Vida-domb szánkópálya - Budapest

Bemutatkozás

Leesett a hó, a gyerekek izgatottak, és úgy néz ki, hogy szánkózni is lehet – de hova menjünk? A rákoskerti Vida-domb egyike Budapest legjobb szánkózóhelyeinek, ahol a kisebb és nagyobb lurkókat is felejthetetlen havas élmények várják.

Vida-domb

A mindössze 200 méter magasra nyújtózó Vida-domb volt már juhlegelő, ugrató és autóroncs lerakóhely is, napjainkra viszont már egy pezsgő közösségi térré nőtte ki magát, amely kirándulásra, családi rendezvényekre és bizony szánkózásra is kiválóan alkalmas.

Pihenőpad és piknikasztal is akad a területen, a gyerekbarát szolgáltatások vonalát pedig két játszótér erősíti. Az egyik 1-3 éves korig, míg a másik 3-7 éves korig nyújt vidám órákat az örökmozgó csemetéknek. Ezen kívül helyet kapott egy 4,5 m magas védőhálóval ellátott sportpálya is, amelynek kialakításakor az idősebb korosztály igényeit tartották szem előtt.

Szánkózódomb

A XVII. kerületi Vida-Domb fő vonzerejét a téli szezon alatt természetesen a szánkózás jelenti. Vidéken rendszerint nem kell sokat agyalni a témán: felkapjuk a szánkót, és biztos találunk a közelben egy kisebb-nagyobb dombot. Budapesten ennél azért lényegesen bonyolultabb a kérdés, hiszen elég komoly kihívás olyan szánkozóhelyet találni, ahol az egész család jól érezheti magát.

A Vida-domb pont ilyen. Egyrészt elég magas ahhoz, hogy ne érződjön túl rövidnek az élmény, másrészt a domb tetejére érve még a pesti oldal egyik legszebb panorámája is elénk tárul. Belátni a helyi védelem alatt álló Merzse-mocsarat, valamint a Ferihegyi Repülőtérről is különleges fotókat készíthetünk.

Megközelítés

Elhelyezkedéséből adódóan nem közelíthető meg közvetlenül a fővárosi tömegközlekedéssel. Úgy lehet a legegyszerűbben eljutni a Vida-dombhoz, ha a rákoskerti vasúti megállótól sétálva tudjuk le a 10-15 perces távolságot. Mivel biciklitároló is van a területen, akár kétkeréken is érkezhetnek a vendégek.

Helyszín jellemzői

Általános

  • Állatbarát
  • ATM a közelben: 1.8 km
  • Akadálymentesített

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség: környéken

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Ingyenes
  • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

  • Távolság vasútállomástól: 700 m
  • Távolság buszmegállótól: 500 m