Tiszacsegei Halászcsárda - Tiszacsege
Bemutatkozás
A Tiszacsegei Halászcsárda hamisítatlan vidéki vendéglátással, egyedi receptúra alapján készített fogásokkal és több évtizedes szakértelemmel várja az éhes vendégeket. A halas ételek rajongóinak igazi bakancslistás hely, ahol egy pillanat erejéig sem kell a szálkák miatt aggódni. Az éttermet a színvonalas kiszolgálás és a pompás választék miatt 2012-ben a legjobb Tisza menti halászcsárdának választotta a Magyar Konyha magazin.
Története
A vendéglőnek otthont adó épület már az 1900-as évek elején felbukkant a Tisza partján. Egy talpraesett helyi földesúr fejéből pattant ki az ötlet, hogy a frissen fogott tiszai halakkal akár turistalátványosságot is faraghatnának a településből. A gondolatot tettek követték és a csárda rövid úton olyan hírnévre tett szert, hogy még az ország távoli szegleteiből is csodájára jártak.
Konyha
A Tiszacsegei Halászcsárda azóta sem veszített fényéből és az év minden szakában tárt karokkal várja a gasztronómia szerelmeseit. Menüsorában a harcsa és a süllő dominál. A korhely és a harcsahalászlé mennyei illata még azokat is becsábítja egy ebédre, akik csak a komp miatt haladnak el mellette. Az előételek sorában haltepertő, füstölt harcsa és olajos hal kapott helyet.
A hagyományos ízek kedvelőit harcsapaprikás és különböző rántott filék csábítják, míg az ínyencek kipróbálhatják a Holtági töltött harcsafilét és Miskafoki töltött süllőt. Aki nincs oda a halakért, annak sem kell aggódni, hiszen az étlapon csirke- és sertéshúsból készült ételek is szerepelnek. Egy kiadós főétel után már csak a desszert hiányozhat a boldogsághoz, amit az étterem csodafinom palacsintákkal orvosol.
Megközelítés
Az étterem alig pár lépésre fekszik a tiszacsegei kompállomástól, így egyszerűen, térkép böngészés nélkül megtalálható. A két keréken érkezőket biciklitárolók, míg az autósokat ingyenesen igénybe vehető parkoló várja.
Története
A vendéglőnek otthont adó épület már az 1900-as évek elején felbukkant a Tisza partján. Egy talpraesett helyi földesúr fejéből pattant ki az ötlet, hogy a frissen fogott tiszai halakkal akár turistalátványosságot is faraghatnának a településből. A gondolatot tettek követték és a csárda rövid úton olyan hírnévre tett szert, hogy még az ország távoli szegleteiből is csodájára jártak.
Konyha
A Tiszacsegei Halászcsárda azóta sem veszített fényéből és az év minden szakában tárt karokkal várja a gasztronómia szerelmeseit. Menüsorában a harcsa és a süllő dominál. A korhely és a harcsahalászlé mennyei illata még azokat is becsábítja egy ebédre, akik csak a komp miatt haladnak el mellette. Az előételek sorában haltepertő, füstölt harcsa és olajos hal kapott helyet.
A hagyományos ízek kedvelőit harcsapaprikás és különböző rántott filék csábítják, míg az ínyencek kipróbálhatják a Holtági töltött harcsafilét és Miskafoki töltött süllőt. Aki nincs oda a halakért, annak sem kell aggódni, hiszen az étlapon csirke- és sertéshúsból készült ételek is szerepelnek. Egy kiadós főétel után már csak a desszert hiányozhat a boldogsághoz, amit az étterem csodafinom palacsintákkal orvosol.
Megközelítés
Az étterem alig pár lépésre fekszik a tiszacsegei kompállomástól, így egyszerűen, térkép böngészés nélkül megtalálható. A két keréken érkezőket biciklitárolók, míg az autósokat ingyenesen igénybe vehető parkoló várja.