Hétforrás - Kőszeg
9.8
325 értékelés alapján

Bemutatkozás

Az írottkő Natúrpark részeként számon tartott Hétforrás a Kőszegi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A különleges kialakítású látnivalóhoz a Szabó-hegyről 2,5 kilométeres, kellemes gyalogtúra vezet. A természeti környezet páratlan szépsége miatt az év minden évszakában ideális helyszín családi kirándulásokhoz.


Útvonalak

A Hétforrást több híres útvonal is érinti, például az Országos Kéktúra, az Alpannonia és a Vasfüggöny turistaút. Autóval csak a Szabó-hegyig lehet közlekedni, így a völgyet elérve minden látogató csendre és nyugalomra számíthat. A mindössze 80 méteres szintkülönbségnek hála nem kell amiatt aggódni, hogy a fáradság elvonja a figyelmet az erdő festői látképéről. A figyelmes természetbarátok a Kőszegi Tájvédelmi Körzet gazdag élővilágát fedezhetik fel a fák között. A turistaút mentén hegyi billegetők és ökörszemek repkednek, a forrásvízben pedig gyepi békák tanyáznak.


Kialakítása

Kitartó gyaloglással hamar el lehet érni a Hétforrást, melynek 10 °C-os, kristálytiszta vize azonnal enyhíti a látogatók szomját. Ahogy azt a név is sejteti, a forrást szándékosan alakították ki úgy, hogy hét kifolyónyílása legyen. Apró kőtáblák jelzik a kíváncsi szemek számára, hogy a nyílások a honfoglaló hét vezérnek állítanak emléket. A helyi mondavilág úgy tartja, hogy aki az összes forrás vizét megízleli, annak teljesülni fog a szíve leghőbb kívánsága.


Szolgáltatások

A látványosságot három ízben újították fel: 1994-ben, 2003-ban és 2015-ben. Ennek köszönhetően ma már pihenőpadok, tűzrakóhelyek és egy esőbeálló szolgálja a túrázók kényelmét. Remek lehetőséget kínál a családi piknikezésre, osztálykirándulásokra vagy egyszerűen csak a lelki feltöltődésre is.

Hétforrás értékelése 9.8 a lehetséges 10-ből, 325 hiteles vendégértékelés alapján.

9.8
Kiváló
325 értékelés alapján
  • 100% ajánlaná barátainak
  • 2-3 órás program a látogatók szerint
  • Egész évben érdemes idelátogatni
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
  • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Jól megközelíthető, szép rendezett erdei út."
Baráti társaság (2 hete)
Magyarország
10
"Csendes nyugodt hely"
Középkorú pár (1 hónapja)
10
"Több túraútvonalról,könnyen megközelíthető. Remek kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak."
Fiatal pár (4 hónapja)

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

  • Állatbarát
  • ATM a közelben: 5.2 km

Helyszíni szolgáltatások

  • Étkezési lehetőség

Megközelítés

  • Távolság vasútállomástól: 6.5 km
  • Távolság buszmegállótól: 4.8 km