Pajkaszeg - Esztergom
8.8
25 értékelés alapján

Bemutatkozás

A Pilis vadregényes útjai sok titkot rejtenek, A mi kis falunk című magyar sorozat forgatási helyszíne, Pajkaszeg pedig a legkedveltebb kirándulópontok egyike. A mindössze 300 lakost számláló faluról viszonylag kevesen tudják, hogy a valódi neve Pilisszentlélek, és közigazgatásilag 1985 óta Esztergomhoz tartozik.

Kedves lakói és tündérszép környezete miatt már csak egy kiadós túra reményében is megéri betérni, de a legtöbben azért érkeznek, hogy saját szemükkel nézzék meg Füleki Károly dézsáját vagy hogy elfogyasszanak egy hideg sört Teca kocsmájában.


Doki háza

Dr. Rádi János lakóháza első látásra semmiben sem különbözik a település többi építményétől, de a feketöves sorozatfüggők tudják: ez bizony az állatorvos otthona.

Az épületet a falu bejáratánál kell keresni, körülbelül 300 méternyi sétára Teca kocsmájától. Még egy tábla is hirdeti a kovácsoltvas kerítésen, hogy Reviczky Gábor karaktere mikor rendel a héten.


Svejk, Pajkarét kocsmája

Pajkarét és Pajkaszeg között feloldhatatlan a feszültség, de ha Teca épp zárva tart, akkor nincs mese, a Svejkben kell iszogatni. A rivális falu kocsmája hűs alkoholos italokkal és rengetegféle üdítővel várja a turistákat. Kapcsolódik hozzá egy fedett kerthelyiség is, ahol sörkortyolgatás közben úgy érezheted, mintha te magad is helyi lakos lennél.


Füleki Károly háza és hivatala

Csuja Imre alakítja a falu pénzéhes polgármesterét, aki saját hiányosságaival viaskodva azon igyekszik, hogy Pajkaszeg egy fejlett, élhető település legyen. Asszisztensével, Szabó Erikával együtt a Polgármesteri Hivatalban ténykednek, amely Doki házától épp csak pár lépésre van.

A szűk utcácskát követve hamarosan meglátjuk Füleki Károly otthonát: a szerencsések nem csak kívülről csodálhatják meg a házat és a körtefát, de talán még a polgármester ikonikus dézsáját is lencsevégre kaphatják. 


Teca kocsmája

Teca kocsmája kultikus helyszín lett az utazók körében. Ha szeretnél többet megtudni a belevaló csapos vállalkozásáról, kínálatáról és a parkolási tudnivalókról, akkor kattints erre a linkre >>


A mi kis falunk

A magyar vidéki élet összes szépségét és visszaságát felvonultató sorozattal 2017-ben esett szerelembe a hazai nézőközönség, és a sikere azóta sem csorbult. A karakterek mindennapjait üde humorral mutatják be a készítők, így egyáltalán nem meglepő, hogy minden évben egyre többen látogatnak el Pajkaszegre.

Ha igazán különleges élményre vágysz, érdemes a forgatási időszakra tervezni a kirándulást, hiszen ilyenkor olyan híres színművészekkel lehet összefutni, mint Csuja Imre, Reviczky Gábor, Udvaros Dorottya, Bata Éva vagy Szabó Győző.


Megközelítés

Pilisszentlélek Esztergomtól kevesebb, mint 10 kilométerre található a Visegrádi-hegység melletti völgyben. Elszánt túrázóknak és motorosoknak is ajánlott megálló, aki pedig hozzá van szokva a kanyargós hegyi utakhoz, az kerékpárral is nekivághat.

Esztergomból közvetlen buszjárat indul a település felé. Az autóval érkezők mindenképp ügyeljenek arra, hogy ne állják el a buszfordulót.


Mit érdemes megnézni a környéken?

A forgatási helyszínek listáját nem tekinthetjük befejezettnek addig, amíg nem tettünk egy könnyed sétát a Dédai-tónál. Ajánlott még megnézni a falu határában álló pálos kolostor romjait, ahogy az alig negyed órányi autóútra fekvő Dobogókői Kilátóhoz sem árt felrobogni.


Esztergom és környéke látnivalók >>

Pajkaszeg értékelése 8.8 a lehetséges 10-ből, 25 hiteles vendégértékelés alapján.

8.8
25 értékelés alapján
  • 96%-a ajánlaná barátjának
  • 1 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Ottjártunkkor épp A mi kis falunk új részeit forgatták. Jó volt belátni a kulisszák mögé. :)"
Fiatal pár (9 hónapja)
Eger
5
"Igazàból egy kis pici falu,azon kívül,hogy a Teca kocsmàjàt megnéztük nincs semmi látnivaló. Egy része le is volt zárva filmforgatás miatt."
"Filmforgatás zajlott éppen."
Eszényiné Lakatos Éva - középkorú pár (1 éve)
Kecskemét
7
"Az ember azt gondolná, hogy a helyiek életét felpezsdítette a forgatás és az ezzel járó érdeklődés, de a helyszínen nem ezt tapasztaltuk. A főút kivételével minden utcába tilos behajtani, illetve magánterületként van megjelölve, elzárva még a gyalogosok elöl is."
Középkorú pár (1 éve)
Polgár

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség: környéken

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Ingyenes
  • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

  • Távolság buszmegállótól: ‹ 50 m