
Bemutatkozás
Egy falat Itália, a 70-es évek köntösébe bújtatva. Első hallásra merész koncepciónak tűnhet, de a Pavilon mesterien hozza közös nevezőre a magyar retrot és az olasz gasztronómiát. Az étterem tavasztól ősz végéig csábítja az üdülőket a balatonboglári platánok árnyékába.
A mesés környezet és a kilátás mind velejáró díszletek, de az otthonias légkört és az ízkalandot a házigazdák, Doris és Róbert teremtette meg. Főszezonon kívül a házaspár Meranóban szorgoskodik, így nem is olyan meglepő a mediterrán ételek iránti szeretetük, szakértelmük. Hacsak az eső meg nem akadályozza, javasolt a kerthelyiségben kiélvezni a fogásokat.
Konyha
Az étlap gerincét természetesen az olasz konyhaművészet adja. Élesztős és kovászos tésztákat is gyúrnak, amikből mennyei pizza és bruscetta készül. Ami a feltéteket illeti, alapvetően hét változat kapott helyet a kínálatban, de az ihletett vendégek akár kedvükre is komponálhatják a hozzávalókat.
A Pavilon tésztaételek egész hadát rejti, sőt, ha a séf kedve úgy tartja, még meranói különlegességek is szerepelnek a napi ajánlatban. Egy dolog azonban minden fogásban közös: a minőségi, autentikus alapanyagok.
A balatoni életérzés teljessé tételéhez helyi borok ajánlkoznak, egy esti fröccsözésre például keresve se találnánk jobb színteret. Emellett nagyüzemi frissítők, ízesített limonádé, csapolt sör és friss kávé is helyet kapott az italok között.
Megközelítés
A 2017 óta üzemelő Pavilon a balatonboglári üdülőövezetben pihen, így autóval és kerékpárral is könnyen rá lehet bukkanni. A 7-es útról egy Mol benzinkút után kell áttérni a Határ közbe, majd követni a Kodály Zoltán utca platánokkal szegélyezett vonalát, amíg meg nem jelennek az étterem vidám, színes székei.