Naplás-tavi kilátó - Budapest
6.3
3 értékelés alapján
76 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Budapest és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A Naplás-tavi kilátó Budapest legnagyobb állóvizénél tornyosul, és 22 méter magasról nyit ablakot a cinkotai erdő vadregényes szépségére. Természetközeli, igényesen kialakított, könnyen megközelíthető kirándulóhely, ahol az egynapos családi kiruccanás is teljes testi-lelki feltöltődést ígér.

Kilátás

Az erdő-mező fölé magasodó Naplás kilátó bámulatos, 360°-os panorámát biztosít a Szilas-patak völgyére és a Gödöllői-dombságra. Rövid kémlelés után láthatóvá válik a MOL toronyház és a János-hegy, de a Megyeri-híd háromszögeit is könnyű kiszúrni. Ha igazán szép fotókat szeretnél, érdemes alkonyatra időzíteni a túrát vagy még kora reggel elcsípni a kelő Nap sugarait.

Elhelyezkedés

A torony Rákoskeresztúr és Cinkota között félúton, Budapest XVI. kerületében lelhető fel. A Naplás-tó jobb oldalán parkolót alakítottak ki az autóval érkezők részére, ahonnan nagyjából 200 méter hosszú, enyhén emelkedő földút vezet a kilátóhoz.

Történet

Fővárosunk legújabb kilátópontját körülbelül fél év alatt emelték át a tervezőasztalról a valóságba. A modern, letisztult stílusú látványosság a Robert Gutowski Architects, a kerületi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésével nyerte el végső formáját. Hivatalosan 2021. július 11-e óta látogatható.

Felépítés

A Naplás-tavi kilátó legszembeszökőbb sajátossága a különleges, egyenlőszárú háromszögeken alapuló szerkezet. Csalóka látványt nyújt, és vannak szögek, amikből egészen ferdének tűnhet. Ám nem csupán ezzel tűnik ki az erdő zöldjéből: magassága, kirívó színe és bordázott falai mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a térség egyik legikonikusabb épületévé váljon.

Szolgáltatások

Ahol egykor csak ipari terület húzódott, ott ma egy zsongó, kikapcsolódásra szánt pihenőövezet várja a kirándulni vágyókat. Hogy fenntartsák a lépést a növekvő igényekkel, a Naplás-tó környéke jelentős ráncfelvarráson esett át: hangulatos padokkal, ivókúttal, információs táblákkal, sütőgető helyekkel és mosdós büfével gazdagodott.

Naplás-tó​

A 16 hektáros állóvíz a környező 150 hektáros földterülettel együtt 1997 óta helyi védettségű természeti kincs, ahol a növény- és állatvilágot is figyelemreméltó fajgazdagság jellemzi. Nem ritka, hogy szürke gémek szelik át az eget, a vadrécék napi szinten korzóznak a tó körül, a mocsári teknősök pedig olyan ráérősen napoznak a parton, hogy az embernek kedve lenne lehuppanni melléjük.

Megközelítés

Habár autóval könnyen elérhető és a parkolás is megoldott, sokan mégis a kerékpáros közlekedés mellett teszik le a voksukat, ugyanis a Naplás-tavat is érintő Szilas-menti kerékpárút remekül össze lett rakva. Tömegközlekedéssel az Örs vezér tere felől a legegyszerűbb az út: a 276E járaton a Vidor utcáig kell utazni, majd átszállni a 46-os számozású buszra. Az Erdei bekötőút megállótól nagyjából 15 percnyi gyaloglásra van a kilátó.

Naplás-tavi kilátó értékelése 6.3 a lehetséges 10-ből, 3 hiteles vendégértékelés alapján.

6.3
Megfelelő
3 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Tikászné Kálmán Ildikó - idősebb pár (4 hónapja)
Pécel
8
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
HEWYVILL Építőiperi KFT - munkatársak (1 éve)
Budapest
1
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Munkatársak (1 éve)
Kunhegyes

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Árak

Egész évben
Belépés
Ingyenes

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 2.6 km
 • Akadálymentesített
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: környéken
 • Biciklitároló
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
  Megközelítés
 • Távolság vasútállomástól: 3.6 km
 • Távolság buszmegállótól: 1.1 km