×

Simon Vendégház Balatonőszöd

 • A pontos árakhoz kérlek add meg utazásod időpontját!
 • Ellátás nélkül
Az ár a következő 90 napból számolt legjobb ár.
 • Nyitvatartás: május 1. - október 1.
 • Azonnali visszaigazolás
 • Légkondícionálás
 • Ingyenes parkolási lehetőség
 • Macska, kutya ingyenesen bevihető
 • Szobák száma: 3 db
 • Férőhelyek száma: 8 fő
 • Beszélt nyelvek: Magyar, Orosz, Angol, Német

Szálláshely ismertetése

Az 560 állandó lakosú település Balatonszárszó és Balatonszemes között terül el, az M7-es autópályáról közvetlen lecsatlakozással megközelíthető.

Közel 2 km-es Balaton-parti sávval rendelkezik. A déli parton egyedülálló fás-ligetes nyolc hektáron elterülő szabad strand főként a csendes kikapcsolódásra vágyók és a nagycsaládosok körében népszerű. A part menti, közvilágítással is ellátott sétány a település új, üde, hangulatos színfoltja.

Az ősi község szinte teljes egészében megőrizte falusias jellegét. Szent László király 1082-ben kiadott oklevelében szerepel először. A XVI. század végén Tihany tartozéka volt, feltehetően a török és a magyar hatalomnak egyaránt adózott. A török időket mindössze négy család vészelte át. 1807-ben a piarista rendé lett a település, amelynek ekkor már a katolikus mellett református temploma is volt.

A község jellegzetes épülete a piarista rend egykori négyemeletes magtára, valamint több népi építésű lakóház. Az őszödi part nagy részén a magyar kormány zárt területű üdülője terül el, amely számos konferencia helyszíne. A fennmaradó szabad területen községi szabad strandot és kempinget létesítettek. A volt kemping területén több mint 100 apartmanház létesült. A szabad strand homokos talaját kihasználva megépültek a strandi sportpályák. Ezenkívül terveznek egy 98 férőhelyes kishajó-kikötőt is. A község műemlék temetőkápolnájának szentélye XIII. századi, román stílusú, hajója pedig XVIII. századi barokk.

A településen a Falunapot június harmadik hétvégéjén rendezik. Július harmadik szombatján pedig hatodik alkalommal indul el az Amatőr Kettes-Fogathajtó verseny. A Mozdulj Balaton rendezvénysorozat keretében, minden hétvégén aktív programok várják a vendégeket a szabad strandon. Idén először a Faluház mögötti közösségi téren kerül megrendezésre az államalapítás ünnepe, ami egyben a település szezonzáró rendezvénye.

Balatonőszödöt a szomszédos Balatonszemessel kiépített, biztonságos bicikliút köti össze.

Balatonszemesen élményfürdőbe is ellátogathatunk: A Balatonszemesi Élményfürdő a település legfrekventáltabb, legkedveltebb strandján, a Berzsenyi úti szabad strandon található, de attól elkülönítve.

Gyermekbarát élményfürdőnk, melegített vízzel, különleges szórakozási lehetőségekkel, uszoda fürdőmesteri felügyelettel várja a kikapcsolódni vágyókat. A gyermekmedencéknél szintén biztosítunk fürdőmesteri felügyeletet.

Igény szerint és előzetes egyeztetés mellett lehetőség van különleges esti programok megszervezésére és lebonyolítására is. (Lásd: holdfényes fürdőzés, retro disco, stb.).

Fürdőnk korszerű beléptető rendszerrel rendelkezik, amely perc alapon számolja az eltöltött időt. Kapható 10-20-25-30 órás bérlet is. Egy bérlettel akár több személy is beléphet, ekkor az eltelt idő szorzódik.

Autóval pár perc alatt elérhető Visz községben található a csacsifarm, amely Magyarország egyetlen csacsifarmja. Mind a felnőttek, mind pedig a gyermekek számára garantáltan nagy élményt nyújt.

