X. Hagyományőrző Farsang - 2024 - Panyola

Bemutatkozás

Az éven február 3-án 10. alkalommal rendezik meg a Panyolai Hagyományőrző Farsangot. A rendezvény fő célja, hogy életben tartsa a lassan feledésbe merülő Szamos menti népszokásokat, melynek nagyon fontos közösségépítő szerepe volt hajdanán.
Most sem lesz ez másképp, hiszen megtapasztalhatjuk, milyen is a panyolai vendégszeretet a Fesztiváltéren. Azt követően látványos állatalakoskodó felvonulás indul az öt utcás kis faluban és bárhol összefuthatunk, játszadozó, incselkedő jelmezesekkel. A kijelölt állomásokon néptáncos, népzenei bemutatóknak lehetünk szemtanúi és hagyományos farsangi finomságokat is kóstolhatunk. 
Légy részese Te is a hagyománynak!
 

A farsangolásról

Az idén ismét érkeznek hargitai farsangolók is, hogy bemutassák a határon túli Szamos menti értékeket, farsangi szokásokat. És nem csak határon túlról, hanem innen is a szomszédos településekről is érkeznek alakoskodók.
A felvonulás után az este a Közösségi Házban képmutogató vásári komédiás János vitéz c.előadással  zárul, melynek megtekintése után táncház mulatság veszi kezdetét.
 

2024-es részletes programok

12:00 – Gyülekező a Nagykászoni Zenekarral, disznótoros ételek a Fesztiváltéren, (Szamosvég u. 5.)
13:00 – Öltözz maskarába a Közösségi Házban! (Szombathelyi u. 10.)
14:00 – Farsangi felvonulás
14:15 – Első megálló: KisDeák Táncegyüttes húzza a talp alá valót a Széles Gyula Kiállító és Kézműves Háznál, (Mezővég u. 82.)
14:45 – Második megálló: Tunyogmatolcsi Néptánccsoport hagyományos szatmári tánc bemutatója a Veszprémi utca közepén.
15:15 – Harmadik megálló: a Szatmár Néptáncegyüttes farsangi fánkkal vár a Hivatal épületében, (Szombathelyi u. 14.)
16:00 – Negyedik megálló: Népzenei előadás a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Cifra Bandájával. Luca Vendégház (Csonkavég u. 16.)
16:30 – Ötödik megálló: Rövid táncház a Nagykászoni Zenekarral, Fesztiváltér (Szamosvég u. 5.) .
17:30 – Hatodik megálló: Télűzés a Hargita megyei farsangolókkal: bikaütés és szalmaégetés a Közösségi Házban (Szombathelyi u. 10.)
18:00 – Esti programok a Közösségi Házban (Boka Gábor képmutogatója és a Csipkés Együttes népzenei táncháza) (Szombathelyi u. 10.)

A rendezvényre a belépés díjtalan!
A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

 

Megközelítés

Panyola falu Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található a Szamos partján fekszik. A 41-es úton menve Vásárosnamény után, Olcsva felé találjuk meg. Ebben az irányban közlekednek menetrend szerinti buszok is.

Időpont

Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Helyszín jellemzői

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség
  • Mosdó
  • Biciklitároló

Parkolás

  • Saját parkoló: Ingyenes
  • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

  • Távolság buszmegállótól: 500 m