Váci utca - Budapest
9.1
36 értékelés alapján

Bemutatkozás

A Váci utca Budapest egyik leglátogatottabb és legszínesebb korzója. Az 1,2 kilométeres bevásárlóövezet a Vöröstmarty tértől egészen a Központi Vásárcsarnokig halad. Az utca minden zegét-zúgát különleges energiák lengik be, ráadásul megannyi üzletnek, étteremnek és szórakozóhelynek ad otthont. A főváros kedvenc sétatere egész évben kihagyhatatlan programot kínál mind a turistáknak, mind a helyieknek.


Északi szakasz

A Váci utca legforgalmasabb része a Vörösmarty tértől a Szabad sajtó útig fut. A járókelőket lépten-nyomon híres divatmárkák kirakatai és neves kozmetikai üzletek csábítják shoppingolásra. Van például H&M, Reserved, ZARA, C&A, Springfield és Calzedonia, ugyanakkor ékszer vásárlásra is lehetőség nyílik a Swarowski és a Bjiou Brigitte helyiségében. A szépségápolásról és a sminkről többek közt a Douglas, a Clinique és az Estée Lauder üzlete gondoskodik. A szebbnél szebb lakóépületek alatt régiség- és ajándékboltok bújnak meg, ahol hazánk hungaricumaiból szemezgethetnek a külföldiek.

Az északi rész ad otthont az 538 néző befogadására képes Pesti Színháznak. A klasszicista épület falain belül minden szezonban parádés műsorkínálat kecsegteti a nézőközönséget. A Fontana Áruház előtt az 1938-ban felállított Hermész-kutat lehet lencsevégre kapni, de az utat szegélyező neobarokk és szecessziós épületek mellett sem szabad szó nélkül elmenni. Gasztronómiai szempontból is kiemelkedő élményt nyújt, hiszen olyan nagyszerű vendéglátó helyek várják az éhes vendégeket, mint a Hard Rock Cafe, a Cucina, az Olivia's és a Molnár's Kürtőskalács. Legfrekventáltabb szórakozóhelye a Szabad sajtó út mellett fekvő Pointer Pub.


Déli szakasz

A Vámház körút felé haladva enyhül a turistaáradat. A korzó déli vége is olyan műemléki védelem alatt álló épületekkel büszkélkedhet, melyeket kár lenne figyelmen kívül hagyni. Elsőként az Angolkisasszonyok rendháza és zárdája nyűgözi le a járókelőket, majd kicsivel lentebb a barokk stílusban épített Szent Mihály-templom veszi át a rivaldafényt.

A 62-64. szám alatt a neoreneszánsz Városháza emelkedik, melyet Steindl Imre tervei alapján építettek 1870 és 1875 között. Miután a látogatók megcsodálták a monumentális lakóházakat, érdemes szétnézni az éttermi kínálatban is. Az édesszájúaknak kötelező megkóstolni a WaffaLab belga gofrijait és ellátogatni a Pirate Candy Shop varázslatos hangulatú üzletébe.

Váci utca értékelése 9.1 a lehetséges 10-ből, 36 hiteles vendégértékelés alapján.

9.1
Nagyon jó
36 értékelés alapján
  • 100% ajánlaná barátainak
  • Egész napos program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
9
"-"
Középkorú pár (1 éve)
Csorna
4
"Forgalmas"
Középkorú pár (1 éve)
Siklós
8
"Volt ajándék bolt, ahol NEM BESZÉLTEK MAGYARUL!!!!!"
Egyéni utazó (2 éve)
Magyarország

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség: környéken

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Fizetős
  • Parkoló jellege: Közterület
  • Ár: 525 Ft/óra