
Bemutatkozás
A Vendéglő a Pisztrángoshoz egy elragadó gyöngyszem az erdő közepén közel a Lillafüredi Pisztrángtelephez, ahol finom halételekkel, kiváló alapanyagokkal és borajánlással találkozhatunk.
Történelem
Az étterem tulajdonosai Hoitsy György és felesége Rieger Ágnes, akik már 1991 óta működtetnek egy szezonális kis Erdei Halsütődét, amely napjainkra már országos hírt szerzett és kinőtte magát. Ezért gondolták úgy, hogy továbblépnek és egy színvonalas, négy évszakos halas éttermet nyitnak. Ez lett a Vendéglő a Pisztrángoshoz, ahol otthonos és egyúttal nagyon színvonalas környezetben pisztránggal és más halakkal (ponty, kecsege, harcsa) örvendeztetik meg az ide betérő vendégeket.
Konyha
Az étlapon különlegesen nagy gonddal összeállított minőségi fogásokat találunk. Sosem gondolnánk, hogy az ételeket pisztráng fő alapanyaggal ilyen szinten újra lehet gondolni. A repertoárban szerepel az egészben sült pisztráng, pisztrángfasírt, halászlé, halraguleves, pisztrángfilé és desszertek. Mindent saját kezűleg készítenek, saját füstölt halak kerülnek az asztalra, az ételek ízesítéséhez pedig az étterem a saját fűszerkertjét használja. Az ételek mellé hozzá illő borokat is kínálnak, amely sokat elárul a színvonalas vendéglátásról. A kávéjukat egy debreceni kézműves kávépörkölő manufaktúrától, a Black Sheep-től szerzik be.
Megközelítés
A Vendéglő a Pisztrángoshoz Lillafüredtől néhány kilométerre a Lillafüredi Pisztrángtelep mellett található.