Pörc Bisztró - Balatonkenese
Bemutatkozás
A Pörc - Bisztró és Delikát Balatonkenesén található, ahol a balatoni régióra jellemző különlegességek és hagyományos magyar ételek kaphatóak újragondolva. A látványkonyha grilljén kolbászok, oldalasak, húspogácsák és a kihagyhatatlan pörcök sercegnek.
A Kocsis család csaknem 150 éve foglalkozik hentesárukkal. A Pörc - Bisztró és Delikát jelenlegi tulajdonosa Kocsis Jenő, aki már az 5. generációt képviseli a hentes családnak. 2014-ben nyílt meg a Delikát Balatonkenese főutcáján. 4 évvel később hatalmas álma valósult meg Kocsis Jenőnek, amikor megnyílt a Pörc bisztró. A melegkonyhás bisztró sikere máig töretlen.
A Delikátban szinte csak olyan húsok kaphatóak, melyek a család saját húsüzemében kerülnek feldolgozásra, így az egyediség és a minőség garantált. Hétvégén sokan látogatnak el a Delikátba, ahol pörc, füstölt húsok, szalámik, kimért töpörtyű, szarvassonka, érlelt kecskesajt, kézműves kencék és jóféle olasz kávé várja a vendégeket.
A Pörc Bisztró a kolbászok, az oldalasok, a húspogácsák és a pörcök fellegvára. Folyamatosan sülnek a látványpult grilljén a finomabbnál finomabb húsok. A bisztró falán kifüggesztett étlap nagyon rövid, de azonnal látjuk, hogy a grilltálban mennyi finomság rejtőzik.
A Pörc csapatának minden tagja ingben, nyakkendőben és kötényben dolgozik, ahogyan a tőkelegények is tették ezt korábban. Még Kocsis Jenő dédnagyapjának idejében a tőkelegények kínálták a húsokat hasonló megjelenésben. Az ing és a nyakkendő viselése egyfajta tisztelet volt a vevő felé.
A Pörc - Bisztró és Delikát Balatonkenese központjában található a Széchényi István utca 1. szám alatt, a bisztró előtt a parkolás ingyenes. A vasútállomás egy 8 perces sétával könnyen megközelíthető, a buszmegálló pedig pár lépésre helyezkedik el az épülettől.
Története
A Kocsis család csaknem 150 éve foglalkozik hentesárukkal. A Pörc - Bisztró és Delikát jelenlegi tulajdonosa Kocsis Jenő, aki már az 5. generációt képviseli a hentes családnak. 2014-ben nyílt meg a Delikát Balatonkenese főutcáján. 4 évvel később hatalmas álma valósult meg Kocsis Jenőnek, amikor megnyílt a Pörc bisztró. A melegkonyhás bisztró sikere máig töretlen.
Konyha
A Delikátban szinte csak olyan húsok kaphatóak, melyek a család saját húsüzemében kerülnek feldolgozásra, így az egyediség és a minőség garantált. Hétvégén sokan látogatnak el a Delikátba, ahol pörc, füstölt húsok, szalámik, kimért töpörtyű, szarvassonka, érlelt kecskesajt, kézműves kencék és jóféle olasz kávé várja a vendégeket. A Pörc Bisztró a kolbászok, az oldalasok, a húspogácsák és a pörcök fellegvára. Folyamatosan sülnek a látványpult grilljén a finomabbnál finomabb húsok. A bisztró falán kifüggesztett étlap nagyon rövid, de azonnal látjuk, hogy a grilltálban mennyi finomság rejtőzik.
A Pörc csapatának minden tagja ingben, nyakkendőben és kötényben dolgozik, ahogyan a tőkelegények is tették ezt korábban. Még Kocsis Jenő dédnagyapjának idejében a tőkelegények kínálták a húsokat hasonló megjelenésben. Az ing és a nyakkendő viselése egyfajta tisztelet volt a vevő felé.