×

Veleméri Vendégház

Az ár a következő 90 napból számolt legjobb ár.

Legkedvezőbb ajánlatunk

Következő 90 nap legolcsóbb ára:
3 000 Ft / fő / éj, ellátás nélkül
Dátum kiválasztása
Garantált legjobb ár
3 ajándék kedvezménykupon, ha most foglalsz!
 • Azonnali visszaigazolás
 • Szentháromság templom 1.9 km
 • OTP (Szálláshely)
 • Bababarát szálláshely
 • Saját étterem
 • Macska, kutya bevihető (1 500 Ft / éj)
 • 4 szoba, 10 férőhely
 • Beszélt nyelvek: Magyar

Szálláshely ismertetése

Családoknak is ideális

Veleméri Vendégház

A belső-Őrségben,Veleméren egy hetven lelkes falu végén,dombtetőn épült az 1900-as évek elején,az Őrségre oly jellemző település szerkezeti egység”Both-szer”,melynek a falu felőli utolsó háza a Vendégházunk.A ház felújításánál,és berendezésénél igyekeztünk megőrizni a hagyományos építészeti elemeket és berendezési tárgyakat,hogy a hozzánk ellátogatók egy picit úgy érezzék magukat, mint aki egy század eleji őrségi gazda életébe csöppent bele.
Vendégházunkban két szinten, négy szobában 10+2 kikapcsolódásra vágyó vendéget tudunk fogadni.
Az alsó szinten két háromágyas szoba található az egyik pótágyazható, ezekhez tartozó fürdővel WC-vel. Itt található ezen kívül a konyha és egy közös nappali-étkező helyiség.
A felső szinten két kétágyas szoba van melyekből az egyik pótágyazható a hozzájuk tartozó fürdővel WC-vel és egy „társalgó-előtér” helyiséggel.
A konyha használata :minden igényt kielégítően felszerelt konyha várja vendégeinket, melynek használatát (hideg, ill. fagyasztott ételek elkészítése kávé-teafőzés) a szállás ára magában foglalja ,de az alapanyagokról mindenkinek önállóan kell gondoskodni.

Túrázás, kirándulás: úti célok (pl. Vendvidék, Őrség), túraútvonalak (pl. Kéktúra egyes részei) ajánlásával, a hely nevezetességek (pl. Fazekasmúzeum), műemlékek (pl. Templomok ,Haranglábak ,Skanzen) előzetes ismertetésével, prospektusokkal ,esetleges túravezetéssel ,állunk rendelkezésükre.
Helyi kézművesek :-termékeik, műhelyek megtekintése.
Háztáji gazdaság :-szomszédaink idős ,gazdálkodó emberek, akik hagyományos módon a természet adta lehetőségeket kihasználva szabadon tartják ,nevelik állataikat.
Gyógyfürdő: 20Km-re található a Lenti gyógyfürdő.
Kerti sütés-főzés: szabad tűzön, bográcsban, kemencében van lehetőségük kipróbálni sütő-főző tudományukat, ehhez az eszközöket, a biztonságos tűzrakó helyet és a tüzelőt biztosítjuk.
Lovaglás, lovas túra szervezésében tudunk segítséget nyújtani, hogy aki még nem sajátította el a lovaglás tudományát, az megtehesse, és aki már biztosan ül a nyeregben annak része lehessen egy testet, lelket megfiatalító lovas túrán ezen a varázslatosan széptájon.
Sportlehetőségek: eszközökkel, hellyel és tanáccsal szolgálunk: tollaslabda, íjászat, ezen kívül a közelben strand, biciklikölcsönzési lehetőség, tekepálya, teniszpálya, csónakázási lehetőség van.
Egyéb: a felsoroltaktól eltérő programterveiket előzetes megbeszélés után igyekszünk megvalósítani.