A farm reggel 8-tól sötétedésig a hét minden napján nyitva van. Kalandprogramok: szamaragolás, kocsikázás vezetővel, a bátraknak egyénileg, horgásztó, tekepálya, tábortűz, szamártúra a hegytetőre grillezéssel ( 2 órás) erdei kirándulás, szalonna és kolbászsütés, Gyerekeknek okleveles szamárvezetői jogosítvány megszerzése, szamársimogatás, szamárfürdetés- etetés , aranymosás, kincskeresés, csiga és békaugrató verseny, zenés, táncos esték, tábortűz. Télen vadetetés, hó esetén szánkózás, sielés, felnőtteknek forralt bor, pálinkafőzés.

Balatonőszödtől pár kilométerre található a szántódi rév, amelynek segítségével áthajózhatunk Tihanyba.

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. Híres, még ma is meglévő nevezetessége a helynek a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még épületek a hang szabad oda-vissza terjedését nem gátolták. Tiszta, csendes időben még most is megfigyelhető, elsősorban télen.

Badacsony

Fonyódi kikötőből naponta több alkalommal közvetlen hajójárat indul Badacsonyba.
Egry József Emlékmúzeum
Badacsonyban közel a parthoz, a festőről elnevezett Egry József sétányon 1973-ban, a festő születésének kilencvenedik évfordulóján nyílt meg a hajdani műteremlakásban - a festőnek és családjának 1941 óta otthont adó kis villaépületben - és a hozzá épített galériás, kétszintes kiállítóteremben az Egry József Emlékmúzeum.
Hertelendy-emlékmű
Az emlékmű Hertelendy Károlynak állít emléket, aki Zala vármegye alispánjaként támogatta a balatoni hajózás megindítását. A Balatoni Gőzhajózási Társaság alelnöke volt.

Balatonberény - Csicsergő-sziget

A Csicsergő-sziget maradványsziget az ős-Balatonból. Valójában a vízállás függvénye, hogy sziget vagy félsziget, ezért egy híd is épült az érintetlen területre való bejutáshoz. A berkes, nádasokkal övezett, időszakosan elöntött ingoványos területek betekintést mutatnak az ide látogatónak, milyen is lehetett a táj néhány száz évvel ezelőtt a Balaton déli oldalán.
Múltház
A régi talpas házban, az ún. Múltházban a település történetével, hagyományos népművészetével ismerkedhet meg az utazó. A kiállításon megtudhatjuk, hogy 1906-ban néptánc-, népszokás- és népdalgyűjtő útján Bartók Béla is járt a községben. A nagy magyar zeneszerző balatonberényi gyűjtőútját a főutcán emléktábla is őrzi.
Szőlőhegy
A Marcali-hát legészakibb lankáin elterülő balatonberényi szőlőhegyen sok évszázados hagyományokra tekint vissza a szőlőtermesztés és a borkészítés.
A majd kétszáz éves műemlék pincék között mesebeli szépségű balatoni panoráma várja az arra járót. A terület elsősorban vörös fajtáiról híres (Merlot, Pinot Noir), de jó néhány pincében olthatjuk szomjunkat kitűnő fehérborokkal is.
A terület kultúrtörténeti érdekessége a római emlékek mellett az, hogy Hamvas Béla A bor filozófiája c. alkotásában, amely borkultúránk legfontosabb spirituális alapműve, a balatonberényi szőlőhegyről is megemlékezik.

