Séták Hétvégéje 2022 - Pécs
adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Pécs és környékére!

Bemutatkozás

Pécsnek Tettye városrésze fontos szerepet játszik a város életében. Olyannyira, hogyha Tettye nem lenne, akkor Pécs sem létezne, ugyanis a római, az ókeresztény és a középkori város lakói a hegy köveiből építették fel a várost. Míg a hegy egyre jobban csak fogyott, a város úgy fejlődőtt, templomok, házak, városfalak magasodtak a fák fölé. A Séták Éjszakáján nem csak Tettye történetével, de a város épületeit díszítő szobrokkal, valamint a bányavárossal is megismerkedhetnek.


Túra információk

– 2022. július 1., péntek

Fenn a Tettye - Lenn a város

Az évszázadok múltával a hegyből épített város és maga a hegy is különleges lett napjainkra. A Tettyéről lenézni már magában rendkívüli élmény, hiszen a mai látogatók előtt évszázadok lakói pillantottak le ugyanerről a helyszínről – szőlősgazdák, bosnyák leányok és püspökök. A Séták Éjszakája keretén belül a programon résztvevők a Tettye és a hegyoldal titkos történetével ismerkedhetnek meg, felfedezhetik gazdag növényvilágát, valamint az egykori lakók életébe is betekintést nyerhetnek. A túra végén kényelmesen, ráérősen besétálnak a korábban még a lábuk alatt heverő Pécs városába.

A séta hossza körülbelül 3 óra hosszát vesz igénybe. Találkozási pont a Tettye téri buszmegálló, valamint időpontja 16:00, ahol a csoport körülbelül 5 percet tölt. A második állomás a Tettyei romok, így ha valaki késik, a csoportot itt találja majd meg (az első 25 percben). A séta útvonala: Tettye tér – Tettye rom – Vince utca – Mindenszentek temploma – Tettye utca – Széchenyi tér


– 2022. július 2., szombat

Angyalok és Elefántok között – avagy az épületdíszek titkos üzenete

Pécs belvárosának épületei számos híres szobor áll, melynek nem biztos, hogy mindenki tudja történetét. A Séták Éjszakája keretén belül a szombati napi túrán most ezeknek a szobrokat ismerhetik meg közelebbről idegenvezető segítségével.

Séta hossza: kb. 2 óra
Találkozási pont: 10:00 óra – Pécs, Széchenyi tér - Hunyadi János lovas szobránál
Séta útvonala: Széchenyi tér – Jókai tér – Apáca utca – Janus Pannonius utca – Mária utca – Szent Mór utca – Király utca – Perczel Miklós utca – Király utca – Széchenyi tér


– 2022. július 3., vasárnap

Legendás Pécsiek – avagy kik tették híressé a mecseki kincsesbányát?

A Mecsek oldalában megbúvó bányaváros egy igazi kincsesbánya a régió számára. Nem csak a földfelszíni értékek miatt, hanem az alkotó és kreatív emberek miatt. Mondhatni minden művészeti ág feltűnik itt, legyen az irodalom, zene-, ipar-, képző-, filmművészet vagy színház, olyan alkotók nevei kerülnek elő, akik meghatározó alakjai a magyar művészeti életnek, és általuk lett híres a „pécsi” jelző, sőt, igazi világmárka. A séta során – Pécs belvárosát bejárva – a művészek életével ismerkedhetnek meg, hogy felelevenítsék Pécs igazi kincseit.

Séta hossza: kb. 2,5 óra
Találkozási pont: 15:00 óra – Pécs, Ágoston tér - a Bányász emlékmű
A séta útvonala: Ágoston tér – Mária utca – Király utca – Színház tér – Király utca – Széchenyi tér: Nick Udvar

Időpont

júl. 1. - júl. 3.
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

július 1. - július 3.
Sétajegy
4 400 Ft

Helyszín jellemzői

Általános

 • ATM a közelben: 1.8 km
 • Beszélt nyelvek: magyar
 • Akadálymentesített
 • Állatbarát

Parkolás

 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Távolság a szolgáltatótól: ‹ 50 m
 • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 2.2 km
 • Távolság buszmegállótól: 100 m