Zsolnay Kulturális Negyed - Pécs

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • Zsolnay csomagjegy árából, valamint a Planetárium és a Labor- …

  Bővebben »
  20% kedvezmény

Nyitvatartás

ápr. 1. - okt. 31.
 • Hétfő-Vasárnap 9:00 - 18:00

Árak

Egész évben
 • Zsolnay csomagjegy 4 990 Ft
 • Zsolnay csomagjegy diák, nyugdíjas, pedagógus 3 000 Ft

Szolgáltató ismertetése

A Zsolnay Kulturális Negyed Pécs ékköve. A város új kulturális centrumának formájában a hozzá méltó módon él tovább a Zsolnay család egykor itt működő, világhírű kerámiagyárának öröksége.
 
Az elmúlt években egy nemzetközi viszonylatban is kivételes, a maga nemében egyedülálló beruházás során új város jött létre a városon belül. Pécs kiemelkedő kulturális látványosságai és kulturális projektjei itt, az egykori gyár megújult, átalakított gyárépületeiben és környezetükben, mintegy 5 hektáron kaptak helyet.
 
Látogasson el a világhírű Gyugyi-gyűjteménybe, az erre a célra átalakított, szecessziós Sikorski-villába, ahol a közel 600, páratlan értéket képviselő kerámiatárgy megtekintésével megismerkedhet a Zsolnay Aranykorával. A két emeleten kialakított Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállításon tekintse meg a család és gyár történetéről tanúskodó emlékeket, a Rózsaszín Zsolnay Kiállításon pedig legyen részese a manufaktúra egyik legizgalmasabb korszakának, a rózsaszín használati tárgyak idejének. Végül élje át a misztikumot és tiszteletet a Zsolnay mauzóleumban, melyet a pécsi Pantheon-nak is neveznek.
 
A kisebbeket nemcsak három, modern és jól felszerelt játszótér várja, de színes beltéri programok is. A Labor Interaktív Varázstérben játszva-tanulva ismerkedhetnek meg a fizikával, míg a Planetáriumban az univerzum, a csillagok és bolygók titkai tárulnak fel a látogatók elől. A Bóbita Bábszínházban minden korosztály találhat magának tartalmas és izgalmas bábelőadást. A Boltok utcájában a cukorka boltban akár élőben is megnézhetik a gyerekek, hogyan készülnek az édességek, míg a kézműves csokoládéboltban különleges bonbonok közül válogathatnak.
 
Kiállítások, kávézók, éttermek, boltok, egyetemi negyed, bábszínház, koncert- és színháztermek, Interaktív Varázstér, Planetárium, a szabadban több játszótér, kosárlabdapálya – ez ma a Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs városának újjászületett legendája, amely a legnagyobb szeretettel várja az összes korosztályt, kalandvágyó, kultúrát szerető látogatót!
 
Irány Pécs, a Kultúra Városa!
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

április 1. - október 31.
 • Hétfő-Vasárnap: 9:00 - 18:00
november 1. - március 31.
 • Hétfő-Vasárnap: 9:00 - 17:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Zsolnay csomagjegy
 • 4 990 Ft
Zsolnay csomagjegy diák, nyugdíjas, pedagógus
 • 3 000 Ft
Labor – interaktív Varázstér + Planetárium
 • 1 800 Ft
Labor – interaktív Varázstér + Planetárium diák, nyugdíjas, pedagógus
 • 1 400 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
Zsolnay csomagjegy árából, valamint a Planetárium és a Labor- Interaktív Varázstér kombinált belépőjegyre (A Planetárium előadásai előre meghirdetett időpontokban látogathatóak)
 • - 20%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
9.5
Kiváló
(269 értékelés alapján)
 • 99%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Elmondhatatlanul szép! Ezt látni kell!"
Fiatal pár (10 hónapja)
Magyarország
Értékelés 8
"Gyönyörűség, látvány, nagyszerű előadás, tisztaság, aktív pihenés nem utolsó sorban Kovács Gyula "bácsi" retró gyöngyszemei."
Páhy Csabáné - középkorú pár (2 hete)
Zalaapáti
Értékelés 4
"Túlárazott, modern módon "megcsinált" hely, számomra nem adja vissza az eredeti Zsolnay gyár hangulatát. Ugyanakkor a gyár területére korlátozódik, 17órakor minden bezár...az információs táblák nem megfelelőek, ugyan mutatják hogy merre mi van, de nehéz megtalálni (pl boltok utcája, étterem-ezt nem is sikerült megtalálni)"
Váradi Szabolcs László - baráti társaság (1 hónapja)