
GUSTO13 Bistro & Delicate - Veszprém
Bemutatkozás
A vidéki gasztronómia egyik neves képviselője, a Gusto13 Bistro Veszprémben várja vendégeit egész évben. A barátságos hangulatú helyen tett látogatás egészen biztosan egyedi élményt nyújt minden gasztronómiát kedvelőnek.
Történet
A 2002-ben alapított Chianti Étteremben 2009-ben történt meg a tulajdonosváltás, melyet követően a hely fine dining étteremmé alakult. 2016-ban neves elismerésben részesült, ugyanis 1 szakácssapkát és 13 pontot kapott a Gault Millau-tól. A 2017-es év pedig fordulópontot jelentett, ugyanis a nyár elején az étterem átalakításon esett át, majd novemberi nyitása teljesen új koncepcióra épült: megújult a belső tér, az arculat, a konyha és természetesen a név is. A 13-as szám szerepe nem más, mint utalás az étterem házszámára. Másik befolyásoló tényezője pedig a névnek Gusto Delicate üzletük, melynek egy része az étterembe költözik, így az ételek és italok alapanyagait a helyszínen akár be is szerezhetjük. Talán a 2020-as év hozta meg a legnagyobb sikert, amikoris a Gusto13 a Dining Guide 2020-as Étteremkalauz Top 100 étterme közé bekerült.
Kínálat
Az étlap elsősorban a helyi, magyar termelőkre és Olaszország Friuli-Venezia Giulia tartományának legkiválóbb alapanyagaira támaszkodva ötvözi a magyar és a mediterrán gasztronómia látványos fogásait. A lazacpisztráng vagy a libahúsleves mellett ugyanúgy megtalálni a pizzát a rizottót vagy a különböző tésztákat is. Az italkínálat hazai, kisüzemi kézműves söröket illetve egyedi, több kisebb borászat máshol nem beszerezhető nedűit is tartalmazza.
Megközelítés
Az étterem legkönnyebben a Victor Hugo vagy a Wartha Vince utcáról közelíthető meg, személygépkocsival parkolni pedig a közelben lehetséges.
Történet
A 2002-ben alapított Chianti Étteremben 2009-ben történt meg a tulajdonosváltás, melyet követően a hely fine dining étteremmé alakult. 2016-ban neves elismerésben részesült, ugyanis 1 szakácssapkát és 13 pontot kapott a Gault Millau-tól. A 2017-es év pedig fordulópontot jelentett, ugyanis a nyár elején az étterem átalakításon esett át, majd novemberi nyitása teljesen új koncepcióra épült: megújult a belső tér, az arculat, a konyha és természetesen a név is. A 13-as szám szerepe nem más, mint utalás az étterem házszámára. Másik befolyásoló tényezője pedig a névnek Gusto Delicate üzletük, melynek egy része az étterembe költözik, így az ételek és italok alapanyagait a helyszínen akár be is szerezhetjük. Talán a 2020-as év hozta meg a legnagyobb sikert, amikoris a Gusto13 a Dining Guide 2020-as Étteremkalauz Top 100 étterme közé bekerült.
Kínálat
Az étlap elsősorban a helyi, magyar termelőkre és Olaszország Friuli-Venezia Giulia tartományának legkiválóbb alapanyagaira támaszkodva ötvözi a magyar és a mediterrán gasztronómia látványos fogásait. A lazacpisztráng vagy a libahúsleves mellett ugyanúgy megtalálni a pizzát a rizottót vagy a különböző tésztákat is. Az italkínálat hazai, kisüzemi kézműves söröket illetve egyedi, több kisebb borászat máshol nem beszerezhető nedűit is tartalmazza.
Megközelítés
Az étterem legkönnyebben a Victor Hugo vagy a Wartha Vince utcáról közelíthető meg, személygépkocsival parkolni pedig a közelben lehetséges.