
Panificio il Basilico - Debrecen
Bemutatkozás
Budapest után ezúttal Debrecenben találkozhatunk az ország pékjének és kovászmesterének, Szabadfi Szabolcsnak különleges üzletével, a Panificio il Basilico-val.
Szabi A Pék több évnyi külföldi munka során szerzett tapasztalatait kamatoztatja itthon és szakmája iránt elkötelezetten, kreatívan és lelkesen alakítja a különleges kínálatot. Debrecen belvárosában is sajátos hangulatú légkört teremt, ami magával ragadja az embereket, öreg kovászból készült termékei pedig egyszerűen lenyűgözőek. Fontosnak tartja a hazai gasztronómia olyan irányú fejlődését, melynek alapja a jó minőségű hozzávalók használata, ami nem feltétlenül a drágát és a nehezen, messziről beszerezhetőt jelenti, hanem sok esetben a helyi termelők szívvel-lélekkel gondozott és készített termékeit takarja.
A Panificio il Basilico kínálatát elsősorban a pékáruk alkotják, ugyanakkor mennyei, olasz tésztás pizzákat is kóstolhatunk itt. A kenyerük egyszerűen utánozhatatlan. 2022-ben felkérték őket Debrecen kenyerének elkészítésére is, ami egy 106 éves kovászból készült termék lett, mézben áztatott színes mustármaggal a belsejében.
Édességek terén is hódítanak, hiszen kuglóf formájú mákos guba tortájuk madártejjel vagy mennyei meggyes-mákos kalácsuk egyszerűen ellenállhatatlan.
A Panificio il Basilico Debrecen főterénél, a Piac és Rózsa utca sarkán található Régi Városháza épületében működik. Az autósok számára a közelben a parkolás fizetős, a tömegközlekedők viszont mindössze 1-2 perc sétával eljutnak ide a legközelebbi villamos-, illetve buszmegállóból.
Szabi A Pék több évnyi külföldi munka során szerzett tapasztalatait kamatoztatja itthon és szakmája iránt elkötelezetten, kreatívan és lelkesen alakítja a különleges kínálatot. Debrecen belvárosában is sajátos hangulatú légkört teremt, ami magával ragadja az embereket, öreg kovászból készült termékei pedig egyszerűen lenyűgözőek. Fontosnak tartja a hazai gasztronómia olyan irányú fejlődését, melynek alapja a jó minőségű hozzávalók használata, ami nem feltétlenül a drágát és a nehezen, messziről beszerezhetőt jelenti, hanem sok esetben a helyi termelők szívvel-lélekkel gondozott és készített termékeit takarja.
Kínálat
A Panificio il Basilico kínálatát elsősorban a pékáruk alkotják, ugyanakkor mennyei, olasz tésztás pizzákat is kóstolhatunk itt. A kenyerük egyszerűen utánozhatatlan. 2022-ben felkérték őket Debrecen kenyerének elkészítésére is, ami egy 106 éves kovászból készült termék lett, mézben áztatott színes mustármaggal a belsejében.Édességek terén is hódítanak, hiszen kuglóf formájú mákos guba tortájuk madártejjel vagy mennyei meggyes-mákos kalácsuk egyszerűen ellenállhatatlan.