
Rév Csárda - Érsekcsanád
Bemutatkozás
A csárda kizárólag előzetes asztalfoglalással fogad vendégeket!
Az érsekcsanádi Rév Csárda különleges helyet foglal el a halkedvelők szívében. Hagyományos eljárással készítik, ahogy elődeink is tették: uszadékfával megrakott tűzön, bográcsban, elegendő időt hagyva az ízek összeérésére. Selymes, füstös halászlevet kapunk pontyból gyufatésztával, bajai módra. Megéri várni rá! Amíg a levesünk készül, kérhetünk előételt vagy tehetünk egy sétát a Dunaparton. A Rév Csárda hagyományörző munkáját a Gault Millau kalauz 2014-ben Kulináris Örökség Díjjal jutalmazta.
Magyaros konyha, ahol a főszerepet a halak kapják. Előételnek haltepertő vagy halpástétom, levesnek a halászlé kihagyhatatlan. Rendelésre, frissen készül 40-50 percen keresztül. Főételnek kukoricalisztben sült harcsa, keszeg, süllő, köretnek csuszatészta, polenta vagy kemencében sült burgonya választható. A halat nem kedvelők részére szürkemarha burger vagy sült camambert áll rendelkezésre, a desszert naponta változik.
Érdemes előre asztalt foglalni és foglaláskor leadni a rendelést, így a halászlé várakozási ideje jelentősen csökkenhet. Foglalás nélkül érkezőknek nem tudnak minden esetben asztalt biztosítani.
Érsekcsanád Bajától északra az első falu az 51-es úton. A faluba beérve a Deák Ferenc utcára kanyarodva utunk a Dunához vezet, ahol a Rév Csárda is megtalálható közvetlenül a parton.
Az érsekcsanádi Rév Csárda különleges helyet foglal el a halkedvelők szívében. Hagyományos eljárással készítik, ahogy elődeink is tették: uszadékfával megrakott tűzön, bográcsban, elegendő időt hagyva az ízek összeérésére. Selymes, füstös halászlevet kapunk pontyból gyufatésztával, bajai módra. Megéri várni rá! Amíg a levesünk készül, kérhetünk előételt vagy tehetünk egy sétát a Dunaparton. A Rév Csárda hagyományörző munkáját a Gault Millau kalauz 2014-ben Kulináris Örökség Díjjal jutalmazta.
Konyha
Magyaros konyha, ahol a főszerepet a halak kapják. Előételnek haltepertő vagy halpástétom, levesnek a halászlé kihagyhatatlan. Rendelésre, frissen készül 40-50 percen keresztül. Főételnek kukoricalisztben sült harcsa, keszeg, süllő, köretnek csuszatészta, polenta vagy kemencében sült burgonya választható. A halat nem kedvelők részére szürkemarha burger vagy sült camambert áll rendelkezésre, a desszert naponta változik.Érdemes előre asztalt foglalni és foglaláskor leadni a rendelést, így a halászlé várakozási ideje jelentősen csökkenhet. Foglalás nélkül érkezőknek nem tudnak minden esetben asztalt biztosítani.