Ős-Dráva Látogatóközpont - Szaporca

20% kedvezmény

Hasznos információk

Szallas.hu-n foglalóknak

 • A felnőtt és kedvezményes, látogatóközpont illetve major …

  Bővebben »
  20% kedvezmény

Nyitvatartás

 • A mai napon zárva tart

Árak

Egész évben
 • Felnőtt látogatóközpont jegy 1 500 Ft
 • Kedvezményes látogatóközpont jegy 800 Ft

Szolgáltató ismertetése

A Dráva mente, Dél-Baranya és ezen belül az Ormánság értékeinek alapos megismerését segíti az Ős-Dráva Látogatóközpont, ahol a megszerezhető ismereteken túl bőséges élményt és örömteli kikapcsolódást is kapnak a vendégek. A létesítmény a Duna-Dráva Nemzeti Park, a Dráva folyó bemutatása mellett az ormánsági élet, a tradicionális gazdálkodási formák, a hagyományok megismertetését is szolgálja, úgy, hogy közben felhívja a figyelmet a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra is.
 
A látogatóközpont főépületébe lépve máris a híres ormánsági templombelsők motívumait idéző festett fakazettás mennyezetet lehet megcsodálni, a festmények ezúttal védett növényeket jelenítenek meg. A fogadótérből balra indulva a térség természeti értékeit bemutató kiállítás várja a látogatókat. Az ormánsági táj, a folyó mederváltozásai, a mocsarak, a legelők és az erdők élővilága tárul fel előttünk és közben szinte észrevétlenül tudatosul bennünk, hogy milyen leleményesen hasznosították a térség lakói a múltban a természet kínálta erőforrásokat.
 
A Hagyományos gazdálkodás tanösvényen szemügyre vehetjük az állattartás, rétgazdálkodás, gyümölcstermesztés, méhészkedés, kosárfonás, fűszer- és gyógynövénytermesztés eszközeit. A régi magyar háziállatokat bemutató majorban a térségre egykor jellemző háziállatokat lehet megtekinteni – különösen a gyerekeknek nagy élmény megsimogatni az állatokat.
 
Hogyan használták egykor az itt élők a természet erőforrásait? Milyen hatást gyakorolt a környezetre és az élővilágra a folyószabályozás? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a rossz irányba indult folyamatokat megfordítsuk? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk, ha végigjárjuk az Ős-Dráva tanösvényt. A sűrű nádason átvezető hídon végigsétálva megtapasztalhatjuk a természet őserejét, az érintetlen vadon élményét.
 
A Dráva partra vezető útvonalon a terület különleges élővilágával ismerkedhetünk, madarak énekét hallhatjuk, míg kiérünk a folyópartra. A kilátóba felmászva a magasból szemlélhető a táj, de ha a madaraknak nem csupán a hangjára vagyunk kíváncsiak, hanem látni is szeretnénk őket, akkor leskunyhóból figyelhetjük meg őket, vagy készíthetünk róluk szebbnél szebb felvételeket.
 
A látogatóközpontban minden korosztály találhat magának kikapcsolódási lehetőséget, a gyerekeket a játszótér várja, lehet kerékpárt, sporteszközöket és különféle játékokat kölcsönözni. Egy kellemes közös bográcsozásra is lehetőség nyílik, ehhez rendelkezésre állnak helyben bérelhető eszközök a fakanáltól a bográcsig. A nyári időszakban előre meghirdetett időpontokban garantált kenutúrák is indulnak a Fekete-vízen, valamint a Dráva folyón!
 

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

A nyitvatartás ünnepnapokon és munkaszüneti napokon eltérő lehet!
november 1. - április 30.
 • Kedd-Vasárnap: 10:00 - 16:00
május 1. - június 30.
 • 9:00 - 17:00
július 1. - augusztus 31.
 • 9:00 - 18:00
szeptember 1. - október 31.
 • Kedd-Vasárnap: 9:00 - 17:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Felnőtt látogatóközpont jegy
 • 1 500 Ft
Kedvezményes látogatóközpont jegy
 • 800 Ft
Felnőtt major jegy
 • 700 Ft
Kedvezményes major jegy
 • 400 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Kedvezmény a Szallas.hu-n foglalóknak

Egész évben
A felnőtt és kedvezményes, látogatóközpont illetve major jegyek árából
 • - 20%
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Helyszín jellemzői

Saját parkoló
Ingyenes
Wi-fi
Nincs
Akadálymentesített
Igen
Légkondícionált
Igen
Állatbarát
Igen
Étkezési lehetőség
Nincs
Tárlatvezetés / audio guide
Igen
Beszélt nyelvek
Magyar, Angol, Német, Horvát
8.8

(9 értékelés alapján)
 • 89%-a ajánlaná barátjának
 • Egész napos program a látogatók szerint.
 • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Tavasz, Ősz
 • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
 • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"Igényes, látványos, érdekes, befogadható természetrajzi kiállítás a látogatóközpontban. A pultnál információt nyújtó munkatárs nagyon kedves, felkészült, segítőkész. A kiállításhoz opcionálisan kapcsolható túrákkal egész napos, változatos, gazdag programlehetőség."
Jókuthy Emese - család nagyobb gyerekkel (6 hónapja)
Értékelés 10
"Az emberek nagyon segítőkészek , barátságosak voltak!"
Idősebb pár (8 hónapja)
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Fiatal pár (4 hónapja)
Budapest