A környék nevezetességei:

Bajánsenye református műemléktemplom, Berek étterem (halételek), Kerka vendéglő (dödölle), víztároló (strand, horgászat).
Bük: román kori részleteket őrző templom, Szapáry-kastély (barokk díszterem), erőd maradványa, védett népi lakóház.
Cák: műemlék pincesor Kőszeghegyalján.
Csákánydoroszló: barokk templom gyönyörű oltárral, Batthyány-kastély.
Csempeszkopács: 1250 körül épült román templom szép falfestményekkel és oltárral.
Csesztreg: faluház, barokk templom.
Csöde: a Sárkány panzió és étterem fából-vályogból épült népies-organikus épületcsoportja.
Domonkosfa (Szlovénia): Árpád-kori templom.
Egervár: reneszánsz mocsár.
Felsőszölnök: védett boronaházak, feszület, elbűvölő táj.
Gödörháza: XVIII. századi harangtorony, fazekasok, hagyományos népi lakóházak.
Gutatöttös: XII. századi templom.
Hegyhátszentjakab: XIII. századi műemléktemplom, Vadása-tó (csónakázás, strand, vendéglők).
Hegyhátszentpéter: festett oromzatú népi lakóház és műemlék jellegű porta.
Ispánk: a világ közepe (a mondás szerint az ispánki templomnak nincs árnyéka – mert Ispánkon nincs templom), századfordulós paraszti lakóházak, Bárkástó.
Ják: románkori bencés apátsági templom, XIII. századi négykaréjos kápolna, kisnemesi kúria.
Jánosháza: reneszánsz Erdődy-várkastély, barokk templom és Mária oszlop.
Kallósd: román kerektemplom.
Kapornak(Szlovénia): történeti-néprajzi kiállítás.
Kercaszomor: református templom, Szerb-Horvát-Szlovén királyságtól „népi kezdeményezéssel” visszafoglalt határmenti falurész, lovaglási lehetőség.
Kondorfa: az iskolával szemközt levő több száz éves ház mestergerendája értékes feljegyzéseket tartalmaz.
Körmend: XIII-XIV. századi Batthyány-várkastély, Vármúzeum Petőfi téri plébániatemplom gótikus részletekkel, IV. Béla szobor, Nepomuki Szent János-szobor, arborétum, éttermek.
Kőszeg: Vár, Vármúzeum, Felsővár (kilátó), barokk Szent Jakab plébániatemplom, történelmi városkép reneszánsz részletekkel, éttermek.
Lendva(Szlovénia): Muravidéki Magyar Rádió, Magyar Intézet, Alsólendva vára, Makovecz Imre által tervezett színház, szőlőhegy.
Lenti: templom, Vár, kultúrház, üzletek, Salamon étterem, kiváló termálfürdő 7 medencével (fedett és strand), mozi, szőlőhegy.
Léka(Ausztria):várkastély
Magyarszombatfa: boronákból épült fazekas ház (bemutatóval és korong-kísérletezési lehetőséggel), fazekasok (Albert Attila, Czug Zsuzsa, Cseke János, Papp Vilmos, Tóth János, stb.) kerámiagyár, szőlőhegy.
Magyarszecsőd: XIII. századi templom XVII. századi freskókkal és barokk oltárral.
Máriaújfalu: tó, harangláb.
Mártonhely (Martjanci ,Szlovénia): gótikus templom és Szent Kristóf freskó.
Murafürdő (Moravské Toplice, Szlovénia): termálfürdő 9 medencével.
Nagyrákos: alsószeri XIII. századi román templom, XVI. századi zsúptetős boronaház, fazekasok (Zsilinszki András, Fasang Adrienn).
Nemesnép: harangláb, értékes parasztházak és porták, Murmann-tanya (parasztházakban kialakított panzió).
Pankasz: 1730 körülépült harangláb, boronafalú kovácsműhely, helytörténeti gyűjtemény.
Pápóc: középkori iskolával egybeépített négykaréjos román kápolna.
Pártosfalva (Szlovénia): romkastély.
Riegersburg (Ausztria): fellegvár.
Resznek: katolikus templom, kastély.
Őriszentpéter: a Zala két partján települt nyolc szer, XIII. századi erődített templom, középkori téglaégető, fazekas (Róka Lajosné), Helytörténeti Múzeum, Bognár étterem (tökös-mákos rétes).
Sárvár: XIII-XVII. századi várkastély barokk díszteremmel, Vármúzeum, történelmi városkép, arborétum 300 éves mocsári tölgyessel.
Selo (Szlovénia): Nagytótfa, körtemplom.
Szalafő: a legtöbb hagyományt a Pityerszeri Múzeumfalu őrzi (kontyos ház, kerített ház, kástu).
Szentgotthárd: barokk kolostor és templom Dorfmeister freskókkal, Helytörténeti Múzeum Délnyugat-Dunántúl fazekas termékeivel ,a gótikus eredetű rábakéthelyi templomban római domborművek, arábafüzesi régi iskolában néprajzi gyűjtemény, farkasfai harangláb, éttermek.
Szentgyörgyvölgy: fazekas (Csótár Rezső), 1787-ben épült festett kazettás református templom, 1774-ben épült katolikus templom Dorfmeister freskókkal, régészeti ásatás (7000 éves falu maradványai), Góna (sportcentrum úszómedencével ,étterem és panzió), Molnár porta (népi hangulatú szálláshely), tavasszal szibériai nősziromtól és sárga liliomtól pompázó rét.
Szombathely: Savaria Múzeum, Izisz szentély, római mozaikmező (őskeresztény bazilika maradványa?), skanzen, Püspöki palota, késő barokk városközpont, barokk Szent Erzsébet templom gótikus részletekkel.
Szőce: fokozottan védett tőzegmohás patakvölgy.
Tótlak (Selo, Szlovénia): Árpádkori, Aquila freskókkal díszített körtemplom.
Toplice (Szlovénia): élményfürdő.
Vasvár: középkori elemeket őrző barokk domonkos rendház és plébániatemplom, éttermek.
Velem: vízimalom, kápolna
Velemér: XIII. századi műemléktemplom Aquila János freskóival, népi lakóházak, porták és református templom, Sindümúzeum.
Zalalövő: boronákból épült tájház, Zalamindszent 1250 körülépült temploma (középkori faragvány, késő reneszánsz oltár), romkert (a római kori Salla maradványai), Kányafészek étterem (vadételek), Borostyán-tó (strand, csónakázás, horgászás).
Zalaegerszeg: Göcseji falumúzeum, Városi Múzeum, éttermek.