Balatonszemes - Postamúzeum
A XVIII. század utolsó negyedében épült balatonszemesi postaállomás egyetlen megmaradt barokk stílusú istállójában 1962 óta láthatók a Postamúzeum kiállításai. A postai szállítástörténet kiállítóhelyén fogatolt postajárművek egy 1920 körül használatban volt mozgó postakocsi, valamint néhány postaautó látható. A Hunyadi-család balatonszemesi birtokán a 18. század utolsó negyedében istálló céljaira emelt barokk műemléképület 1962 óta ad otthont a Postamúzeumnak.
Latinovits Zoltán Emlékmúzeum
Az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum anyagából rendezett tárlaton a színészkirály, Latinovits Zoltán életének kiemelkedő állomásairól láthatunk pillanatokat fotók, írások és egyéb dokumentumok segítségével.
Balatonboglár
Xantus János Gömbkilátó, nyári bobpálya és kalandpark
A város jelképévé vált gömbkilátó az egykori BNV ideiglenes látványossága volt, mely az 1958. évi brüsszeli világkiállítást is megjárta "magyar atomium"-ként. A 15 m átmérőjű építményt Kádár István mérnök álmodta meg, melyet a kiállítás megszűnését követően Szabó Kálmán tanácselnök hozott Boglárra. Eredetileg a belső üvegburkolattal tervezték fölállítani, melybe egy panorámapresszót álmodtak a település lelkes elöljárói. Belátva a természeti erők ellenállását (valamint a mende-monda szerint el is tűntek szállítás közben az üvegtáblák) üveg nélkül épült fel a Gömb, s gyors népszerűségét azóta is töretlenül őrzi. Zics László helyi építész ötlete nyomán a város díszkivilágítással látta el a gömbkilátót, ami még a túlsó partról is látható tájékozódási pont. Egy alkalommal egy közepes felújításon már átesett a nyolcvanas években, ami akkor is mint most is hosszú időre zárta el kirándulók elől e kedvelt kirándulási célpontot. A legutóbbi felújítás után, 2012 nyarára ismét megnyílt a látogatók előtt.
A beruházás részeként a Várdombon lévő erdőben egy 600 méter hosszú bobpályát, valamint kötélpályákból, mászófalakból, játszóterekből álló kalandparkot, színpadot és íjászpályát is kiépítettek az örökségvédelem alatt álló földvár megkímélésével.

Balatonlelle - Holiday Park gyermekek részére

A Holiday Park Balatonlelle területére a belépés ingyenes a nyári szezonban. A játékok és élményeszközök használatához jegy vásárlására van lehetőség a kijelölt árusító helyeken, illetve szintén ezeken a pontokon válthat zsetont az érmével működő játékokhoz is.
Vidámpark
Balatonlellén, a 7-es főút mellett (Balatonboglár irányában) esténként vidámpark szórakoztatja a kicsiket és nagyokat a nyári főszezonban. Egészen kicsik számára is megfelelő körhintákkal, melyeken kis sebesség mellett, biztonságos körülmények között szórakozhatnak. Pónilovaglás felügyelettel.
Szabadtéri színpad és rendezvénypark
Egész nyáron várja a vendégeket különféle zenés, táncos, hagyományőrző és művészeti programokkal, különböző hazai és nemzetközi együttesek fellépéseivel.

Afrika Múzeum

Afrikai trófea- és folklórkiállítás; Gróf Somssich Pongrácz és Soltész István gyűjteménye.

Kapoli Múzeum és Galéria

Egy 1790-ben épült, mára precízen rendbe hozott parasztház ad otthont a Kapoli Múzeum és Galéria kiállításainak.
A földszinten két állandó kiállítás tekinthető meg, nevezetesen a két leghíresebb pásztor fafaragó művész, idősebb és ifjabb Kapoli Antal kiállítása, és a század első fele kiemelkedő szobrászának, Ligeti Miklósnak az Anonymus, Erzsébet királyné, Dériné és számtalan köztéri munka alkotójának kiállítása látható. A 200m2 területű Padlás Galériában a kortárs képzőművészet krémjének kiállításai láthatók.

Kishegyi Szent Donát-kápolna és Vincellérház

A településhez tartozik Kishegy, ahol a szőlőművelés a legjellemzőbb, egyben kellemes kirándulási lehetőséget is biztosít. Itt áll a Szent Donát-kápolna, vele szemben pedig az 1700-as években épült vincellérlakás és pince.
Magyar Nemzeti Cirkusz
Évek óta Balatonlellén vendégszerepel nyaranta a világhírű Magyar Nemzeti Cirkusz. Közép-Kelet Európa legnagyobb utazócirkusza 70 tagú társulatával, 50 idomított állattal várja hatalmas sátrába a szórakozni vágyó közönséget. Előadást követően lehetőség van az állatok megtekintésére is.

Árpád-kori romtemplom

A XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamaraesteknek ad otthont. A templom négyzetalaprajzú nyílás nélküli nyugati oromfallal rendelkezik, amelyet lépcsős támpillérek fognak közre. A meglévő fal 8-10 méter magas.
Balatonszárszó
József Attila Emlékmúzeum
József Attila (1905–1937) élete 1936 nyarától kapcsolódik Balatonszárszóhoz. Augusztustól szeptember közepéig pihenéssel, udvarlással és versírással töltötte napjait a Palota panzióban, s örömmel foglalkozott Etus gyermekeivel, komolyan véve a jó szóval oktató, játszani is szerető nagybácsi szerepkörét.

