Kolodko: Garfield - Budapest

Bemutatkozás

A világ legismertebb macskája emlékszobrot kapott 45. születésnapjára Kolodko Mihálytól. Garfield szobra a budapesti Dembinszky utcában várja a Kolodko-minik rajongóit.

Kíváncsi vagy, milyen Kolodko szobrok vannak még Budapesten? Lesd meg ezt a listát >>


Kolodko: Garfield

Ha azt mondod lasagne, én azt mondom Garfield!

A lusta, duci macska ikonikus karakterét Jim Davis vetette papírra, nyomtatásban pedig 1978. június 19-én jelent meg először. Ekkor kezdődött Garfield hódító hadjárata: a pár paneles, mókás történetek rajongók millióit varázsolták el, és ez a bűvölet a mai napig nem oszlott szét.

Jon Arbuckle cicája 2023-ban már 45. születésnapját ünnepli, amit Kolodko Mihály sem hagyott szó nélkül. Miniatűr szobra a Dembinszky utcában állít emléket a hőn szeretett képregényfigurának. Szó szerint különleges színfoltja a szobrász eddigi műveinek, hiszen a korábbi minikkel ellentétben Garfield kiszínezve várja a látogatókat.


Kolodko Mihály

A kárpátaljai művész először 2016-ban örvendeztette meg a fővárosiakat egy miniszoborral, mostanra pedig már több, mint 30 alkotása lelhető fel hazánkban. Humorosan gerillaszobrászként is szokták emlegetni, hiszen faragványai váratlan helyeken, váratlan időpontokban bukkannak fel. Művészetével azt bizonyítja, hogy egy alkotásnak nem feltétlenül kell monumentálisnak és drágának lennie ahhoz, hogy erős érzelmeket váltson ki a közönségéből.

Nyitvatartás

Mindig elérhető

Helyszín jellemzői

Általános

  • ATM a közelben: 100 m

Parkolás

  • Parkoló a közelben: Fizetős
  • Parkoló jellege: Közterület
  • Ár: 600 Ft/óra

Megközelítés

  • Távolság vasútállomástól: 600 m
  • Távolság buszmegállótól: 600 m