Miskolci Nemzeti Színház - Miskolc

10% kedvezmény

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

szept. 1. - máj. 31.
 • A Miskolci Nemzeti Színház saját előadásaira 10% kedvezmény

Nyitvatartás

szept. 1. - máj. 31.
 • A hét minden napján 10:00 - 20:00

Szolgáltató ismertetése

A Miskolci Nemzeti Színház a mai Magyarország legrégebbi kőszínháza. A Miskolci Nemzeti Színház 193 évadában 16 bemutató várja a nézőket. Opera, balett, musical, operett, magyar, angol és lengyel színdarab, görög tragédia, francia bohózat is szerepel a repertoáron. A kortárs és klasszikus drámairodalom élvonalából válogatott szövegekkel műfaji sokszínűségre, a társadalmat foglalkoztató kérdések iránti érzékenységre és minőségre törekszünk, ebben látjuk az évad sikerének lehetőségét.

A Kamaraszínházban mutatja be a színház Tadeusz Słobodzianek A mi osztályunk című színművét Béres Attila rendezésében, Rusznyák Gábor pedig Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig című művét állítja színpadra. Mohácsi János is dolgozik Miskolcon: ő Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiáját rendezi. Természetesen gyermekelőadást is bemutat a színház: ezúttal Fodor Sándor Csipike az óriástörpe című meséje kerül színpadra Szabó Máté rendezésében. A fiataloknak pedig egy kortárs angol szerző, Mark Haddon izgalmas A kutya különös esete az éjszakában című színművét hozza el Lukáts Andor, aki újra rendezőként tér vissza Miskolcra. A miskolci Játékszínben is különleges bemutatókra kerül sor jövőre, így például Szőcs Artur fiatalosan újjáértelmezett módon, zenés bacchanáliaként állítja színpadra Euirpidész Bakkhánsnők című antik tragédiáját. Jövőre Miskolcon vendégeskedik emellett Harangi Mária rendező, aki Parti Nagy Lajos A Bandy-lányok című zenés komédiáját jegyzi majd, de a színház fiataloknak is ad lehetőséget jövőre: a k2 Színházból ismert Benkó Bence és Fábián Péter rendeznek egy új, általuk megírt drámát Elza, vagy a világ vége címmel. Idén négy éves a Miskolci Balett, amely nagy utat tett meg 2013-as alapítása óta. Az együttes sok munka árán folyamatosan fejlődött az elmúlt években, és olyan nagysikerű előadásokat hozott létre, mint a Hamupipőke, a Férfiak, nők, Fellini, a Fenevadak, vagy az idei évadban A nagy Gatsby és a QUIXOTE. Nagyon sokszínű repertoár jött létre, amelynek előadásaiban a táncosok és alkotók bebizonyították, hogy a Miskolci Balett az egyik legfontosabb fiatal táncegyüttes ma Magyarországon!

A következő évadban új arcokkal, új koreográfusokkal, új stílusokkal és gondolatisággal folytatják munkájukat. Velekei László, a Győri Balett művészeti vezetője izgalmas Anna Kareninát koreografál a Kamaraszínházban, egy olyan produkció keretében, amely közös vállalkozás az egri Gárdonyi Géza Színház táncegyüttesével. A nemzetközi hírű Gergye Krisztián is eljön Miskolcra: kísérleti táncdarabbal is jelentkezik a Játékszínben Harlequinade címmel! Ebben az évadban is: Itt a helyem!

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

A nyitvatartás ünnepnapokon és munkaszüneti napokon eltérő lehet!
szeptember 1. - május 31.
 • 10:00 - 20:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

szeptember 1. - május 31.
A Miskolci Nemzeti Színház saját előadásaira
 • - 10%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Helyszín jellemzői

Saját parkoló
Nincs
Wi-fi
Nincs
Akadálymentesített
Nem
Légkondícionált
Igen
Étkezési lehetőség
Nincs
Beszélt nyelvek
Magyar, Angol
Elfogadott kártyatípusok
 • MasterCard
 • VISA
 • Maestro
9.8
Kiváló
(14 értékelés alapján)
 • 100%-a ajánlaná barátjának
 • 2-3 órás program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Kiváló darab kiváló színészekkel és kedves, vendégközpontú személyzet a nézőtéren."
Egyéni utazó (6 hónapja)
Értékelés 10
"Remek szlovén balett előadásban volt részem."
Egyéni utazó (8 hónapja)
Szeged
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Középkorú pár (5 hónapja)
Miskolc