Pisky sétány - Tihany
9.8
14 értékelés alapján

Bemutatkozás

A Pisky sétány Tihany egyik leglátogatottabb látványossága, ugyanis csodálatos panorámája mindenkit magával ragad, és egy kirándulás alkalmával kellemes sétára lehet számítani. 


Elhelyezkedés

A Pisky sétány Tihanyban található, a Visszhang dombtól egészen a Bencés Apátságig húzódik el. A csaknem 300 méter hosszú sétány számos vendéglátóegységet, látnivalót, szobrot foglal magába, itt található például egy újabb Kolodko mű, Gombóc Artúr-miniszobra is, valamint a Tihanyi Tájházak, de még a Fazekasház is.

Mindemellett ivókutak és padok is kihelyézre kerültek. Tihanyban érdemes betérni minden kis eldugott utcába, ugyanis a település egyedisége mindenkit magával ragad. 


Panoráma

Az Apátságnál egy félkör alakú kilátópont található, ahonnan csodálatos kilátás tárul a kirándulók szeme elé a Balatonról, illetve távcsöveken keresztül jobban szemügyre vehetik a déli partot. Egy ugyanilyen félkör alakú kilátópont került kialakításra körülbelül félúton, ahol a tihanyi faágyú áll. Esténként csodaszép fényekkel világítják meg a templomot és a korzót, így bámulatos látvány nyújt akár egy esti sétához is.


Üzletek

A sétányon találhatók a Tihanyi Tájházak, de itt van még a Fazekasház is. Mindemellett ivókutak és padok kerültek elhelyezésre. Tihanyban érdemes betérni minden kis eldugott utcába, ugyanis a település egyedisége mindenkit magával ragad. 


Étkezési lehetőség

A sétányon több fajta vendéglátóegységet is létesítettek, ilyen a magyaros étterem, a beülős kávézó vagy a fagyizó, amiket nem csak bő kínálatuk miatt szeretnek a vendégek, hanem a csodálatos kilátás miatt is kedvelt pihenőhelyek lehetnek. Ezekben a vendéglátóegységekben van lehetőség megkóstolni a levendulás sört, a levendulaszörpöt vagy akár a levendula fagylaltot is. 


Megközelítés

A Pisky sétány a Bencés Apátságtól és a Visszhang-dombtól is könnyen megközelíthető, ugyanis ezt a két helyszínt köti össze. Az autóval érkezők számára a Visszhang és az Alsóóvári utca sarkán található a legközelebb fizetős parkoló.

Pisky sétány értékelése 9.8 a lehetséges 10-ből, 14 hiteles vendégértékelés alapján.

9.8
Kiváló
14 értékelés alapján
 • 100% ajánlaná barátainak
 • 1 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Mi szeptember elején voltunk Tihanyban. Egyik reggel 6órára kimentünk a sétányra és megnéztük a napfelkeltét! Az egyik legszebb élményünk volt!!"
Fiatal pár (9 hónapja)
Gyula
10
"Este a kilátás gyönyörű!!!"
Kondor Renáta - család nagyobb gyerekkel (1 éve)
Budapest
10
"Csodálatos kilátás, tiszta környezet."
Garai János Attila - család nagyobb gyerekkel (2 éve)
Nyíregyháza

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Árak

Egész évben
Belépés
Ingyenes

Helyszín jellemzői

Általános

 • Akadálymentesített
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 300 m

Helyszíni szolgáltatások

 • Étkezési lehetőség: környéken

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 5.3 km
 • Távolság buszmegállótól: 500 m