Nádasdy-kastély - Nádasdladány
9.9
27 értékelés alapján
86 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Nádasdladány és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Megújult a Fejér megyei Nádasdy-kastély. Nádasdladány ékköve 2021. augusztus 3-tól már tárt kapukkal várja az érdeklődőket. Felújították a földszintet, elindult a kastélypark revitalizációja, illetve már ajándékbolt, egy modern vetítőterem, kávézó és múzeumpedagógiai foglalkoztató helyiség is található az épületben. Kifejezetten romantikus kirándulóhely, de közös családi programként is megállja a helyét.


A Nádasdy-kastély története

A nádasladányi főúri kúriát egy időtlen románc meséje teszi emlékezetessé. Nem véletlenül nevezik a hűség és a szerelem kastélyának is, hiszen Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona házasságát még a halál sem tudta felbontani. Az ifjú pár közösen álmodta meg a kastély Tudor-stílusban történő felújítását, de az idill nem tartott sokáig: Ilonát 24 éves korában váratlanul elragadta a kolera. Nádasdy gróf mit sem törődött a kor elvárásaival, soha nem nősült újra, a kastélyt pedig tovább csinosítgatta, mintha halott szerelme még mindig ott élne közös fészkükben.

Azonban nem csak a szerelem, a vadászat iránt érzett szenvedély és a Nádasdy család dicsőséges kultusza is meghatározta a kastély végleges formáját. 


Állandó kiállítás

A Nádasdy-kastélyban interaktív kiállítás kalauzolja el a vendégeket a főúri világ hangulatába, ahol a fényűzés és a kifinomultság természetes szereplője volt a mindennapoknak. Megtudhatjuk, milyen szigorú szabályrendszer szerint zajlott az élet, és arra is fény derül, hogyan emelkedett fel a dinasztia újra a 16-17. század során.


Ősök Csarnoka

Az Ősök Csarnokában például restaurált portré festményeken elevenedik meg a családfa, a legérdekesebb karakterekről pedig animációs filmet is készítettek, amelyet a csarnok alatti pincében lehet megtekinteni.


Kávézás a múltban

Az ebédlőben lehetőség nyílik arra, hogy egy jó kávé vagy egy finom sütemény mellett kóstoljunk bele a grófi életbe: korabeli újságok díszítik az asztalokat, és minden irányból korabeli bútorok vesznek körbe. Tényleg olyan, mintha időutazást tennénk a múltba.


Interaktív könyvtári merülés

A könyvtár szintén kihagyhatatlan. A polcokon angol mintakönyvek és eredeti tervrajzok másolatai sorakoznak, de ha úgy tartja kedvünk, egy applikáció segítségével még a saját kastélyunkat is megtervezhetjük.


Kilátó

Az óratorony tetőkilátója jó időben, saját felelősségre, térítésmentesen látogatható.


Programok gyerekkel

A Nádasdy-kastély gyerekkel is jó program, hiszen a felújítás során több szempontból is felkészültek a különböző korosztályok igényeire. Az emeleten egy egész játszószobát szenteltek a kisebbek szórakozásának. A tablókon és digitális kijelzőkön gyerkőcöknek szánt szövegek is vannak, így könnyű lesz visszaterelni a figyelmüket a kiállításra.

Csoportos foglalkozásokban sem lankadt a színvonal: óvodás, általános, illetve alsó- és felsőtagozatos tanulóknak is tudnak olyan témával szolgálni, aminek segítségével játékosan bővíthetik ismereteiket.


Kastélykert

A Nádasdy-kastély ingyenesen látogatható parkja angolosan lett berendezve: a tekergős ösvényeket zöldellő növények övezik, így az itt tett séta igazán hangulatos élmény lesz.


Megközelítés

Nádasdladány az M7-es autópálya szabadbattyáni csomópontjától 16 km-re található. Szabadbattyánon keresztül Sárszentmihályig kell haladni, ahonnan 9 kilométerre már tábla jelzi majd a kastélyt. Tömegközlekedéssel Székesfehérvárról és Várpalotáról is könnyű megközelíteni, Nádasdladány, Arany J. u. megállónál érdemes leszállni.


Parkolás

A kastélyparkba sem személyautóval, sem busszal nem lehet behajtani. Kijelölt parkoló van az Arany János utcából megközelítve, onnan a kastélyparkon keresztül pár perc sétával elérhető a kastély.

Nádasdy-kastély értékelése 9.9 a lehetséges 10-ből, 27 hiteles vendégértékelés alapján.

9.9
Kiváló
27 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
9
"Gyönyörű környezet!"
Család nagyobb gyerekkel (3 hónapja)
Magyarország
9
"Gyönyörű hely"
Fiatal pár (4 hónapja)
10
"Csodálatos a kastély karbantartása, működtetése, idegenvezetőkkel történő bemutatása és az időutazásbeli kávézás élménye a régi festmények és bútorok között."
Középkorú pár (4 hónapja)

Nyitvatartás

hétfő
Zárva
kedd
09:00-17:00
szerda
09:00-17:00
csütörtök
09:00-17:00
péntek
09:00-17:00
szombat
09:00-17:00
vasárnap
09:00-17:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Felnőtt jegy
3 000 Ft
Kedvezményes jegy
1 500 Ft
Kastélypark látogatása
Ingyenes
Családi jegy (1 vagy 2 felnőtt + 1 vagy több gyermek)
6 000 Ft
Csoportos jegy (min. 15 fő)
2 400 Ft/fő
Magyar nyelvű tárlatvezetés
10 000 Ft
Idegennyelvű (angol) tárlatvezetés
15 000 Ft
Helyi lakos Nàdasdladány kártyával
1 000 Ft/fő
Visual Guide eszköz bérlése
1 000 Ft/db
6 év alatt
Ingyenes
70 év felett
Ingyenes
Fogyatékkal élő és 1 fő kísérője
Ingyenes

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Akadálymentesített: részben
 • ATM a közelben: 10 km
 • Beszélt nyelvek: magyar
 • Állatbarát
  Helyszíni szolgáltatások
 • Tárlatvezetés/audio guide
 • Mosdó
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 500 m
 • Távolság vasútállomástól: 5.3 km

Közeli látnivalók

Programkedvezmények a Szallas.hu-n foglalóknak