Velemi Gesztenyenapok 2020 - Velem

11 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Velem és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Az idei évben október 10-11. között kerül megrendezésre a Velemi Gesztenyenapok, a környék egyik leghangulatosabb, leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye.

A hagyományokhoz hívően a kétnapos rendezvényen a gesztenyéhez kapcsolódó gasztronómiai sajátosságok, népművészeti előadások, táncos és zenei programok várják az érdeklődőket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján hatalmas népszerűségre tett szert az esemény.

A Kőszegi-hegység egyik különleges növénye a szelídgesztenye, a mediterrán tájak követe. Immáron 28. alkalommal kerül megrendezésre Velem egész területén, az évszázados hagyományokra emlékezve.

A rendezvény fő témája az ősöktől ellesett technikával készült gesztenyesütés, gyertyán és bükkfa lángján, egyedi serpenyőkben pirulnak majd a barna szemek.

A rendezvényen a látogatóknak lehetőségük van gesztenyés finomságokat kóstolni, mézes és kürtöskalácsot, langallót, valamint a legismertebb megyei és országos előadók, népzenészek, táncosok, vidám vásári komédiások előadásaira szórakozhatnak.

A kézművesek sem hiányozhatnak a programsorozatból: keramikusok, kosárfonók, kovácsok és sok más kézműves kínálja portékáit. A falu bejáratától az Alkotóházig, a rendezvény helyszínéig csábítják az árusok a vendégeket.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Helyszín jellemzői

    Általános
  • Beszélt nyelvek: magyar, francia, angol, német
  • Akadálymentesített
    Helyszíni szolgáltatások
  • Étkezési lehetőség