×

Szüret Vendégház Szekszárd

 • 144 program található a környéken
 • 12 ajándék programkupon, ha a Szallas.hu-n foglalsz! részletek »
 • Szekszárdi Bormúzeum 800 m
 • Szekszárdi Adventi Vásár 2022 1.1 km
 • Számíthatsz ránk!
 • Azonnali visszaigazolás
 • Ingyenes parkolás
 • Ingyenes WIFI
 • Saját étterem
 • Díjmentes korai érkezés 12:00 órától, díjmentes késői távozás 12:00 óráig, ingyen tűzifa (szabadtéri sütéshez, főzéshez), korlátlan teafogyasztás, szezonális bio zöldségtál, ajándék könyv, repi toll, ingyenes prospektus a környék látnivalóiról
 • 9 szoba, 36 férőhely
 • Beszélt nyelvek: Magyar, Francia, Angol, Német

Szálláshely ismertetése

A Szüret Vendégház Szekszárd ősi, történelmi borvidékén, a Bottyán-hegy észak-keleti lankáin, a Szüret utca és a Zöldkert utca kereszteződésében helyezkedik el, a városközponttól 1 km távolságban. A város központja kb. 10 -15 perc gyalogosan.

A háromszintes zöldövezeti Szüret Vendégházból (továbbá erkélyéről, teraszáról és kertjéből), gyönyörű panorámában gyönyörködhetnek a vendégek, mely magába foglalja a várost, továbbá a Duna - Dráva Nemzeti Park pompás részeit, egészen a Duna vonaláig. A vendégház kitűnő szállást biztosít családoknak, baráti társaságoknak, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Vendégházunk 7 db szobából áll, a szobák külön-külön is foglalhatóak, vagy nagyobb társaságok, csoportok egyben is foglalhatják. Csoportos foglalás esetén kérem, hogy kérjen ajánlatot!

2010 óta, 1 - 18 fős csoportokat fogadunk vendégházunkban reggelivel, főétkezésekkel. A reggeli és a vacsora svédasztalos. Reggeliző vendégeink többek között, helyi termelők zöldségeiből, gazdálkodók alapanyagaiból - mangalica sonkából, mangalicaszalámiból, mangalica sonkából - házi kenyérből választhatnak. Vacsorázó vendégeink választhatnak, halászlét tésztával, továbbá kakas - marha - vadpörköltet körettel (kenyér, savanyúság), túrós csuszával vagy palacsintával. Sült bárányt, sült malacot, sült vadat körettel (kenyér,savanyúság), továbbá, üdítőt, borokat, minőségi söröket - korlátlan fogyasztással.

Az Ősi történelmi borvidéken, a Bottyán hegyen elhelyezkedő Szüret Vendégházunk - magyar, német, angol, francia nyelven - helytörténész idegenvezetővel és prospektusokkal fogadja vendégeit. Így bemutatjuk vendégházunkat, Szekszárdot és környékét, a város 2000 éves bormúltját, továbbá borszőlőinek sajátosságait, híres borait, (a bikavér ős történetét), az Ősi történelmi borvidéket, a Bottyán hegyet, a város történelmi, zene és irodalom történelmi múltját (Liszt, Babits,Garay).

A Vendégház szolgáltatásain túl, teljes napi programokkal állunk a vendégek rendelkezésére ( pl; hajóút a Duna -Sió deltánál , borkóstolók pincékben, gemenci vadászat, gemenci horgászat, gemenci lovaglás -oktatás,sétalovaglás - gemenci kirándulás kisvasúttal,vagy csoportosan, túrák a történelmi borvidéken, horgászat, sportprogramok, stb).

Tolna Megye, és székhelye Szekszárd városa, a Duna - Dráva Nemzeti park területén helyezkedik el.
A Duna - Dráva Nemzeti park a Duna -Sió-torkolata és az országhatár, valamint a Dráva mentén helyezkedik el. A Nemzeti Park 1996-ban jött létre, több, már korábban is védetté nyilvánított terület beolvasztásával. Kiterjedése mintegy 50.000 ha. A Duna–Dráva Nemzeti Park területe kiterjed Tolna Megye teljes területére. Része a Gemenci erdő, mely az ország és Európa legnagyobb kiterjedésű erdejéhez tartozik- területén 300 féle madár fészkel.