Megközelítés

Közúton Velemér Budapesttől kb. 275 km-re található, akár a 7-es, akár a 8-as úton utazunk. A 8-as általában gyorsabb, mert kevesebb sebességkorlátozó tábla van .Itt sok érdekes látnivaló van, mint például a Somló-hegyi pincék, ami miatt érdemes egy félórás pihenőt közbeiktatni. A 7-es úton több a sebességkorlátozás, de a Balaton déli partján strandolhatunk is egyet . Motorral a 8-as útról a Körmend- Csákánydoroszló- Őriszentpéter- Bajánsenye- Velemér útvonalon, vagy Zalaegerszeg felől a Teskánd- Pórszombat- Csesztreg- Szentgyörgyvölgy- Velemér útvonalon. Mindkét út gyönyörű erdők, békés pannon dombok között kanyarog. Veleméren egyébként három buszmegálló is található a falu egyik tengelyének tekinthető országúton. Az egyik buszmegálló a végállomás, itt működött a közelmúltig a pálinkafőző. Egy másik megálló az Alsószer központjában, a református templomnál van, ahol a kocsma és a bolt is található. A veleméri Felsőszer házai nem a völgyben futó új országút mellett, hanem a dombon kanyargó régi úton sorakoznak s ráadásul a fák is eltakarják őket.

