Zsolnay Kulturális Negyed - Pécs

Szolgáltató ismertetése

A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs ékköve. A város új kulturális centrumának formájában a hozzá méltó módon él tovább a Zsolnay család egykor itt működő, világhírű kerámiagyárának öröksége.
 
Az elmúlt években egy nemzetközi viszonylatban is kivételes, a maga nemében egyedülálló beruházás során új város jött létre a városon belül. Pécs kiemelkedő kulturális látványosságai és kulturális projektjei itt, az egykori gyár megújult, átalakított gyárépületeiben és környezetükben, mintegy 5 hektáron kaptak helyet.
 
Látogasson el a világhírű Gyugyi-gyűjteménybe, az erre a célra átalakított, szecessziós Sikorski-villába, ahol a közel 600, páratlan értéket képviselő kerámiatárgy megtekintésével megismerkedhet a Zsolnay Aranykorával. A két emeleten kialakított Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállításon tekintse meg a család és gyár történetéről tanúskodó emlékeket, a Rózsaszín Zsolnay Kiállításon pedig legyen részese a manufaktúra egyik legizgalmasabb korszakának, a rózsaszín használati tárgyak idejének. Végül élje át a misztikumot és tiszteletet a Zsolnay mauzóleumban, melyet a pécsi Pantheon-nak is neveznek.
 
A kisebbeket nemcsak három, modern és jól felszerelt játszótér várja, de színes beltéri programok is. A Labor Interaktív Varázstérben játszva-tanulva ismerkedhetnek meg a fizikával, míg a Planetáriumban az univerzum, a csillagok és bolygók titkai tárulnak fel a látogatók elől. A Bóbita Bábszínházban minden korosztály találhat magának tartalmas és izgalmas bábelőadást. A Boltok utcájában a cukorka boltban akár élőben is megnézhetik a gyerekek, hogyan készülnek az édességek, míg a kézműves csokoládéboltban különleges bonbonok közül válogathatnak.
 
Kiállítások, kávézók, éttermek, boltok, egyetemi negyed, bábszínház, koncert- és színháztermek, Interaktív Varázstér, Planetárium, a szabadban több játszótér, kosárlabdapálya – ez ma a Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs városának újjászületett legendája, amely a legnagyobb szeretettel várja az összes korosztályt, kalandvágyó, kultúrát szerető látogatót!
 
Irány Pécs, a Kultúra Városa!
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

április 1. - október 31.
 • Hétfő-Vasárnap: 9:00 - 18:00
november 1. - március 31.
 • Hétfő-Vasárnap: 9:00 - 17:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Zsolnay csomagjegy
 • 4 990 Ft
Zsolnay csomagjegy diák, nyugdíjas, pedagógus
 • 3 000 Ft
Labor – interaktív Varázstér + Planetárium
 • 1 800 Ft
Labor – interaktív Varázstér + Planetárium diák, nyugdíjas, pedagógus
 • 1 400 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
Zsolnay csomagjegy árából, valamint a Planetárium és a Labor- Interaktív Varázstér kombinált belépőjegyre (A Planetárium előadásai előre meghirdetett időpontokban látogathatóak)
 • - 20%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
9.6
Kiváló
(146 értékelés alapján)
 • 98%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Elmondhatatlanul szép! Ezt látni kell!"
Fiatal pár (6 hónapja)
Magyarország
Értékelés 10
"Pécs csoda szép város. Mindenhol kedves és megfelelő információt, tájékoztatót kaptunk."
Rigó Anna - idősebb pár (2 hete)
Kiskunfélegyháza
Értékelés 10
"Nagyon kedves, sok érdekes ismerettel rendelkező idegenvezető. Rengeteg látvány."
Finta Jánosné - egyéni utazó (2 hete)
Pusztavám