Seuso Kiállítás - Miskolc

Hasznos információk

Nyitvatartás

  • A mai napon zárva tart

Árak

Egész évben
  • Teljes árú belépőjegy 600 Ft

Szolgáltató ismertetése

A Seuso-kincs ezüstedényei minden bizonnyal saját koruk művészetének is csúcsdarabjai. Ez a különleges eszmei és anyagi értékkel bíró műtárgyegyüttes, mielőtt méltó helyét elfoglalná a Magyar Nemzeti Múzeumban, országos vándorkiállításra indult, és február 27-től március 18-ig Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban tekinthető meg.

A 14 nagyméretű ezüstedény össztömege 68,5 kg. A Seuso-kincset két, ételek tálalására szolgáló nagyméretű lapos tál, két további tálaló és valószínűleg dísztálként is használt tál, egy mosdáshoz használt mély tál és két hozzá tartozó, geometrikus díszítésű kancsó, továbbá egy dionüszoszi ábrázolásokkal, egy állatalakokkal és egy görög mitológiai ábrázolással díszített kancsó alkotja. Két vödör, egy illatszeres tégelyek tárolására szolgáló doboz, valamint egy amfora is része az együttesnek. A kincseket a 4. század utolsó évtizedeiben vagy az 5. század elején rejthették el, feltehetően egy háborús konfliktus elől menekülve. Az ezüstedényeket egy rézüstben helyezték el úgy, hogy a nagy tálakat az üst aljába, lefelé fordítva egymásra, majd a kisebb edényeket a tetejükre fektették.

A kiállítás iránt óriási az érdeklődés, ezért a múzeum külön honlapot indított, ahol a legfontosabb információk elolvasása mellett időpontot is lehet foglalni. Kérjük és javasoljuk, hogy a látogatók éljenek az előzetes regisztráció lehetőségével, így elkerülhetik a hosszadalmas sorbanállást.

A belépő jegy ára tartalmazza a „Pannon-tenger Múzeum” kiállító hely ingyenes megtekintését is a kiállítás ideje alatt.

Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Nyitvatartás

február 27. - március 18.
  • 9:00 - 21:00
Leírást mutasd Mutass kevesebbet

Árak

Egész évben
Teljes árú belépőjegy
  • 600 Ft
Leírást mutasd Mutass kevesebbet
10
Kiváló
(5 értékelés alapján)
  • 100%-a ajánlaná barátjának
  • 1 órás program a látogatók szerint.
  • Az itt járt vendégek véleménye szerint, az év ezen szakaszában a legérdemesebb idelátogatni: Egész évben
  • Csak hiteles, személyes tapasztalatok alapján értékelhetnek a szallas.hu-n foglalók
  • Több száz hiteles programértékelés!
Értékelés 10
"A kiállítás szervezése, lebonyolítása nem csak, hogy professzionális volt, hanem még készséges és emberi is. A múzeum igazgató helyettese Szolyák Péter úr személyesen jelent meg és intézkedett az ügyünkben."
Középkorú pár (4 hónapja)
Debrecen
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Fiatal pár (2 hónapja)
Értékelés 10
A látogató nem adott meg szöveges értékelést.
Kocsis Károly - idősebb pár (5 hónapja)