Budapesti Oldtimer Show! - Budapest
70 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Budapest és környékére! Részletek

Bemutatkozás

2022 május 13-15. között több száz veterán gépcsoda robog be a Magyar Vasúttörténeti Parkba, ahol már 17. alkalommal rendezik meg a Budapesti Oldtimer Showt. Egész Kelet- és Közép-Európa legnagyobb veteránautós eseményén 500 válogatott jármű, Kolbászvásár és egész napos családi programok felelnek a felhőtlen nosztalgiázásáért.

Kiállítás

A 2007-ben startoló Oldtimer Show napjainkra már az egyik legkedveltebb hazai rendezvénnyé nőtte ki magát. 15 sikeres szezon után joggal merülhet fel a kérdés: tud-e még újat mutatni a fesztivál a 16. alkalommal? Szerencsére a veterán járművek világa évről évre kimeríthetetlen forrásnak bizonyul, így 2021-ben is rengeteg újdonsággal örvendeztetik meg az érkezőket.

Első ízben mutatkozik be a magyar közönség előtt a 104 éves matuzsálem, Woods, akiben a világ első sorozatgyártású hibrid autóját tisztelhetjük. A vegyes hajtású gépészeti műremek, amely egészen Csehországból gurult át hazánkba, működés közben is megtekinthető lesz. 

Idén minden eddiginél sokszínűbbnek ígérkezik a világháború előtti kocsik és motorok kiállítása. Különösen a szocialista korszak járgányai jutnak majd kitüntetett szerephez, így a vénségükben is szép Tartra, Jawa, Praga, Wikow, Skoda vagy Magosix modelleké lesz a rivaldafény.

Szolgáltatások

A Budapesti Oldtimer Show magas színvonalú, díjmentesen igénybe vehető szolgáltatásokkal teszi még pihentetőbbé a hétvégi programot. A fesztiválterületen több ponton is lehet WC-mosdó blokkot találni, amelyekben pelenkázó helyiséget is biztosítanak. Nem lesz panasz a higiéniára sem, mert mindenfelé kézfertőtlenítő egységeket helyeztek el. A Gasztroutca sütődéiben és a rendezvény jegypénztárában készpénzzel, bankkártyával és mindhárom SZÉP-kártyával lehet fizetni.

Kiegészítő programok

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész család megtalálja odabent a korához, személyiségéhez és hangulatához illő kikapcsolódást. A veteránautók vizslatásán túl ugyanis számtalan izgalmas programlehetőség kínálja magát. A legkisebbek szórakozására arcfestés, különböző kézműves foglalkozások, bungee gumiasztalok, légvár, íjászat és airsoft kapott helyet a választékban, a Tájház karámjaimban pedig simogatásra és nasira vágyó háziállatok várják a gyerekeket.

A Víztorony Park és a Vasúttörténeti Park összesen 10 hektáros területén többek közt katonai bemutató, Gasztroutca, valamint pin-up lányokkal kísért Tuning és Sportautó Kiállítás csalogatja az autózás szerelmeseit, de a West csarnokban még a Szent István koronáját szállító Aranyvonat is megcsodálható lesz. A fesztivál hétvégéjén a Vasúttörténeti Park interaktív tárlata csak tovább fokozza a hangulatot: utazhatunk gőzmozdonyon, lóvasúton és a hajtánnyal is szerencsét próbálhatunk.

Retro Öltözködési Stílus Verseny

Több okból is megéri olyan ruházatban érkezni, amivel a letűnt korok divatját elevenítjük meg. Egyrészt a retro öltözékben díszelgő vendégeket a Díszkutas kanyarban ajándék gyümölcsbor kóstolással köszöntik, másrészt pedig a mindkét napon megrendezett Retro Öltözködési Stílus Versenyen még értékes ajándék is ütheti a résztvevők markát.

Megközelítés

A Róbert Károly körút felől érkezőknek előbb a Reitter Ferenc utcára kell rákanyarodniuk, onnan tovább haladni Újpest irányába, majd nem sokkal a Rákos-patak után a Dolmány utcába kell letérni. A megfelelő jobb kanyart egy tábla is jelzi, innen már könnyű rátalálni a Vasúttörténeti Park bejáratára. A helyszínen ingyenes, zárt parkolót biztosítanak a résztvevőknek.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
hétfő
Zárva
kedd
Zárva
szerda
Zárva
csütörtök
Zárva
péntek
Zárva
szombat
Zárva
vasárnap
Zárva
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Pénteki jegy
4 000 Ft
Felnőtt jegy
5 000 Ft
Gyerek jegy (14 éves kor alatt)
4 000 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek)
14 000 Ft
Nyugdíjas jegy
4 000 Ft

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Akadálymentesített: részben
 • ATM a közelben: 600 m
 • Beszélt nyelvek: magyar
 • Állatbarát
  Helyszíni szolgáltatások
 • Biciklitároló
 • Étkezési lehetőség
 • Mosdó
  Fizetési lehetőségek
 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP, MKB, K&H
  Parkolás
 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Zárt
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 400 m
 • Távolság vasútállomástól: 1 km