Károlyi-kastély - Füzérradvány
9.7
202 értékelés alapján
22 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Füzérradvány és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A Füzérradványban található Károlyi-kastélyt kívülről a romantika, az eklektia stílusjegyek őrzik, ám a múlt korait idéző termeiben az itáliai reneszánsz és kora barokk építészeti részletek vannak jelen. A kastély rendelkezik egy gyönyörű ősfás angolparkkal, mely 1975 óta természetvédelmi terület. A parkot a felújított kilátótorony tetejéről mindenképp érdemes megcsodálni, előzetes bejelentkezéssel vezetett parktúra keretén pedig belül közelebbről is meg lehet ismerni. Az állandó kiállítás a kastélyszálló időszakára helyezi a hangsúlyt és modern technológia segítségével nagyszerűen visszaadja a korabeli kastély hangulatát.

Károlyi-kastély története

A kastély belső berendezése a 16-17. századi firenzei mesterek munkái, amelyek egykor több itáliai reneszánsz palotákat díszítettek. Az 1930-as években Károlyi István és felesége, Windischgrätz Mária Magdolna meglátták a kastély igényességgel és következetességgel berendezett különleges lehetőségeit, és máris luxusszállónak alakították át. Az 1948-as államosítás után egy gyermekszanatórium, később egy TBC-szanatórium működött a kastély épületében. 1990-ben ismét megnyitotta kapuit a részben renovált kastély, ahol a főúri világ hangulatát jelképező enteriőrök voltak láthatók. 

Felújítás

A Károlyi-kastély 2018. májusától felújítás alatt állt, 2021. október 5-től pedig megújulva várja a látogatókat. A felújított kastély fő tematikája az 1930-as évekbeli kastélyszálló életének megidézése archív fotók, régi filmek, festmények valamint visszaemlékezések alapján. A több fajta digitális és interaktív eszköznek köszönhetően az érdeklődők élményszerű módon ismerhetik meg a kastély történetét és az akkori életmódot. 

A kastély rendezvényterme konferenciák, események kiváló otthonaként szolgál, emellett kávézó, tetőterasz, kilátótorony és szabadulószoba áll a vendégek rendelkezésére. A kastélyt körülvevő megújult történeti kert sétányaival, a patakon átívelő hidakkal, halastóval és számos növényfajjal ejti ámulatba a sétálókat. A parkban történő séta akár több órásra is sikeredhet anélkül, hogy egy útszakaszt kétszer is érintenének.

Állandó kiállítás

A Károlyi-kastély állandó kiállítása elsősorban az 1936-1948 közötti időszakot mutatja be, mely a kastélyszálló időszakát idézi. A kiállítás egyedi, a helyszínre gyártott installációkból épül fel. Egyes termeket mozgóképpé konvertált fekete-fehér fényképekkel vetítenek meg, az egykor ott volt műkincsek így eredeti helyükön láthatók. A látogatók animációkat, élőszereplős filmeket, korabeli enteriőrökről készült képeket, antik fegyvereket és vadász trófeákat tekinthetnek meg, egyes termekben pedig egy filmforgatás jelenete elevenedik meg előttük.

Több bútort 1:1 méretben készítettek el, viszont színezésükkel jelzik, hogy azok csak léptékarányos pótlékai az egykor ott álló daraboknak. Egyes kiállított tárgyakat, különösen a festményeket, melyek mára megsemmisültek vagy elvesztek, ott keretezett kópiájukkal pótolják. Összbenyomása remekül hozza az angolszász kastélyok romantikáját és a 30-as 40-es évekre jellemző "noir" élményt.

Megközelítés

A füzérradványi kastély Sátoraljaújhelytől 20 km-re helyezkedik el, parkolója a Szabadság utcáról az erdő melletti úton közelíthető meg. Amennyiben valaki autóbusszal érkezik, a Kossuth utcai megállónál érdemes leszállnia, ahonnan a Petőfi Sándor utcán át érhető el a Károlyi-kastély.

Károlyi-kastély értékelése 9.7 a lehetséges 10-ből, 202 hiteles vendégértékelés alapján.

9.7
Kiváló
202 értékelés alapján
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • Félnapos program a látogatók szerint
 • Egész évben érdemes idelátogatni
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a Szallas.hu-n foglalók
 • Több tízezer hiteles programértékelés az oldalunkon!
10
"Minden évben ellátogatunk ide. Megunhatatlan. Gyönyörű park, ami minden évszakban más arcát mutatja. Tökéletes ismeretet ad a többfajta digitális és interaktív eszközök. Végre sikerült használnunk a szobákban. Az idegenvezetés is tökéletes."
Idősebb pár (2 hete)
Kaposvár
10
"Csodaszépen felújított kastély, kreatív , interaktív ötletekkel, hatalmas parkkal. Érdemes megvárni a tárlat vezetést, mert sok érdekes ismeretre tehet szert a látogató."
Család nagyobb gyerekkel (1 hónapja)
10
"Csodálatos a hatalmas birtok és a kastély is pompás. Gyönyörű és nagyon elegáns lett."
Család nagyobb gyerekkel (1 hónapja)

Nyitvatartás

hétfő
Zárva
kedd
09:00-17:00
szerda
09:00-17:00
csütörtök
09:00-17:00
péntek
09:00-17:00
szombat
09:00-17:00
vasárnap
09:00-17:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
 • 1Nyitva
 • 1Zárva
 • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Felnőtt jegy
3 000 Ft
Kedvezményes jegy (6-26 év között, 62 év felett)
1 500 Ft
Családi jegy (1 vagy 2 felnőtt + 1 vagy több gyermek)
6 000 Ft
Csoportos jegy (min. 15 fő)
2 400 Ft/fő
Parktúra - Felnőtt jegy
1 500 Ft
Parktúra - Gyerek
750 Ft
Tárlatvezető eszköz
1 000 Ft
Magyar nyelvű tárlatvezetés
10 000 Ft/csoport
Szabadulószoba (min. 2 fő, max. 6 fő)
8 000 Ft/játék

Helyszín jellemzői

  Általános
 • Beszélt nyelvek: magyar, angol
 • Állatbarát
  Helyszíni szolgáltatások
 • Biciklitároló
 • Tárlatvezetés/audio guide
 • Mosdó
 • Étkezési lehetőség
  Fizetési lehetőségek
 • Bankkártya: MasterCard, VISA, Maestro
 • SZÉP kártya: OTP, MKB, K&H
  Parkolás
 • Saját parkoló: Fizetős
 • Távolság a szolgáltatótól: 600 m
 • Parkoló jellege: Közterület
 • Ár: 200 Ft/nap
  Megközelítés
 • Távolság buszmegállótól: 500 m