
Aranyosidombi Udvarház - Poroszló
Bemutatkozás
Az Aranyosidombi Udvarház a Tisza-tó egyik legjobb étterme, nagyon elterjedt a helyiek körében, de turisták is folyamatosan látogatják. „Tanyánktól az asztalig” mottója jól jellemzi, mi kerül a vendégek asztalára.
Konyha
Javában saját gazdaságban megtermelt, adalék és mesterséges ízfokozó mentes alapanyagokból készülnek az ételek. A tejtermékeket magyar tarka marhák tejéből állítják elő. Készülnek így kézműves sajtok (natúr, ízesített valamint füstölt sajtok), gomolya túró, tejföl… A tanya a Bükki Nemzeti Park „Natura 2000”-es területén fekszik, ezáltal sajtok a Nemzeti Park Védjegyes termékei is egyben.
Az étlapon bármikor fellelhető húsételek javában a tanyáról származó jószágokból készülnek például birkából, bárányból, sertésből. Kiemelt gasztronómiai hétvégékre kerül be a mangalica, a szürke marha, a csirke, a tyúk, a kacsa, a liba és a gida. Szezon előtt és után tematikus gasztronómiai ajánlatban kínálják ételkülönlegességeinket. Mivel nem tömeget állítanak elő, így tudják biztosítani, hogy pl. a „Madaras” hétvégén kínált ételsorban tanyasi tyúk, kapirgálós csirke, szabadon nevelkedett kacsák, szárnyasok kerülnek a vendégek asztalára.
A vendéglő egyediségét megerősíti a kemencés ételkínálat. Csoportoknak ajánlják a kemencézést, valamint nyáron, szezonban fűtik fel, s finom kenyérlángost kínálnak, melynek különlegességét a saját készítésű alapanyagok adják. Kovásszal dagasztott tésztát, túrókrémes alappal, szalonnával, kolbásszal, lilahagymával, háromféle sajttal megszórva.
Megközelítés
Az Aranyosidombi Udvarház Poroszló Fő utcáján, közvetlenül a belvárosban található. Autóval, gyalogosan, kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, buszmegálló 2 percnyi sétára helyezkedik el az étteremtől. Az autóval érkező vendégek számára zárt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított az étterem területén.
Konyha
Javában saját gazdaságban megtermelt, adalék és mesterséges ízfokozó mentes alapanyagokból készülnek az ételek. A tejtermékeket magyar tarka marhák tejéből állítják elő. Készülnek így kézműves sajtok (natúr, ízesített valamint füstölt sajtok), gomolya túró, tejföl… A tanya a Bükki Nemzeti Park „Natura 2000”-es területén fekszik, ezáltal sajtok a Nemzeti Park Védjegyes termékei is egyben.
Az étlapon bármikor fellelhető húsételek javában a tanyáról származó jószágokból készülnek például birkából, bárányból, sertésből. Kiemelt gasztronómiai hétvégékre kerül be a mangalica, a szürke marha, a csirke, a tyúk, a kacsa, a liba és a gida. Szezon előtt és után tematikus gasztronómiai ajánlatban kínálják ételkülönlegességeinket. Mivel nem tömeget állítanak elő, így tudják biztosítani, hogy pl. a „Madaras” hétvégén kínált ételsorban tanyasi tyúk, kapirgálós csirke, szabadon nevelkedett kacsák, szárnyasok kerülnek a vendégek asztalára.
A vendéglő egyediségét megerősíti a kemencés ételkínálat. Csoportoknak ajánlják a kemencézést, valamint nyáron, szezonban fűtik fel, s finom kenyérlángost kínálnak, melynek különlegességét a saját készítésű alapanyagok adják. Kovásszal dagasztott tésztát, túrókrémes alappal, szalonnával, kolbásszal, lilahagymával, háromféle sajttal megszórva.
Megközelítés
Az Aranyosidombi Udvarház Poroszló Fő utcáján, közvetlenül a belvárosban található. Autóval, gyalogosan, kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, buszmegálló 2 percnyi sétára helyezkedik el az étteremtől. Az autóval érkező vendégek számára zárt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított az étterem területén.