Pajkaszeg - Esztergom
9.4
8 értékelés alapján
29 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Esztergom és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A Pilis vadregényes útjai sok titkot rejtenek, de az egyik legnépszerűbb kirándulópontot A mi kis falunk című magyar sorozat forgatási helyszíne, Pajkaszeg nyújtja. A mindössze 300 lakost számláló falvacskáról viszonylag kevesen tudják, hogy a valódi neve Pilisszentlélek, és közigazgatásilag 1985 óta Esztergomhoz tartozik. Kedves lakói és tündérszép környezete miatt már csak egy kiadós túra reményében is megéri betérni, de a legtöbben azért érkeznek, hogy saját szemükkel nézzék meg Füleki Károly dézsáját vagy hogy elfogyasszanak egy hideg sört Teca kocsmájában.

A mi kis falunk

A magyar vidéki élet összes szépségét és visszaságát felvonultató sorozattal 2017-ben esett szerelembe a hazai nézőközönség, és sikere azóta se csorbult. Szerethető karaktereinek mindennapjait üde humorral mutatják be a készítők, így egyáltalán nem meglepő, hogy minden évben egyre többen látogatnak el Pilisszentlélekre. Ha igazán különleges élményre vágyik a család, érdemes a forgatási időszakra tervezni a kirándulást, hiszen olyan híres színművészekkel lehet összefutni, mint Csuja Imre, Reviczky Gábor, Udvaros Dorottya, Bata Éva vagy Szabó Győző.

Doki háza

Dr. Rádi János lakóháza első látásra semmiben sem különbözik a település többi építményétől, de akik betéve ismerik a sorozatot, azok izgatottan fotózgatják majd az állatorvos otthonát. Az épületet a falu bejáratánál kell keresni, körülbelül 300 méternyi sétára Teca kocsmájától. Még egy tábla is hirdeti a kovácsoltvas kerítésen, hogy Reviczky Gábor karaktere mikor rendel a héten, így könnyű lesz rábukkanni.

Svejk, Pajkarét kocsmája

Pajkarét és Pajkaszeg között feloldhatatlan a feszültség, de ha Teca épp zárva tart, akkor nincs mese, a Svejkben kell iszogatni. A rivális falu kocsmája behűtött alkoholos italokkal és rengetegféle üdítővel várja a turistákat. Kapcsolódik hozzá egy fedett kerthelyiség is, ahol sörkortyolgatás közben úgy érezhetik a vendégek, mintha ők maguk is pajkaszegi lakosok lennének.

Füleki Károly háza és hivatala

Csuja Imre alakítja a falu pénzéhes, de lelkében azért derék polgármestert, aki saját gyarlóságai ellenére is azon igyekszik, hogy Pajkaszeg fejlett és élhető település legyen. Asszisztensével, Szabó Erikával együtt a Polgármesteri Hivatalban ténykednek, amely Doki házától csak pár lépésre van. A szűk utcácskát követve hamarosan felbukkan Füleki Károly otthona is: a szerencsések nem csak kívülről csodálhatják meg a házat és a körtefát, de talán még a polgármester ikonikus dézsáját is megtekinthetik. 

Teca kocsmája

Teca kocsmája mára már olyan kultikus helyszín lett az utazók körében, hogy saját adatlapot érdemelt az oldalon. Aki szeretne többet megtudni a belevaló csapos vállalkozásáról, kínálatáról és a parkolási tudnivalókról, az a programkeresőben azonos név alatt találja.

Megközelítés

Pilisszentlélek Esztergomtól kevesebb, mint 10 kilométerre található a Visegrádi-hegység melletti völgyben. Elszánt túrázóknak és motorosoknak kiváló úti cél, aki pedig hozzá van szokva a kanyargós hegyi utakhoz, az kerékpárral is nekivághat. Esztergomból közvetlen buszjárat indul a település felé. Az autóval érkezők mindenképp ügyeljenek arra, hogy ne állják el a buszfordulót.

Pajkaszeg értékelése 9.4 a lehetséges 10-ből, 8 hiteles vendégértékelés alapján.

9.4
Nagyon jó
8 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Érdekes volt látni a helyszínt."
Fiatal pár (1 hónapja)
Magyarország
10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Fiatal pár (1 hónapja)
8
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Család nagyobb gyerekkel (3 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: környéken
  Parkolás
 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: ‹ 50 m