Sió Halsütő - Siófok
Bemutatkozás
Ha Balaton, akkor halételek, de az korántsem mindegy, hogy milyen minőségben. A Sió Halsütő egész évben megszokott ízekkel és állandó színvonallal várja éhes vendégeit, alig pár száz méterre a parttól. A siófoki családi vállalkozás nem véletlenül állandó szereplője a térség gasztronómiai toplistáinak, hiszen fogásaik alapját a friss halak adják, egyenesen a Balatonból.
Vendégtere egy frissen felújított, barátságos közeg, ahol fesztelen hangulatban lehet nekiülni a finom falatoknak. Nyáron persze a legtöbb betérő a szabadtéri asztalokra fog lecsapni, ugyanis a terasz elég távol van a turistazajtól ahhoz, hogy felhőtlen időtöltést biztosítson. Az udvarias, vendégközpontú kiszolgálás pedig már csak hab a tortán.
A Sió Halsütő étlapja többféle halászlével indít, amit kérésre extra belsőséggel és gyufatésztával is megspékelnek. A kínálat egészben sült keszeget, pisztrángot, süllőt és az elmaradhatatlan hekket is magába foglalja. Rántott változatban fogas-, harcsa-, sügér, és pontyfilé kérhető, de a magyar ízlésnek oly kedves, óriási bécsi szeletről sem kell lemondani. A gluténérzékeny vendégekre való tekintettel a panírt kukoricalisztből vagy teljesen lisztmentesen is elkészítik.
Alkalomadtán érdemes megkóstolni a hamburgerüket is, a diétázókat pedig zsenge saláták kecsegtetik. Emellett desszertekben és frissítőkben sincs hiány.
Siófok kedvenc halsütője a kikötő közelében, a Vitorlás utcában található. A 7-es úton autózóknak a Vilma utcára kell térniük, majd egyenesen követni az útvonalat egészen a körforgalomig. A harmadik kijáratot választva már csak haladni kell a part felé, és hamarosan felbukkan a láthatáron az épület.
Vendégtere egy frissen felújított, barátságos közeg, ahol fesztelen hangulatban lehet nekiülni a finom falatoknak. Nyáron persze a legtöbb betérő a szabadtéri asztalokra fog lecsapni, ugyanis a terasz elég távol van a turistazajtól ahhoz, hogy felhőtlen időtöltést biztosítson. Az udvarias, vendégközpontú kiszolgálás pedig már csak hab a tortán.
Konyha
A Sió Halsütő étlapja többféle halászlével indít, amit kérésre extra belsőséggel és gyufatésztával is megspékelnek. A kínálat egészben sült keszeget, pisztrángot, süllőt és az elmaradhatatlan hekket is magába foglalja. Rántott változatban fogas-, harcsa-, sügér, és pontyfilé kérhető, de a magyar ízlésnek oly kedves, óriási bécsi szeletről sem kell lemondani. A gluténérzékeny vendégekre való tekintettel a panírt kukoricalisztből vagy teljesen lisztmentesen is elkészítik.Alkalomadtán érdemes megkóstolni a hamburgerüket is, a diétázókat pedig zsenge saláták kecsegtetik. Emellett desszertekben és frissítőkben sincs hiány.