VII. Avasi Borangolás - Miskolc

Szolgáltató ismertetése

A Miskolc város napja ünnepséghez kapcsolódó bor- és gasztronómiai fesztivál immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron és az Avasi kilátónál.

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú fesztiválján, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás 3 napján feléled az egész avasi pinceoldal. A borangolókat nagykoncerteken és a hegyoldal számos pincéjénél különböző stílust (népi, jazz és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek várják. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 70 borászat gondoskodik. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a kilátó mellett kialakított Gasztroplaccon.
Az Avasi Református templomban csütörtökön Kiss Kata Zenekara, pénteken pedig Janicsák Veca koncertje várja a látogatókat, az Avasi kilátónál felállított nagyszínpadon pedig esténként 3-3 közkedvelt hazai zenekar nagykoncertjei lesznek hallhatók. A pénteki napon fellép a Ham Ko Ham, a Margaret Island, az Ildi Rider, szombaton pedig a Compact Disco, az Áll-A-Tok zenekar és 4 év után először ismét hallhatja a miskolci fesztivál közönség a Quimby zenekart.   

A Borangolás a fesztiválpohár megvásárlása mellett továbbra is ingyenes, de az Avasi Református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek csak belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek látogathatók. 10 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes.
 
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

május 17. - május 19.
  • Csütörtök-Szombat:
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
10
Kiváló
(4 értékelés alapján)
  • 100%-a ajánlaná barátjának
  • Akár több napos program a látogatók szerint.
  • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
  • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Minden nagyon jó volt."
Középkorú pár (2 hónapja)
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Középkorú pár (2 hónapja)
Győr
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Egyéni utazó (2 hónapja)
Magyarország