Attila Domb - Tápiószentmárton
9.4
50 értékelés alapján
adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Tápiószentmárton és környékére!

Bemutatkozás

Tápiószentmárton meghökkentő titkot őriz: itt pihen a gyógyító erejéről ismert Attila-domb, melyet a Kincsem Lovasparkba szóló belépővel lehet megnézni az év minden napján.

De honnan ered a csodatévő energia legendája? Milyen gyógyhatással bír a domb, és vajon mi köze ennek az egésznek Attila királyhoz? Ezeknek a kérdéseknek járunk most utána.


Története

A megmagyarázhatatlan gyógyulás
A 19.század derekán ezen a területen alapította meg Blaskovich Ernő a tápiószentmártoni ménest. Az Attila-dombot akkor még csak legelőként hasznosították, ám egy nap csodával határos dolog történt a birtokon.

Volt ugyanis egy beteg telivér, akit pár nappal korábban csak azért hajtottak ki dombra, hogy békés környezetben búcsúzhasson az élettől. De nem így történt: a reménytelen esetnek ítélt ló egyszer csak makkegészségesen tért vissza az Attila-dombról. Magyarázat híján szárnya kapott az a szóbeszéd, miszerint Blaskovich-ék birtokán különleges energiák munkálkodnak.

Aztán megszületett Kincsem és tovább futott a legenda szövete. A tápiószentmártoni csodakanca, aki életében egyszer sem veszített futamot, ezen a dombon lett csikóból versenyparipa. Ha hihetünk a feltételezéseknek, a sikere is az itt rezonáló energiákból eresztett gyökeret.

Attila palotája és az aranyszarvas
A tulajdonosok 1924-ben látták elérkezettnek az időt arra, hogy a föld mélyén keressék a vélt gyógyerő titkát. Ha a rejtélyt nem is sikerült felgöngyölíteni, az ásatások során rengeteg őskori lelet került a felszínre. Legismertebb közülük a szkíta kori Aranyszarvas, melyet ma is meg lehet csodálni a Nemzeti Múzeum vaskori kiállításán.

És hogy honnan ered a domb elnevezése? A feltárás során arra jutottak a régészek, hogy ezen a területen állhatott Attila fából épült palotája. Egyesek még azt is megkockáztatták, hogy ha az ásatásokat, megtalálnák a hun király végső nyughelyét. A nagy felfedezés még várat magára, de a birtok továbbra is régészeti védelmet élvez. 


Az Attila-domb gyógyító hatása

Mit tapasztalhatsz?
Állítólag, amikor valaki huzamos ideig tartózkodik az Attila-domb környékén (legalább 2-3 órát), fokozatosan érezni kezdi az itt kavargó energiákat. Ez általában bizsergés és meleg- vagy hidegérzet formájában jelentkezik, bár egyesek szédülésről is beszámoltak. 

Mindenkire más mértékben hat az itt tartózkodás; van, akinek már egy alkalom is elég a felfrissüléshez, míg másoknak kúraszerűen kell járniuk, hogy eredményét lássák. Mivel az Attila-dombot tekintik az energia központjának, feltételezhetően itt a legintenzívebb az élmény.

Kinek érdemes ide jönni?
Az Attila-domb feltételezett gyógyhatása segíthet megteremteni a testi-lelki egyensúlyt és számos betegséggel szemben lehet alkalmazni. Akik hisznek a természetgyógyászatban, azok az alábbi szempontokból tartják jótékonynak:

- beindítja az öngyógyítást
- jobb közérzetet biztosít
- megelőzi a betegségeket


Mit nézzünk meg a környéken?

Tekintve, hogy az Attila-domb a Kincsem Lovaspark területén található, és csak látogatói jeggyel lehet ott tartózkodni, nem kell sokáig agyalni a programokon. A parkban étterem, panzió, állatsimogató és számtalan pihenőpad is van, így kellemes, természetközeli napot tölthetünk el a birtokon.

Ha mégis felfedezésre adnád a fejed, a Blaskovich Múzeum és a Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő egyaránt jó választás lehet. Ráadásul Szallas.hu-s foglalásod mellé mindkét látnivalóhoz kedvezményes programkupont adunk ajándékba!

Attila Domb értékelése 9.4 a lehetséges 10-ből, 50 hiteles vendégértékelés alapján.

9.4
Nagyon jó
50 értékelés alapján
  • 100%-a ajánlaná barátjának
  • 2-3 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Semmi extra"
Középkorú pár (2 hónapja)
Magyarország
10
"Egészségi problémákra jó lehet az Attila domb sugárzása / rezgése."
Bagóczky Tamásné - idősebb pár (5 hónapja)
Gyömrő
10
"Szép"
Surányi Szilvia - középkorú pár (7 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Árak

Egész évben
Felnőtt látogatói belépőjegy
900 Ft
Gyerek/nyugdíjas látogatói belépőjegy
700 Ft
Ingyenes belépés 0-3 éves kor között
Ingyenes