Pécskő szikla - Salgótarján
10
6 értékelés alapján

Bemutatkozás

Salgótarjántól kb. 1,5 km-re magaslik az 542 m magas Pécs-kő. A sziklát legkönnyebben sétával érhetjük el, mégpedig a Salgótarján – Somlyó-bányatelep – Pécskő-nyereg útvonalon. A Pécs-kő vulkáni kúpját a pliocén korban két szakaszú vulkáni működés hozta létre. A kúp főtömege az első törmelékszórásból épült fel. 
Anyagát tekintve: szürke színű, különböző méretű kilövellt bombákból, lávafoszlányokból, salakos bazalttufából, agglomerátumokból tevődik össze. A második szakaszban hasadékok mentén ezt lávabazalt törte át. Az egyik hasadékkitöltés a jelenlegi csúcsnál magasabbra emelkedett, melyet Hurka-Pécskőnek neveztek el érdekes alakja miatt.

Pécskő szikla értékelése 10 a lehetséges 10-ből, 6 hiteles vendégértékelés alapján.

10
Kiváló
6 értékelés alapján
  • 100%-a ajánlaná barátjának
  • 2-3 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Nagyon jó a kilátás, igazi körpanoráma. Izgalmas és technikás felkapaszkodni a tetejére, de megéri! Csúszós, esős időben nem javasolnám!"
Középkorú pár (5 hónapja)
10
"Rendezet családias nyugodt"
Szécsényi Cintia Fanni - baráti társaság (1 éve)
10
"A Google térkép a Pécskőtől nem messze egy "szép kilátás" hellyel vicceli meg az arra fogékony kirándulókat. Ez ne tévesszen meg senkit (rajtunk kívül), mert szép kilátás onnan nincs, főleg, ha zöldellni is kezd az erdő. Pécskőről van a szép kilátás. Lejjebb emiatt nem érdemes menni."
"A szikla megközelíthető elég jól autóval is (a hegymenetet így könnyen el lehet kerülni). A környék nagyon rendezett, és információk táblákkal is jól el van látva. A szikla maga nagyon látványos, különösen az alsó része, ahol bányásztak is, és jól láthatók a rétegek, a különböző kőzetek, lenyomatok is egyes helyeken."
Baráti társaság (2 éve)
Budapest

Nyitvatartás

Mindig elérhető