Miskolci Fröccsfesztivál - Miskolc
43 programkupont adunk ajándékba Szallas.hu foglalásod mellé Miskolc és környékére! Részletek

Bemutatkozás

A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál Miskolc város és környéke lakói egyik kedvelt programjának számít. A Miskolc belvárosában található Kisavas történelmi vigalmi negyedében megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt.

A szervezők ígérete szerint a Fröccsfesztivál több, mint a bor és a szóda vidám egymásra találása: a vendégeknek élményt nyújt fesztiválpohárral a kézben fröccsözni, sétálni a nyitott pincék és borpontok között, kóstolni a gasztroműhelyek kínálatát, mindezt élőzenei programokat hallgatva. 

A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztiválpoharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri és tokaji pincészetek boraiból a két napra fesztivál utcává váló kisavasi pincesoron. A gyerekek sem maradnak ki a jóból, ők több ponton válogathatnak a szörp fröccsökből.

Az ingyenesen látogatható 2 napos rendezvény mindkét napján élőzenei koncertek várják a fesztiválozókat, idén már 3 színpadon. A zenei kínálatban a jazz, a folklór, a blues és a rock is megtalálható lesz. 

A rendezvény a Cellarium Hungaricum Közhasznú Egyesület és a borházak tulajdonosainak összefogásával jön létre, kiegészülve a vendégborászokkal és az értékadó miskolci vendéglátósokkal. Az egyesület munkáját az Avasi Borút Egyesület segíti a programok kiegészítésében.

Időpont

Időpontváltozás előfordulhat
Esemény dátuma még nem ismert
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Helyszín jellemzői

    Általános
  • Állatbarát
  • Akadálymentesített
    Helyszíni szolgáltatások
  • Étkezési lehetőség