Balatonvilágos - Panoráma kilátó

A község legszebb látnivalója a magasparton lévő Panoráma kilátóból elénk táruló látvány. Tiszta időben a Balaton egész keleti medencéje, a Balaton-felvidék és a Bakony hegyei láthatók.

Mészöly Géza emlékmű és forrás

A Balatonvilágosi Magasparton áll, az alkotás a híres festő bronzba öntött arcképét ábrázolja. A forrás tiszta vize a kirándulók számára nyújt felfrissülési lehetőséget.
Szent István emlékpark és Millenniumi Szent Korona emlékmű
Balatonvilágoson a Szent István Emlékpark kellemes sétakörnyezetet biztosít. Itt található a 12 méter magas Millenniumi Szent Korona emlékmű, valamint Szent István és Gizella kőből és bronzból készült emlékműve, amely Péterfy Gizella alkotása.

Fonyód - Vasútállomás

Az épület falán található a Kaposvár-Fonyód vasútvonal 1896-os indításának emlékére a 100. évfordulón állított tábla. A vasúti közlekedés Kaposvár és Fonyód között 1896. július 15-én indult meg, s hozta magával a fürdőélet fellendülését. Ekkor épült meg a vasútállomás épülete is, amit azóta lebontottak és újjáépítettek.

Hajóállomás
A vasútállomástól délre, a kikötőben a hajóállomás díszes épületét 1913-ban Kaáli Nagy Dezső mérnök, balatoni kikötő-felügyelő tervei alapján építették.

Zenepagoda
A kikötőben található a Zenepagoda, melynek hangjátéka szórakoztatja az ott megpihenőket.

Várhegy kilátó
Felérve a kilátóba elénk tárul szemközt a Badacsony, Szigliget és a Szent György-hegy, majd a Keszthelyi-hegység lapos hegytömege. Követik a berényi dombok, a keresztúri part, Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves villái. Tovább a Tóti-hegy, a boglári domb, mögötte a somogyi part egyenes vonala, a Tihanyi-félsziget, Balatonkenese, délnyugatra a Nagyberek mocsármaradványai. Igazán szép körkép látható, megéri ide ellátogatni! A déli part egyik legszebb panorámája tárul a szemünk elé.

Fácános palánkvár
Ha a vasútállomástól a Szent István utcán végigmegyünk, eljutunk az országban egyedülálló, kettős várárokkal erősített Fácános palánkvárig, ahol a török idők emléke és Magyar Bálint várkapitány vitézsége elevenedik meg a nyaranta megrendezett hadijátékokon. A gyermekek számára is kedvelt játszóhely.
Ugyanitt fekete márvány obeliszk őrzi a törökverő hősök emlékét. A Palánkvár déli végében állnak a Fonyód várossá avatásának 10. évfordulóján, 1999-ben ültetett, ma már egyre terebélyesedő tölgyfák.

Keszthely
Festetics-kastély
A város kulturális rangját leghíresebb birtokosai, a Festeticsek teremtették meg. XVIII. századi kastélyuk fő látnivalója a Kastélymúzeum és a Hintómúzeum. Az épületben rangos koncertek, mesterkurzusok nyújtanak élményt a komolyzene kedvelőinek. 7,2 hektáros angol stílusú parkját növényritkaságok díszítik.
Állandó kiállítások:
- Főúri életforma és Helikon könyvtár a kastély főépületében. A 18-19. századi főúri életformát bemutató állandó kiállítás 18 termet foglal magába.
- Hintómúzeum. A Festetics család szépen felújított istállójában és kocsiházában megnyílt hintómúzeum ad képet arról, mivel utazott a társadalom módosabb része 80-100 évvel ezelőtt.
- Az új múzeumszárny épületében kapott helyet a Vadászati Múzeum. Van trófeaterme, és a kiállításon találkozhatunk a régmúlt és a közelmúlt fegyvereivel.
- Az új múzeumépület tetőterében Európa egyik legnagyobb, több mint 500 m2-es vasúti terepasztala készült el, mely három nagy egységből áll.
- Az iszlám világ művészete kiállítás egyedülálló nemcsak Magyarországon, hanem talán Európa legnagyobb részén is. A kuwaiti Rajab Tareq múzeum anyaga a Marokkótól Indiáig elterülő iszlám világ művészetét mutatja be.

