TOP 10 program a Balaton déli partján - Balatonszárszó

Bemutatkozás

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton akkor pancsolás! 

Na de ha a pancsoláson kívül izgalmas programokkal színesítenéd a napod, akkor a Balaton déli partján rengeteg lehetőség vár rád. Ha nem szeretnél egész nap csak a parton napozni, akkor ez a lista jól jöhet, hogy milyen programok közül érdemes válogatni. Összegyűjtöttük a térség TOP 10 programját, melyet nem érdemes kihagyni!
 

Tudtad?

A Balaton vize körülbelül két évente cserélődik, habár az iszapos talaj miatt sokan azt hiszik, hogy a víz minősége kevésbé jó, azonban ez teljesen téves információ. A Balaton rendelkezik Európa egyik legtisztább víztükrével, vízminősége kiváló. 
 

TOP 10 program a Balaton déli partján

A teljes balatoni programlistáért katt ide! 

1. Plázs - Siófok

Hazánk egyik legkedveltebb bulistrandja, ahol a legnépszerűbb hazai és külföldi sztárok lépnek fel. A Plázs a Siófoki Nagystrand központja, napközben a lazulásé és fürdésé  a főszerep, de ahogy lelemegy a nap eljön a partik és koncertek ideje. Tiszta környezet, pazar kilátás, homokos part és a hazai zenei élet krémje...kell ennél több? 

Nyitvatartás: máj. 18. - szept. 14.
 

2. Bella Állatpark - Siófok 

+ Foglalásod mellé kedvezménykupon jár! 

A Bella Állatpark egy apró csodahely Siófok központjától nem messze, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt élménydús programok és látnivalók nyújtják a kikapcsolódási lehetőséget. Az állatpark elsősorban a háztáji állatokra épít, minden állít megsimogatható, ezzel közelebb hozva a kicsikhez az állatvilágot. 

Felnőtt jegy 2 500 Ft,  Gyerekjegy 2 000 Ft, Családi jegy (2 szülő + 2 gyermek) 7 500 Ft
Nyitvatartás: keddtől-vasárnap 09:30-18:30

 

3. Fordított ház - Siófok 

+ Foglalásod mellé kedvezménykupon jár! 

Téveszd meg az érzékszerveid! A siófoki fordított házban minden a feje tetején áll. A Fordított Ház a teljes berendezés minden részletében egy fordított képet mutat, így könnyen megzavarodhatunk...mindenképp érdemes beiktatni a programok közé a fordított házat, hiszen egészen különleges élménnyel gazdagodhatunk! 

Nyitatartás: minden nap, 10:00-18:00

 

4. Zobori Élménypark - Zalaszabar 

+ Foglalásod mellé kedvezménykupon jár! 

A Zalakaros közelében megtalálható, élménypark játékarzenálja aktív pihenést kínál idilli környezetben. A családok számára szuper program, amely megszínesíti a nyaralást, vagy a hétvégi pihenést.

Nyitvatartás: tavasztól-őszig
Sétálójegy 4 950 Ft, All you can play belépőjegy 9 990 Ft

 

5. Gömbkilátó - Balatonboglár

Balatonboglár közepén, a Várdomb legmagasabb pontján helyezkedik el a Gömbkilátó. Balatonboglár egyik legkedveltebb kiránduló célpontja, mely tízezreket vonz évente. A 165 méter magasan található Gömbkilátó csodálatos körpanorámát nyújt az ide látogatók számára és kinézete egészen különleges. 

Felnőtt belépőjegy 400 Ft , Gyerek belépőjegy 350 Ft
Nyitvatartás: minden nap 10:00-17:00

 

6. Kishegyi kilátó - Balatonlelle

Ideje befűzni a túrabakancsot, ugyanis új kilátóhellyel bővült a Balaton déli partja. A 20 négyzetméteres, legyező alakú panorámaterasz a Kishegy tetején fekvő Parkerdőben várja a természetjárókat. Nem csak a látvány, de a szőlősorokkal összefutó erdő csendje miatt is érdemes meghódítani, ha a mindennapos zsongás után egy szusszanásnyi békére vágyik az ember. 

Belépés: ingyenes

 

7.Balatonlellei Vidámpark - Balatonlelle

Igazi adrenalinbombára vágysz és épp Balatonlellén töltöd jól megérdemelt pihenésedet? Ha mindezekre igen a válasz, akkor remek programlehetőséget kínál a játékos szórakozást kedvelőknek a Balatonlellei Vidámpark. Tiszta, rendezett környezetben várja látogatóit az élménycentrum, ahol kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt tartogatnak izgalmas és színvonalas játékelemeket.

Felnőtt belépőjegy (13-60 évig) 5 500 Ft, Gyermek belépőjegy (2-12 évig) 5 200 Ft, Családi belépőjegy (2 felnőtt+2 gyermek) 19 500 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes
Nyitvatartás: május-június 18:00-22:00

 

8. Hajózástörténeti Látogatóközpont Balatonföldvár 

+ Foglalásod mellé kedvezménykupon jár! 

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó Balatonföldvár egyik különleges látnivalója, amely egy hajó alakú épületben kapott helyet.  A Látógatóközpont kilátója pedig talán a legnépszerűbb, hiszen 25 méteres magassága miatt a legnagyobb a balatoni kilátók között. A 40 méteres magaspartnak köszönhetően majdnem 70 méter magasról gyönyörködhetünk a kilátásban. 

Felnőtt belépőjegy 1 750 Ft, Gyermek belépőjegy (3-14 éves korig) 1 250 Ft, 3 éves kor alatt ingyenes
Nyitvatartás: március: kedd-vasárnap 10:00-18:00
április: 10:00-20:00

 

9. Kőröshegyi Levendulás

A népszerű tulipán- és levendulaszüret rendezvények országos hírnevet szereztek a birtoknak, és napjainkra már az egyik legkedveltebb hazai kirándulóhelynek számít. Békés, természetközeli milliőjével családok, párok vagy kutyás utazók részére is felejthetetlen élmény.

Látogatói jegy 1 800 Ft, Nyugdíjas jegy 1 200 Ft, Gyerekeknek ingyenes (0-15 év) ingyenes, 6-15 éves korig 800 Ft, Aratótáska 2 200 Ft-tól, Fonott kosár 3 990 Ft-tól
Nyitvatartás: jún. 3. - aug. 31.09:00-17:00
Tulipánszüret: április 11-21. 09:00-18:00

 

10. Kányavári sziget - Balatonmagyaród

A Kányavári-sziget az egyetlen olyan terület a Kis-Balaton térségében, amely vezető nélkül, egész évben szabadon látogatható. A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága.
 

Nyitvatartás

Mindig elérhető