Falukarácsony 2021 - Balatongyörök
70 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Balatongyörök és környékére! Részletek

Bemutatkozás

Az esemény a járványügyi korlátozások függvényében még nem biztos, hogy megrendezésre kerül.

Mindenki számára az egyik legfontosabb Ünnep a Karácsony. Ha meghallod a Karácsony szót, biztos, hogy téged is átjár egy érzés melyet ehhez az ünnephez kapcsolsz. A karácsonyi készülődés jegyében a fiatalok előadással készülnek melyet Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtárban 2021.12.16-án, csütörtökön nézhetünk meg.  

A karácsonyi időszakban az emberek igyekeznek kedveskedni egymásnak és ajándékokkal fejezik ki szeretteik felé, hogy mennyire fontosak egymásnak. Ilyenkor mindenki valamilyen formában kifejezi családtagjai, párja és barátai felé, hogy mennyire fontos a szívéhez közel álló személy. A Karácsony a kereszténység egyik legfontosabb Ünnepe, mellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk. 

Azonban az Ünnep nem csak a keresztény emberek számára fontos, hiszen sok nem keresztény ember is ünnepli a szeretet ünnepeként. A mai hagyományokat tekintve ami elsők között eszünkbe juthat az ajándékozás, a karácsonyi zenék, finom ételek, templomi ünneplés, karácsonyfa állítás, díszítgetés és egyéb hangulatteremtő előkészületek. Minden családban más-más saját kialakult hagyományokkal és szokásokkal találkozhatunk, elérkezik az ünnepi készülődés ideje. A konyhában fortyogó finom halászlé, sült húsok és a tradicionális ételek illata átjárja a házat, a Karácsonyfát díszítők kedvét is megalapozva. Az egész készülődésnek és ünnep előtti időszaknak megvan a maga érzelmes hangulata. 

Az ünnepi készülődéshez tartozik, hogy az ünnepi felkészülés és megemlékezés érdekében a gyerekek gyakran műsorral készülnek, ilyenkor karácsonyi előadások keretein belül lépnek fel, hogy ezzel is megemlékezzünk a keresztény ünnep jegyében és Jézus születését megünnepeljük. Ennek tiszteletére Balatonalmádiban sem maradhat el az ünnepi hangolódás, így egy hangulatos Karácsonyi műsorral készülnek a vendégeknek, ahol fellépnek a balatongyöröki óvodások, iskolások és zeneiskolások. A gyerekek ilyenkor együttműködve összedolgoznak és gyakorlatilag egy kis színjátszó körben egy varázslatos műsorral készülnek a vendégeknek. 
 

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Belépés
Ingyenes

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Akadálymentesített: részben
 • Állatbarát
 • ATM a közelben: ‹ 50 m
 • Beszélt nyelvek: magyar
  Parkolás
 • Parkoló a közelben: Ingyenes
 • Parkoló jellege: Közterület
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 300 m
 • Távolság vasútállomástól: 3.3 km