Gemenc védettségét 1977-ben nyerte el. Ez a terület az ország legnagyobb, zömében erdővel borított ártere, melynek hossza 30 km, szélessége 7 km. Az ártéren a víz az úr, ennek megfelelő a növényzet is: a mélyebb területeken füzek, a magasabbakon nyárfák telepedtek meg, valamint itt él a cserjeszinten a galagonya és a hamvas szeder. Ezek a ligeterdők szinte megközelíthetetlenek, így remek búvóhelyet kínálnak a nagyvadaknak. A ritkán víz alá kerülő részeken található a ritka fekete galagonya, a tavaszi csillagvirág. Gemenc mélyén szürke gémek, réti sasok, kerecsensólymok és békászó sasok találnak élőhelyet.
A gemenci erdőkben található a Gemenci Állami Erdei Vasút, melyen időszakosan gőzvontatású nosztalgia vonat is közlekedik.
Gemencet világhírűvé az ország legszebb, legértékesebb trófeáit növesztő gímszarvas-állománya tette. Rengeteg az őz és a vaddisznó is.
Szekszárd és környéke infrastruktúrája a közlekedés szempontjából kiváló, hisz városunk megközelíthető vasúton, autópályán (M6), vagy a közeli őcsényi repülőtér érintésével akár légi úton is.
A Szüret vendégház a Bottyán-hegy észak-keleti oldalán található, Szekszárd ősi, történelmi borvidékének lankáin.
Csak néhány érdekesség azzal kapcsolatban, hogy miért is nevezhetjük méltán történelminek ezt a bortermő vidéket. Az itt
termő nedű már a római korban kedvelt volt, ezt bizonyítják a szőlőművelés során máig előbukkanó római kori leletek, pénzérmék, apróbb használati tárgyak. Ez a Duna ártere utáni első domb, lábánál a török időkben a kálvinisták temetője terült el. A hegy elnevezése kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a terület nem Vak Bottyánról kapta a nevét, igaz Béri Balogh Ádám seregével ő is járt erre. Hogy a megoldáshoz eljussunk, fontos lehet az is, hogy a kuruc kori források Bottyán tábornokot Batthyányként emlegetik. Hasonló névátírás folytán lehet az, hogy a Bottyán-hegy névadója valójában Gróf Batthyány József,
Magyarország hercegprímása, esztergomi érsek, akinek volt itt egy nagyobb
kiterjedésű szőlője. Egy elhalt jobbágy birtokát
vette meg jobbágyjogon, s tizedet fizetett utána, mint bárki más. Már akkor sem volt egyszerű szekszárdi szőlőterülethez jutni, ezért kényszerült erre a megoldásra.
Becsületére legyen mondva, nem üzent rá a szekszárdi
plébánosra, hanem saját területet vásárolt, hogy szekszárdi
borterülete, szekszárdi bora legyen. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy gróf Széchenyi István
Önismeret című könyvében megemlíti, hogy magyar főpapi ebéd
szekszárdi bor nélkül elképzelhetetlen volt.
De a közelben volt Augusz Antal szőlője is, ahová a nála sokat vendégeskedő Liszt Ferenc is több alkalommal kisétált.
A szomszéd szőlők egyike a Kristofek-szőlő, mely arról nevezetes, hogy Garay János 1846-ban itt olvasta fel Szegzárdi bordalát (a bikavér első említésével). Itt
találkozott Az obsitos nagyotmondó vitézével, Háry Jánossal, akit Garay nevezetes alkotása tett országos hírűvé.
A terület a Babits-családhoz is több szállal kötődik. Itt volt szőlője Babits Mihály édesapjának, ez a tanyaépület még ma is áll. Ha egy rövid sétát teszünk a vendégháztól indulva a Zöldkert utcában, eljutunk Cenci néni keresztjéhez, aki Babits nagyanyjáról kapta közkeletű nevét, s Farkas Pál szobrászművész háza előtt áll. Az itt élő, szegedi születésű alkotóról fontos megemlítenünk, hogy az egyik legszebbnek ítélt Babits-szobor az ő keze műve. Természetesen maga Babits is megfordult a környéken, itt kezdte pl. írni Halálfiai című regényét.

1908-ban a Bottyán-hegyen készült az első magyar mozgófilm a szőlőtermesztésről és a szüretről.

A rendszerváltást megelőzően az üzletek polcain szerte Európában, de Amerikában és Kanadában is megtalálhatóak voltak a szekszárdi borok.
Erről a nemes italról lX. Pius pápa is elismerően szólt, de I. Hailé Szelasszié etióp császár, a rasztafári messiás is, akit követői még ma is Isten földi reinkarnációjának tartanak, sokat
fogyasztott belőle.