Balaton Múzeum

A Balaton Múzeum állandó kiállításain a Balaton kialakulásáról, állat- és növényvilágáról, a halászat és a hajózás történetéről, a balatoni fürdőéletről és a környék ásatásairól láthatnak tárgyi emlékeket. Termeiben évente 4-5 történeti és képzőművészeti időszaki kiállítás is megtekinthető.
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (57 019 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életrehívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól külön álló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer.
Az érdeklődőknek a Nemzeti Park területén és az igazgatóság működési területéhez tartozó védett területeken emlékezetes kirándulási lehetőséget biztosítanak a turistautak, tanösvények és a természetvédelmi bemutatóhelyek, amelyekhez a Nemzeti Park Igazgatóságán szakvezetés igényelhető.
Szeretettel várják a látogatókat barlangi kalandtúrákon (Csodabogyós-barlangban és Szentgáli-kőlikban), valamint kis-balatoni csónaktúrákon is.

A 100 nm-es nyaraló alsó szintjén egy amerikai konyhás nappali található két ággyá alakítható kanapéval, valamint egy kádas fürdőszoba és egy külön WC. A nappalival egy szinten elhelyezkedő nagy méretű, kitekerhető napellenzővel ellátott teraszon élvezhetjük a reggeli napsugarakat vagy az esti grillvacsora ízeit.

Az emeleten két légkondicionált szoba és egy WC található. Az utcai szoba négyágyas (az ágyak igény szerint összetolhatók vagy széthúzhatók, a tó felé néző szoba kétágyas. Mindkét helyiségben beépített szekrények találhatók.

A tisztán tartott, ingyenes strand öt perc sétára található. Minden korosztály megtalálhatja a számára élvezetes kikapcsolódást. A strand területén strandröplabda pálya, kosárlabdapálya, focipálya, kajak, kenu és vízibicikli bérlési lehetőség, valamint játszótér található. Aki szereti a kifőzdében készült ételeket, a parton két büfé közül is választhat.

Felszereltség:

Villanytűzhely, edények, evőeszközök, mikrohullámú sütő, kávé/tea főző, kerti grill, kerti bútor.

Parkolás:

Legfeljebb két autó számára a kertben.

Szállás leírást mutasd
8637 Balatonőszöd, Március 15. utca 13 (Magyarország)
 • Foglalásod közvetlenül a szálláshelyhez érkezik!
 • Foglald le most ezt a szállást és azonnal megkapod a végleges visszaigazolást, nem kell várnod, vagy feleslegesen telefonálnod!

Foglalás, szoba árak

 • A pontos árakhoz kérlek add meg utazásod időpontját!
 • Ellátás nélkül
Családi 8 fős nyaraló Családi 8 fős nyaraló max. 8 fő
 • 2 db hálószoba
  1 db nappali
 • Légkondícionálás
 • Erkély/terasz
 • Hűtőszekrény
részletek
Az árak megjelenítéséhez válassz dátumot.
Parkolás, utazás
 • Saját parkoló (3 db zárt)

Étkezés
 • Szabadtéri főzési lehetőségek: Grillezési lehetőség

  Étkezési lehetőségek: Legközelebbi nem saját étterem (2 km távolságra), Legközelebbi élelmiszer bolt (2 km távolságra)

 • Vasútállomás: 2 km
 • Városközpont: 1 km
 • Legközelebbi nem saját étterem: 2 km
Bejelentkezés
14:00 - 24:00
Kijelentkezés
10:00-ig
Beszélt nyelvek
Magyar, Orosz, Angol, Német
Elfogadott fizetőeszközök
Készpénz, Átutalás
Elfogadott pénznemek
HUF (Ft) , EUR (€)
Előlegigény
A foglalási érték 10%-át kell előre utalni.
Idegenforgalmi adó
Az ár az idegenforgalmi adót (IFA) tartalmazza, melynek mértéke 18 éves kor felett 350 Ft / fő / éj
Lemondás
Az érkezési napon a foglalás értékének 10 %-a a kötbér.
Az érkezési nap előtti 1. - 365. napon a foglalás értékének 10 %-a a kötbér.