
Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda - Szentendre
Bemutatkozás
A világhírű Szamos marcipán története egészen az 1930-as évek elejére húzodik vissza, amikor egy szerb fiúcska, Szamos Mátyás elleste egy dán cukrászmestertől, hogy mennyi minden készíthető a cukros, mandulás masszából. Az ifjú hamar megtanulta, hogyan készítsen rózsaszírmokat ebből a masszából. A kilencvenes évek közepére létrejövő Szamos marcipán manufaktúra alapjait ekkora alapozta meg. A hazai édesipar két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly Szentendrén közösen működtetett üzletet. Ez az üzlet ma is látogatható, Szamos Marcipán Múzeum Cukrászda néven várja vendégeit. Az emeleten a Marcipán Múzeum, a földszinten pedig finomabbnál finomabb édességek vásárolhatók.
A múzeumban megismerkedhetünk a cukrászat mesterségével, a marcipánkészítéssel és annak remekműveivel, például rajzfilmfigurákkal, lenyűgöző esküvői tortákkal. A földszinti cukrászdában pedig ínycsiklandó édességek közül válogathatunk kedvünkre. Vannak itt tortakülönlegességek, több tucat különféle sütemény, rétes, kuglóf, fagylalt és és kísérőként pedig kávékülönlegességek.
A múzeumban megismerkedhetünk a cukrászat mesterségével, a marcipánkészítéssel és annak remekműveivel, például rajzfilmfigurákkal, lenyűgöző esküvői tortákkal. A földszinti cukrászdában pedig ínycsiklandó édességek közül válogathatunk kedvünkre. Vannak itt tortakülönlegességek, több tucat különféle sütemény, rétes, kuglóf, fagylalt és és kísérőként pedig kávékülönlegességek.