Őrségi Nemzeti Park

Viszonylag kis terület a nyugati határ mentén .Az alábbi túraterv motorosoknak egy hétvégi utazás, vagy egy hosszú hétvége programja lehet, amelybe még az oda- és visszavezető úton más látnivalók is beleférnek. Az Őrségben és a Vend vidéken az utak átlagosak, és a látnivalók talán kevésbé izgalmasak, mint a közeli Ausztria sok területén, mégis szeretünk ott lenni, beszélgetni az őrökkel, élvezni a vendégszeretetüket. Az őrség úgy ismert, mint egy távoli, eldugott hely Magyarországon, amelynek története az Árpád korban kezdődik. A X-XI. században itt kellett számítani leginkább az ellenség betörésére, ezért a folyok elmocsarasításával , a járható utak elzárásával korszerű korszerű biztonsági berendezést hoztak létre – a gyepűt, amelyre a környéket szemmel tartó őrséget telepítették a Zala és Kerka közötti 18 őrségi faluba. Az egykor őrök a dombok tetején, erdei irtásokban alakították ki a telephelyeiket. Ezek a néhány házból és a hozzátartozó gazdasági épületekből, udvarokból álló település részek a szerek, amik nevüket az ott lő családokról, vagy a természeti viszonyaikról, esetleg valami helyi jellegzetességről kapták (Felsőszer, Templomszer). A szerek együtt alkották a községet, melyek nagy része 2-4 szerből állt. Az itt élő népek élete harcról, küzdelemről, hűségről szolt nagyon kevés kiváltságért cserébe. A mai őrök példátlanul magas számban maradtak meg őseik lakhelyén. A vasfüggönyös időkben a nyugati határ közelsége miatt ide csak külön engedéllyel léphetett be utazó, zárt világnak számított. Mára a 2002-ben alapított Őrségi Nemzeti Park kedvelt turisztikai célponttá vált, lassan visszatér az ország vérkeringésébe, eléri a vasút, az utak, az infrastruktúra. Hagyományait azonban még mindig hűségesen és büszkén őrzi. Az Őrséget Zalalövőnél érjük el. Itt van a Zala partján a Vízimalom fogadó. A közeli Csödén van a szintén hangulatos Sárkány fogadó, vagy választhatjuk az apátistvánfavai Hotel Apátot, amely még nyugatabbra van. A közeli Pankasz szoknyás haranglábjáról híres, amely 1755-ben épült. A Fő út 20. sz. alatt helytörténeti gyűjtemény van. Nagyrákos nevezetességei az 1800-ban épült református templom, a faluház és a vasúti völgyhíd. Őriszentpéter az őrségközpontja, ahol a falu nyugati végén találjuk az Árpád-kori Szent Péter templomot és közelében egy középkori téglaégetőt. A református templommal szemben (Városszer 55) helytörténeti gyűjtemény van. Délnyugat felé esik innen Magyarszombatfa, ahol Vadászati Múzeum és Fazekasház (Fő utca 52.) tekinthető meg. Ugyancsak Magyarszombatfán van az Őrségi Kecskesajt Manufaktúra (Gödörházi utca 55/a, ahol sajtot kóstolhatunk). Velemér mellett van az Őrség egy másik emlékműve, a veleméri templom (kulcs a Fő utca 54-ben). Selo Magyarszomatfáról néhány kilométerre van a határon túl, ahol egy hasonlóan kis méretű körtemplom áll ugyancsak sok éppen maradt régi freskóval. A kulcs a parkolóval szemközti házban van. Pityerszeren a Népi Műemlékegyütteként ismert kisebb skanzent nézhetjük meg, amely szerintem az Őrség egyik legérdekesebb látnivalója. Pityerszertől nyugatra Farkasfa után már a Vend vidéken járunk. Visszafelé a Vadása tó mellett lehet strandolni és pecásoknak drukkolni. A terület gasztronómiai érdekességei közé tartoznak a dödölle, prósza és a langalló.

9946 Velemér, Fő út 2 (Magyarország)

Mariann vagyok, köszönjük, hogy a Szallas.hu-t választod! Válaszd ki utazásod időpontját, majd kattints a "Lefoglalom" gombra, csak 2 perc az egész.

Ajándékba 3 db kedvezménykupont adunk neked, amit Velemér és környékén tudsz felhasználni.

Ha segíthetek, keress bizalommal: szallas@szallas.hu , +36 30 344 2000

Foglalás, szoba árak

Siess, mert a szobák gyorsan fogynak!

Emeleti fürdőszoba nélküli franciaágyas szoba (pótágyazható) Emeleti fürdőszoba nélküli franciaágyas szoba (pótágyazható)
max. 3 fő
 • 15 m2
 • Extra nagy ágy
 • 1 hálószoba
részletek

A szobában összesen 3 fő fér el.

 • Hálótér (2 fő részére)
  • extra nagy méretű ágy
  • ruhásszekrény
 • Közös fürdőszoba (zuhanytálca)
Megnézem a szabad időpontokat és árakat
Földszintes fürdőszoba nélküli háromágyas szoba Földszintes fürdőszoba nélküli háromágyas szoba
max. 3 fő
 • 19 m2
 • Extra nagy ágy
 • 1 hálószoba
részletek

A szobában összesen 3 fő fér el.

 • Hálótér (3 fő részére)
  • szimpla ágy, extra nagy méretű ágy
 • Közös fürdőszoba
Megnézem a szabad időpontokat és árakat
Földszintes fürdőszoba nélküli háromágyas szoba (pótágyazható) Földszintes fürdőszoba nélküli háromágyas szoba (pótágyazható)
max. 4 fő
 • 18 m2
 • 1 hálószoba
részletek

A szobában összesen 4 fő fér el.

