Városliget - Budapest
9.7
37 értékelés alapján

Bemutatkozás

A Városliget Budapest zöld szíve, egy hatalmas közpark, ahol természetközeli élmények, múzeumok, egy különleges Ballon-kilátó és számtalan izgalmas látványosság kínálja magát. A Liget Budapest Projektnek köszönhetően a terület évről évre új arcát mutatja: 2022-ben a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum volt a legnagyobb szenzáció.


Városliget látnivalók

Aki budapesti tartózkodása alatt a Városligetet választja, az aligha fog unatkozni. A park rengeteg kihagyhatatlan nevezetességgel bír akár kulturális, akár természeti, akár családi kikapcsolódásról van szó.

Hogy könnyebben eligazodj a programlehetőségek között, az alábbi listában minden fontos állomást megtalálsz a ligeti kalandokhoz. Ha a látnivalók nevére kattintasz, részletes ismertetést is olvashatsz róluk.


Hősök tere

Magyarország leghíresebb terét a Városliget kapujának is tekinthetjük. Kialakítása az 1896-os millenniumi ünnepségek idejére nyúlik vissza, de csak az 1930-as évektől kezdték el Hősök tereként emlegetni. Az Andrássy úttal együtt UNESCO világörökségi helyszín. Leghíresebb nevezetessége a Millenniumi emlékmű.


Vajdahunyad vára

A Városligeti-tó ölelésében fekvő Vajdahunyad vára a magyar építészet 1000 éves történetének állít emléket. Felvonultatja a román kor, a gótika, a reneszánsz és a barokk stílusjegyeit is. Eredetileg fából húzták fel a millennium alatt, de akkora sikere lett, hogy 1908-ra tartós szerkeszettel újjáépítették. 

Udvarában pihen Anonymus szobra, falai között pedig a Mezőgazdasági Múzeumot lehet megcsodálni.


Fővárosi Állat- és Növénykert

Európa egyik legrégebbi állatkertje az év minden napján felhőtlen élményekkel várja látogatóit. A Városliget szélén húzódó 16 hektáros területen több, mint 900 állatfaj mintegy 10 ezer egyedét gondozzák. Ausztrália vadvilágától kezdve az afrikai szavannákig számtalan különleges egyeddel lehet találkozni. 


Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

Télen-nyáron nyitva áll a pihenni vágyók előtt Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma, a Széchenyi Gyógyfürdő. A neobarokk stílust képviselő épületben széleskörű wellness szolgáltatások, gyógyvizes medencék és változatos élményelemek szolgálják a fürdőzők kifogástalan kényelmét. 


Szépművészeti Múzeum

Közvetlenül a Hősök tere mellett magasodik a Szépművészeti Múzeum, ahol több, mint 120 ezer műtárgyat őriznek. Az állandó kiállítás az ókortól egészen a 18. századig mutatja be az európai és magyar művészetet. Időszakos tárlatait minden évben hatalmas érdeklődés övezi, most például az El Greco kiállítás élvezi a legnagyobb figyelmet.


Városligeti Műjégpálya

A téli fagyok alatt kirobbanó népszerűségnek örvend a Városligeti Műjégpálya. Az óriási jégfelület páratlan környezetben fekszik és korosztálytól függetlenül minden látogatóknak garantálja a korizás gondtalan élményeit.


Műcsarnok

A Szépművészeti Múzeummal szemközt fekvő Műcsarnok a kortárs művészetek magyarországi fellegvára. Az épületben hazai és nemzetközi alkotások százait lehet megtekinteni. Évközben sorra követik egymást az időszakos kiállítások, melyeket mindig egy adott témakörre vagy egy konkrét művész munkásságára fűznek fel.


Mezőgazdasági Múzeum

Magyarországon mindig is kiemelt szerephez jutott az agrártevékenység, így talán nem is meglepő, hogy a fővárosban lelhető fel a kontinens legkiterjedtebb mezőgazdasági gyűjteménye. Az intézményt a Vajdahunyad várában kell keresni. Izgalmas toronytúrák, várséták és különleges tárlatvezetések is színesítik az itt töltött időt.


Millenium Háza

Ha lázba hoznak az építészeti csodák, a Millenium Házat sem érdemes lefelejteni a Városligetes bakancslistáról. A korábban még Olof Palme Háznak nevezett épület a Budapest Liget Projekt keretében kívül-belül megújult. Állandó kiállítása a századforduló színes történetét eleveníti meg.


Néprajzi Múzeum

2022 tavaszán nyitotta meg kapuit a Városliget egyik legkülönlegesebb intézménye, a Néprajzi Múzeum. Az itt pihenő etnográfiai gyűjtemény még európai viszonylatban is páratlan látványosságnak számít.


Városligeti Nagyjátszótér

A liget szívében 2019 óta látogatható az a 13 ezer négyzetméteres gyermekbirodalom, ahol 0-tól 14 éves korig minden gyerkőc megtalálja a hozzá illő játékokat. Körhinta, homokozó, 6-féle csúszda, trambulin és még egy egyedi tervezésű mászókomplexum is megörvendezteti a családokat.

Városliget értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 37 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
37 értékelés alapján
 • 100% ajánlaná barátainak
 • Egész napos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"gondozott"
Fiatal pár (8 hónapja)
Magyarország
10
"Remek kikapcsolódás! Tetszenek az új attrakciók, az új épületek. A fáknak még nőniük kell, látszik az új telepítés, de szép lesz idővel."
Munkatársak (1 éve)
Magyarország
10
"Tisztaság."
Középkorú pár (1 éve)
Csorna

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

 • Állatbarát
 • Akadálymentesített: részben
 • ATM a közelben: 900 m

Helyszíni szolgáltatások

 • Biciklitároló
 • Étkezési lehetőség: étterem
 • Mosdó
 • Értékmegőrző
 • Ruhatár

Gyerekbarát szolgáltatások

 • Játszótér

Parkolás

 • Elektromos autó tölthető
 • Saját parkoló: Fizetős
 • Parkoló jellege: Fedett
 • Parkoló helyek száma: 800 db
 • Ár: 350 Ft/óra

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 2.1 km
 • Távolság buszmegállótól: 700 m