7100 Szekszárd, Szüret utca 46. (Magyarország)
6.6
Megfelelő
(10 értékelés alapján)
 • Személyzet:
  7.1
 • Tisztaság:
  6.8
 • Ár/Érték:
  7
 • Komfort:
  6.6
 • Szolgáltatások:
  6.9
 • Étterem:
  6.6
 • Megközelíthetőség:
  7.5
Értékelés 3.7
"Nem azt a szobát kaptuk amit lefoglaltunk. Pótágy helyett egy matracot kaptunk. A szoba koszos volt. A foglalásban saját fürdő/wc volt feltűntetve de ez nem volt igaz. Férfiak nők egyaránt használták. A szoba amit kaptunk rögtön a bejárat mellett volt ami hangos zajos volt. Tele volt pókkal pókhálóval az egész épület. Fürdőszoba az ajtón résnyire be lehet látni így felváltva őriztük egymást. Zuhanyfüggöny nem volt a zuhanytálcánál és csúszásgátló sem. Parkolás kaotikus volt."
"Közel van a központhoz a kilátás pazar."
Baráti társaság
2 nap alapján
1 hete
Budapest
Értékelés 5
"Ezt a vendégházat foglaltuk, mégsem ezt kaptuk. Állitólag túlfoglalás történt, igy egy másik vendégházba kerültünk, ahová további 4 vendég került ugyanigy... 1 közös fürdőszobával, nem zárható ajtókkal. Csalódottak voltunk, mivel saját fürdőszobás szobát foglaltunk és nem azt kaptuk."
Egyéni utazó
4 nap alapján
2 hete
Értékelés 9.6
"Kedves szemelyzet, esetlegesen felmerulo problemakat azonnal orvosoltak."
Fiatal pár
8 nap alapján
6 éve
Pusztaszabolcs
Parkolás, utazás
 • Ingyenes saját parkoló (10 db, zárt)

Internet
 • Ingyenes Wifi a közösségi terekben

Szabadidő, kikapcsolódás
 • Horgászás (6 km távolságra), Túra lehetőségek, Kerékpárkölcsönzés (1 500 Ft/alkalom), Lovaglás (5 km távolságra), Csónakbérlés (11 km távolságra), Hajóbérlés (11 km távolságra), Hajózás (11 km távolságra), Sportpálya (1500 m távolságra), Squash (1500 m távolságra), Tenisz (1500 m távolságra), Uszoda (1500 m távolságra), Motorcsónakbérlés (11 km távolságra), Szervezett városnézés (1000 m távolságra), Autóbérlés (200 m távolságra), Vadászat (11 km távolságra)

Wellness részleg, relaxáció
 • Masszázs (arcmasszázs, menedzsermasszázs, talpmasszázs)
 • Gyerekmedence (Beltéri 39 °C 36 cm)
Helyszín jellemzői
 • Bár, Szobaszerviz, Kerthelyiség, Saját kerékpártároló, Vasalási lehetőség

Étkezés
 • Szabadtéri főzési lehetőségek: Bográcsozási lehetőség (tűzifa ingyenes), Grillezési lehetőség (faszén ingyenes), Szalonnasütési lehetőség (tűzifa ingyenes), Tárcsán sütés-főzés (tűzifa ingyenes)

  Étkezési lehetőségek: Saját étterem, Legközelebbi élelmiszer bolt (600 m távolságra), Legközelebbi nem saját étterem (1000 m távolságra)

  Konyha jellege a saját étteremben: Helyi specialitások, Magyaros, Olaszos, Mediterrán, Hagyományos

  Speciális étrendek a saját étteremben: Diétás étrend, Gluténmentes étrend, Koleszterinszegény étrend, Laktózmentes étrend, Reformétrend, Szénhidrátszegény étrend, Vegetáriánus étrend

Gyerekbarát szolgáltatások
 • Baba etetőkészlet, Bébiétel melegítési lehetőség, Fedett pancsoló, Fürdetőkád, Játszótér, Kiságy, Gyerekkerékpár kölcsönzés (1 500 Ft/alkalom 1000 m távolságra), Asztali etetőszék, Babajátékok, Bébiétel és -ital, Játszószoba

  3 éves korig a szállás ingyenes!

 • 128 program található a környéken
 • Foglalásod mellé 12 programkupont adunk ajándékba! Részletek

További hasznos információk
 • 1 km Legközelebbi nem saját étterem
 • 1 km Városközpont
 • 1.5 km Vasútállomás

Hasonló szállások, amik érdekelhetnek még