Erdei Harmónia Látogatóközpont - Nyíradony

Bemutatkozás

A Hajú-Bihar vármegyében lévő Nyíradonyban egy új élményt kínáló látogatóközpontot nyitottak, ahol alkalmunk nyílik jobban megismerni a Gúthi erdő növény és vadvilágát. Az Erdei Harmónia látogatóközpont több funkcióval is rendelkezik, hiszen a kiállítótermen kívül  egy a térség természeti kincseit szemléltető interaktív élményszoba, mozi és játszószoba és egy saját konyhával rendelkező 300 fős rendezvényterem, várja a kíváncsi vendégeket.


Érdekesség

A gúthi erdő az Alföld legnagyobb egybefüggő erdőterülete, így könnyen adta magát az elgondolás, hogy igenis fontos megismernünk és vigyáznunk a környezetünkre. 

 

Látogatóegységek

A termekről általánosságban elmondható, hogy jól, a mai kor igényeinek megfelelően vannak berendezve. A szellős terek biztosítják a kényelmes nézelődést. Továbbá családbarát is, hiszen a gyermekeket játszószoba várja ezáltal biztosítva a család minőségi kikapcsolódását.


Dioráma és kiállító terem

Ebben a teremben megismerhetjük diorámákon keresztül a Gúthi erdő növény és vadvilágát, amely berendezése lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatásra is, kortól függetlenül.

 

Interaktív szoba

Itt a Dél-Nyírségi Erdőspuszták és a Gúthi erdő természetes szépségeivel lehet megismerkedni interaktív okos eszközök segítségével. Ezeken keresztül megismerkedhetünk a környék turisztikai kínálatával is, melyből ötletet meríthetünk az itt tartózkodásunk idején. A kisebbekre is gondoltak, játékos fejtörők is színesítik a teret, melyeket megoldva a környék hasznos információit szerezhetik meg.


Mozi és szeminárium terem

A modern 60 fős moziteremben, 3D, 4K felbontású bemutatófilmeken a kényelmes székeken hátradőlve ismerhetjük meg az erdő és a a Dél-Nyírségi Erdőspuszták történeti, néprajzi és kulturális értékeit, turiszikai, szabadidős, sport- és rekreációs látványosságait. 

 

Galéria

A kívülről is megközelíthető galériában a vadászati öltözékek és a régmúlt vadászfegyvereinek, replikáinak kiállítása tekinthető meg. De emellett számos olyan festmény, fotót is láthatunk amelyek hivatottak prezentálni a tájegység természeti és kulturális kincseit.

 

Játszószoba

A játszószoba lehetőséget biztosít az egészen picik élményszerű kikapcsolódására. Itt gyermekfelügyelettel segítik a szülőket, hogy kényelmesen részt tudjanak venni akár egy konferencián vagy meg tudják nézni a kiállítást.
 

Fényerdő

Az esti tematikus programokat színesíti a projektorral megvilágított sétány, ezzel is gazdagítva az élményt, mely minden korosztály számára érdekes lehet.

Emellett pedig nagyrendezvények, céges konferenciák és családi összejövetelek számára rendelkezésre áll egy nagy és technikailag jól felszerelt terem, ami saját főzőkonyhával rendelkezik. Így akár a helyiek életében is közösségi térként is funkcionál majd.

 

Megközelítés

Autóval a legegyszerűbb közúti megközelítési útvonala a Debrecen felől Nyírbátoron át Mátészalkáig vezető 471-es főút. A látogatóközpont saját parkolóval rendelkezik, amelyet ingyenesen lehet igénybe venni a vendégeknek. 2 perc sétára található buszmegálló is, így akik a tömegközlekedést részesítik előnyben, azoknak is könnyen elérhető a helyszín.

Nyitvatartás

hétfő
Zárva
kedd
09:00-16:00
szerda
09:00-16:00
csütörtök
09:00-16:00
péntek
Zárva
szombat
Zárva
vasárnap
Zárva
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Felnőtt belépőjegy
1 000 Ft
Diák, nyugdíjas belépőjegy
500 Ft

Helyszín jellemzői

Helyszíni szolgáltatások

 • Ruhatár: ingyenes
 • Kültéri pálya
 • Étkezési lehetőség: környéken

Gyerekbarát szolgáltatások

 • Játszótér
 • Játszószoba

Fizetési lehetőségek

 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro

Parkolás

 • Saját parkoló: Ingyenes
 • Távolság a szolgáltatótól: ‹ 50 m
 • Parkoló jellege: Közterület

Megközelítés

 • Távolság vasútállomástól: 2.5 km
 • Távolság buszmegállótól: 200 m