Tagore sétány - Balatonfüred
9.7
820 értékelés alapján
113 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Balatonfüred és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Balatonfüred tiszta levegője, gyógyító vize és csodálatos természeti környezete mellett hazánk egyik leghívogatóbb, legtisztább sétáló terével is büszkélkedhet. A Tagore sétány köveit taposva az ember mintha egy mesebeli tündérkert kapuján lépne át: az árnyas utakat magasztos fák szegélyezik és minden irányban buja virágszigetekre talál a szem. Aki egy testet-lelket pihentető élményre vágyik, annak érdemes itt andalognia egyet, leülni a rengeteg pad közül egyre és csodálni a láthatárt, ahol a Balaton vize összeér az éggel.


Története

Talán kevesen tudják, hogy a népszerű kirándulóhely története mélyen összefonódik az irodalmi Nobel-díjas polihisztor, Rabindranáth Tagore magyarországi utazásával. Az indiai költőt 1926 őszén a balatonfüredi szívkórházban ápolták, majd felépülését követően egy hársfa-csemetét ültetett a sétány mellett. 


Emlékfák

A hárs, ami azóta igazi óriássá cseperedett, nem csak a költő életörömének lett a szimbóluma, de útnak indította azt a hagyományt is, hogy az erre járó közéleti személyek egy-egy fa elültetésével gazdagítják a sétányt. Emlékfája van itt többek közt Farkas Bertalannak, Marx Györgynek, Teller Edének és Valerij Kubaszovnak is.


Látnivalók

Bármilyen évszakban is érkezzen ide a látogató, a hely hangulata garantáltan magával ragadja majd. A parton ülve semmisnek tűnik majd a város zaja. Itt a borozgatást és a könyvolvasást csak a tó tollas lakói zavarhatják meg, akik egymással versengenek a látogató figyeleméért. A látvány befogadása után ajánlott végiglátogatni a sétány körül található szobrokat is, különös figyelmet szentelve a Halász és a Révész alakjának. Aki az ő csizmájukat megsimogatja, az garantáltan visszatér még Balatonfüredre.


Programok

Augusztusban a Borhetek alatt teljesen új alakot ölt magára a hely, hiszen utcai előadók, árusok és turisták hada lepi el a sétáló tereket. A kirándulás érdekes színfoltja lehet a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont megtekintése, ahol az egész család számára szórakoztató módon lehet ismereteket szerezni.

Akit a vitorlák érdekelnek, az a Vitorlázeumot keresse fel, ahol az élményelemek mellett egy viharszimulátort is ki lehet próbálni. A gyerekeket hintás-homokozós játszótér várja, melynek centrumában egy jókora mászóvár is áll.


Megközelítés

A Tagore sétány remek fekvése miatt könnyen megközelíthető, ráadásul nagyon közel van a kikötőhöz, a strandhoz és az éttermekhez is.

Tagore sétány értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 820 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
820 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Szèp, megnyugtató környezet"
Idősebb pár (4 napja)
Magyarország
10
"A Tagore sétány fáin hemzsegnek a varjak, a károgásuk irtó hangos, sokat ront a hely varázsán. A fák dugig vannak varjúfészekkel, még a költési időszak előtt le lehetne szedni"
"Balaton-part, napsütés, madárcsicsergés, szezon előtti nyugalom"
Egyéni utazó (1 hete)
10
"Nagyon szép volt hó esésben látni,és sétálni."
Pandur Imréné - középkorú pár (2 hónapja)
Pásztori

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: 1 km
 • Akadálymentesített
  Helyszíni szolgáltatások
 • Étkezési lehetőség: környéken
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Fizetős
 • Távolság a szolgáltatótól: 500 m
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Ár: 300 Ft/óra
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 400 m
 • Távolság vasútállomástól: 1.4 km