Szigetvári Vár - Szigetvár

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • Minden belépőjegy árából 15% kedvezmény

Nyitvatartás

máj. 1. - szept. 30.
 • Hétfő-Vasárnap 9:00 - 18:00

Árak

Egész évben
 • Felnőtt belépőjegy 1 850 Ft
 • Gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy 1 250 Ft

Szolgáltató ismertetése

„Civitas Invicta” - „A leghősiesebb város” - Nemzeti Emlékhely. Zrínyi Miklós hősi harcának kultuszhelye. 1566-ban falainál a török világbirodalom győzhetetlen serege ingott meg. Itt halt meg az ostrom alatt serege romlásán és a múló időn bosszankodó agg Szulejmán szultán, akit „Nagy” és „Törvényhozó” jelzőkkel illet a történelmi hagyomány.

A hőstett mély rovást ejtett a magyar identitás kőtábláján, melyet az értő művészek máig visszhangzanak. Irodalmi, zenei, képzőművészeti alkotások hosszú sora regéli el az örök mítoszt. A város nevezetességekben koncentráltan gazdag. De mind közül a legszebb ékköve a Vár. Zrínyi vára, mely annyi időt megélt, mindig változott, alakult. Mai formáját a XVIII. században nyerte téglafalaival, barokk főkapujával és óratornyával, kazamataíveivel. Évszázados fái alatt az idelátogatót megérinti az idők szele. A múzeum tárgyai közül életre kelnek mai korunk hagyományokat őrző vitézei süvegesen, szablyásan – puskadurrogtatás közepette. A hagyomány él, és nemcsak a szeptemberi ünnepen – a Zrínyi-napokon, de a vár falai között is lépten-nyomon elénkbe toppan a megelevenedő múlt egy-egy darabja. Tinódi Lantos Sebestyén énekei – máig ható üzenetükkel. Vagy
akár a Gárdonyi regényéből kilépő Török Bálint. Mind-mind egy színes szál. A műemlék dzsámiban feltáruló „fényjáték” univerzális bölcselete nem oszmán diadalemlékmű, hanem elmélkedésre késztető ősi „tudomány” az időkről és az emberről – aki látni akarja Istent.

Szigetvár szép ékköve Magyarországnak, örök példával hitről, hűségről és becsületről. Szeretetről – a Haza és a bajtársak iránt, amiért a Hősök az életüket adták. Nem történelemóra, csak kilincs a tudáshoz vezető ajtón. Nem emlékezés csupán, hanem példa és útmutató mindannyiunk személyes küzdelmeihez. Jó tanács. Ösvény. Amire rá kell lépned. Az utazás eleje, vagy egyik állomása. Itt a bor száraz és fehér, de őszinte. A dombok nem hegyek, az erdők nem rengetegek és a szelek mesélnek a hősökről.

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

május 1. - szeptember 30.
 • Hétfő-Vasárnap: 9:00 - 18:00
október 1. - április 30.
 • Kedd-Vasárnap: 9:00 - 16:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Felnőtt belépőjegy
 • 1 850 Ft
Gyermek, diák, nyugdíjas belépőjegy
 • 1 250 Ft
Családi (2 felnőtt és 2 gyermek) belépőjegy
 • 5 000 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
Minden belépőjegy árából
 • - 15%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
9.1
Nagyon jó
(57 értékelés alapján)
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Zrínyi Napok 2018 programjai nagyon jók voltak"
Egyéni utazó (1 hete)
Göd
Értékelés 10
"Sajnos a vár 1500-as korabeli állapotából nem maradt meg semmi. Viszont a fegyverbemutató és a "várúr" idegenvezetése remekül ellensúlyozza ezt!"
"A fegyverbemutatót semmiképpen nem szabad kihagyni!"
Dr. Horváth Gábor - fiatal pár (1 hónapja)
Hajdúsámson
Értékelés 8
"A vár udvara , bár sétálgatni lehet benne, elég sivár."
"A mai kornak megfelelő, elegendő információt adó kiállítás-tartalom. A legnagyobb élményt a vár hivatásos hagyományőrzője adta. Az előadása élvezetes, szellemes, igazán szemléletes volt."
Iványi Edina - család kisgyerekkel (1 hónapja)
Őrbottyán