
Digó Pizza Pop Up - Szigliget
Bemutatkozás
A szigligeti Digó Pizza Pop Up átmenetileg zárva tart!
A Digó egy több helyszínen is működő pizzéria, mely a tradicionális nápolyi pizza szigorú követelményeinek megfelelően készíti finomságait. A tulajdonos néhány éve beleszeretett ebbe a típusú pizzába, precízen elsajátította elkészítésének technikáját, majd Budapesten és a Balatonon is több helyet nyitott. A Szigliget Várudvarban működő Digó Pizzéria Pop Up elrepíti a vendégeket egyenesen Dél-Olaszországba.
Az eredeti nápolyi pizzát csak képzett Pizzaiolo készítheti, aki ismeri a megalkotásának összes apró részletet. Elkészítéséhez megfelelő felépítésű fatüzeléses kemence szükséges, melyben 480 fokon kevesebb, mint 90 másodperc alatt sül meg a pizza. A tészta az, ami igazán különleges, ugyanis a legalább egy napos kelesztésnek köszönhetően puha, középen vékony, azonban a hirtelen sütés miatt a széle akár 2 cm magasra felpuffad.
A kemencében roppanós, levegős, és könnyű tészta keletkezik, melyen megfigyelhetők a fatűz lángjának következtében létrejött sötét pöttyök. A kemencét és a tésztát minőségi alapanyagok egészítik ki. Magyarországon elsőként a Digónál lehetett enni vezúvon termett San Marzano paradicsomból készült pizzát, melynek íze a vulkanikus talaj miatt máshoz nem hasonlítható.
A Digó Pizzéria Pop Up a Szigliget Várudvarban található, ahol több népszerű budapesti étterem is üzletet nyitott az elmúlt időszakban. Az autóval érkezők az alsó parkolót vehetik igénybe, ahonnan pár perc séta vezet a Várudvarig. A Fő téri buszmegállótól körülbelül 10 perces séta vezet a Várudvarba.
A Digó egy több helyszínen is működő pizzéria, mely a tradicionális nápolyi pizza szigorú követelményeinek megfelelően készíti finomságait. A tulajdonos néhány éve beleszeretett ebbe a típusú pizzába, precízen elsajátította elkészítésének technikáját, majd Budapesten és a Balatonon is több helyet nyitott. A Szigliget Várudvarban működő Digó Pizzéria Pop Up elrepíti a vendégeket egyenesen Dél-Olaszországba.
Konyha
Az eredeti nápolyi pizzát csak képzett Pizzaiolo készítheti, aki ismeri a megalkotásának összes apró részletet. Elkészítéséhez megfelelő felépítésű fatüzeléses kemence szükséges, melyben 480 fokon kevesebb, mint 90 másodperc alatt sül meg a pizza. A tészta az, ami igazán különleges, ugyanis a legalább egy napos kelesztésnek köszönhetően puha, középen vékony, azonban a hirtelen sütés miatt a széle akár 2 cm magasra felpuffad. A kemencében roppanós, levegős, és könnyű tészta keletkezik, melyen megfigyelhetők a fatűz lángjának következtében létrejött sötét pöttyök. A kemencét és a tésztát minőségi alapanyagok egészítik ki. Magyarországon elsőként a Digónál lehetett enni vezúvon termett San Marzano paradicsomból készült pizzát, melynek íze a vulkanikus talaj miatt máshoz nem hasonlítható.