
Veszprémi Pince Borház - Kötcse
Bemutatkozás
Veszprémi László kicsiny pincészete 200 éves múlttal rendelkezik és mind a mai napig jobbnál jobb borok készítésének az otthona.
Története
A Veszprémi család összesen 11 hektár szőlőt művel, termékeiket a legnagyobb szakértelemmel készítik és minden vendéget szívélyesen fogadnak.
Közvetlenül beszélgetnek minden hozzájuk betérővel, családokkal, nagyobb társaságokkal és az egyéni érdeklődőkkel is.
Nyáron és télen eltérő a nyitvatartásuk, viszont célszerű mindig előre bejelentkezni, mert a pincészet népszerűsége folyamatosan növekszik és érdemes biztosra menni, hogy megkóstolhassuk ezeket a remek készítményeket ha a Balaton déli partján járunk.
Kínálat
A pincészetben részben reduktív, részben hagyományos módon készülnek a kiváló nedűk fahordós érleléssel.
Fajtatiszta boraikat leginkább vörös fajtából készítik.
Portugieser, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Olaszrizling, Irsai Olivér és az úgynevezett „Csillagó Rose” mind a kínálatuk részei.
Természetesen nem csak borozgatni és felvásárolni lehetséges, de saját készítésű sajtokat, a helyszínen sütött pogácsát és langallót is biztosítanak, hogy még jobban essen a szomjoltó.
A termékeket üzletekben nem lehet kapni, kizárólag a helyszínen vásárolhatók meg – a megszokott áraknál olcsóbban-, illetve a közelben lévő méltán híres balatonszemesi Kistücsök étterem kínálatában kóstolhatók még.
Megközelítés
A Veszprémi Pince Borház a Csillagó dűlőben, az Észak-somogyi dombság lankái között található családi vállalkozás. Viszonylag eldugott helyen van, azonban a borok szerelmeseinek mindenképp érdemes felkeresniük, mert garantáltan emlékezetes élményt biztosítanak.
Története
A Veszprémi család összesen 11 hektár szőlőt művel, termékeiket a legnagyobb szakértelemmel készítik és minden vendéget szívélyesen fogadnak.
Közvetlenül beszélgetnek minden hozzájuk betérővel, családokkal, nagyobb társaságokkal és az egyéni érdeklődőkkel is.
Nyáron és télen eltérő a nyitvatartásuk, viszont célszerű mindig előre bejelentkezni, mert a pincészet népszerűsége folyamatosan növekszik és érdemes biztosra menni, hogy megkóstolhassuk ezeket a remek készítményeket ha a Balaton déli partján járunk.
Kínálat
A pincészetben részben reduktív, részben hagyományos módon készülnek a kiváló nedűk fahordós érleléssel.
Fajtatiszta boraikat leginkább vörös fajtából készítik.
Portugieser, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Olaszrizling, Irsai Olivér és az úgynevezett „Csillagó Rose” mind a kínálatuk részei.
Természetesen nem csak borozgatni és felvásárolni lehetséges, de saját készítésű sajtokat, a helyszínen sütött pogácsát és langallót is biztosítanak, hogy még jobban essen a szomjoltó.
A termékeket üzletekben nem lehet kapni, kizárólag a helyszínen vásárolhatók meg – a megszokott áraknál olcsóbban-, illetve a közelben lévő méltán híres balatonszemesi Kistücsök étterem kínálatában kóstolhatók még.
Megközelítés
A Veszprémi Pince Borház a Csillagó dűlőben, az Észak-somogyi dombság lankái között található családi vállalkozás. Viszonylag eldugott helyen van, azonban a borok szerelmeseinek mindenképp érdemes felkeresniük, mert garantáltan emlékezetes élményt biztosítanak.