 • Hálótér (3 fő részére)
  • 3 x szimpla ágy (nem összetolható)
  • ruhásszekrény
 • Közös fürdőszoba (zuhanytálca)
Megnézem a szabad időpontokat és árakat
Emeleti fürdőszoba nélküli franciaágyas szoba Emeleti fürdőszoba nélküli franciaágyas szoba
max. 2 fő
 • 12 m2
 • Extra nagy ágy
 • 1 hálószoba
részletek

A szobában összesen 2 fő fér el.

 • Hálótér (2 fő részére)
  • extra nagy méretű ágy
  • ruhásszekrény
 • Közös fürdőszoba (zuhanytálca)
Megnézem a szabad időpontokat és árakat
9.6
Kiváló
(79 értékelés alapján)
94%
 • Személyzet:
  9.7
 • Tisztaság:
  9.5
 • Ár/Érték:
  9.8
 • Komfort:
  9.4
 • Szolgáltatások:
  9.6
 • Étterem:
  9.7
 • Megközelíthetőség:
  9.5
Értékelés 9.7
"Nagyon közvetlen volt az egész család. Azt kaptuk, amit ígértek."
Szabó Renáta - középkorú pár
3 nap alapján
2 hónapja
Deszk
Értékelés 10
"Tapasztalataim alapján évente vissza-visszatérő vendég vagyok és maradok. Kulturált, családias, családközeli, marasztaló légkör, figyelmes kiszolgálás minden téren. Csak jó tapasztalataim vannak/voltak."
Gábor Vaszily - egyéni utazó
3 nap alapján
2 hónapja
Budapest
Értékelés 10
"A vendéglátók szívélyesen, szeretettel fogadtak a megérkezéskor. A szoba tiszta, barátságos volt, a fürdőszoba szintén. Az ellátás az étkezés terén semmi kívánnivalót nem hagyott maga után. Bőséges reggeli és vacsora várt minden nap, az ételek nagyon ízletesek voltak. Pontos tájékoztatást kaptunk a látnivalókról, útvonalakról. Családias hangulatban tölthettük el ezt a néhány napot, biztosan visszatérők leszünk."
Pallagi Sándor - középkorú pár
5 nap alapján
2 hónapja
Apc

Veleméri Vendégház szolgáltatásai magas, 9.6/10 értékeléssel rendelkeznek valós vendégek véleménye alapján.

Internet
 • Ingyenes Wifi a közösségi terekben

Szabadidő, kikapcsolódás
 • Túra lehetőségek (1 m távolságra)

Étkezés
 • Étkezési lehetőségek: Saját étterem, Legközelebbi nem saját étterem (5 km távolságra)

  Szabadtéri főzési lehetőségek: Grillezési lehetőség, Bográcsozási lehetőség, Tárcsán sütés-főzés, Szalonnasütési lehetőség

  Konyha jellege a saját étteremben: Hagyományos

Gyerekbarát szolgáltatások
 • Fürdetőkád, Bébi étel melegítési lehetőség, Hordozható kiságy, Kiságy

Foglalj most a Szallas.hu-n és e-mailben elküldjük a személyre szóló kuponjaid. Megnézem a kedvezményeket
Látnivalók
 • 1.9 km Velemér, Szentháromság templom
 • 16.9 km Orfalu, Fűszertár Füveskert és Teaház
 • 19.2 km Lenti, Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark
 • 20 km Lendava, Turizmus a Gazdaságban - Borozó
További hasznos információk
 • 1.5 km Városközpont
Bejelentkezés
14:00 - 21:00
Amennyiben később érkeznél, mint ahogy a szálláshely vendéget tud fogadni, kérjük, jelezd!
Kijelentkezés
11:00-ig
Beszélt nyelvek
Magyar
Elfogadott pénznemek
HUF (Ft)
Elfogadott fizetőeszközök
Készpénz, Átutalás, SZÉP kártya elfogadóhely: OTP (Szálláshely)
Elfogadott kártyatípusok
 • OTP SZÉP Kártya
Idegenforgalmi adó
Az ár nem tartalmazza, mely 18 éves kor felett fizetendő, 250 Ft / fő / éj