
Gerbeaud Kávéház - Budapest
Bemutatkozás
A Vörösmarty téren fekvő Gerbeaud cukrászda nem csak Magyarország, hanem Európa egyik legkiemelkedőbb kávéházi élményét kínálja az ínyencségekre fogékony közönségnek. Több mint 160 éves története alatt a magas színvonalú, izgalmas édességek fellegvárává nőtte ki magát.
Négy emeletes épületét kívül-belül elegancia lengi be, de a múltidéző enteriőr ellenére is barátságos, meghitt légkörrel fogadja vendégeit. Mivel a szalonok stílusa az 1910-es éveket idézik, egészen egyedi helyszínt biztosíthat esküvői ceremóniákhoz vagy rendezvényekhez is.
A cukrászda kizárólag top minőségű, friss alapanyagokból készített édességeket varázsol a vendégek asztalára. A magyar cukrászat remekeit kézműves jelleggel alkotják meg, így az ízélmény és a tálalás is az üzlet újító szellemiségét tükrözi. Található a felhozatalban minden, mi szám-szájnak ingere: mennyei Kugler mignon, ekler fánk, konyakmeggyes desszertkülönlegességek, lúdláb torta és diplomata puding.
Az alapítás 160. évfordulója alkalmából egy intenzíven kakaós, fűszeres, növényi jegyekkel megbolondított csokoládé is felkerült a választékba, melyet lehet táblás, bonbonos és torta formában is rendelni. Az édességekhez pompás kávékat és frissítőket szervíroznak.
A Gerbeaud Kávéház története 1858 októberéig nyúlik vissza, amikor a magyar cukrászat egyik legendája, Kugler Henrik megnyitotta üzletét a mai József Nádor téren. A cukrászda 1870-ben költözött át Vörösmarty téri otthonába, és rövid távon országos hírnévre tett szert fenséges likőrjei, bonbonjai és fagylaltja miatt.
1882-ben Gerbeaud Emil vette át a stafétabotot, aki 10 év alatt több százféle süteménnyel, új fagylaltreceptúrával és finomabbnál finomabb krémekkel bővítette a kínálatot. Emellett ő álmodta meg a nemzetközi szinten ismert konyakmeggy és macskanyelv receptjét is. A kávéház 2010 óta újraszabott, letisztult arculattal várja az édesszájúakat.
Belvárosi elhelyezkedése miatt a Gerbeaud Kávéházat tömegközlekedéssel és autóval is roppant egyszerű megtalálni. Az M1-es metró vonalán a Vörösmarty térnél, míg az M2-es és az M3-as esetében a Deák téri megállónál kell leszállni. Busszal a 4-es, a 15-ös és a 16-os, villamossal pedig a 2-es, 47-es és 49-es járatokkal lehet megközelíteni.
Négy emeletes épületét kívül-belül elegancia lengi be, de a múltidéző enteriőr ellenére is barátságos, meghitt légkörrel fogadja vendégeit. Mivel a szalonok stílusa az 1910-es éveket idézik, egészen egyedi helyszínt biztosíthat esküvői ceremóniákhoz vagy rendezvényekhez is.
Kínálat
A cukrászda kizárólag top minőségű, friss alapanyagokból készített édességeket varázsol a vendégek asztalára. A magyar cukrászat remekeit kézműves jelleggel alkotják meg, így az ízélmény és a tálalás is az üzlet újító szellemiségét tükrözi. Található a felhozatalban minden, mi szám-szájnak ingere: mennyei Kugler mignon, ekler fánk, konyakmeggyes desszertkülönlegességek, lúdláb torta és diplomata puding.Az alapítás 160. évfordulója alkalmából egy intenzíven kakaós, fűszeres, növényi jegyekkel megbolondított csokoládé is felkerült a választékba, melyet lehet táblás, bonbonos és torta formában is rendelni. Az édességekhez pompás kávékat és frissítőket szervíroznak.
Története
A Gerbeaud Kávéház története 1858 októberéig nyúlik vissza, amikor a magyar cukrászat egyik legendája, Kugler Henrik megnyitotta üzletét a mai József Nádor téren. A cukrászda 1870-ben költözött át Vörösmarty téri otthonába, és rövid távon országos hírnévre tett szert fenséges likőrjei, bonbonjai és fagylaltja miatt.1882-ben Gerbeaud Emil vette át a stafétabotot, aki 10 év alatt több százféle süteménnyel, új fagylaltreceptúrával és finomabbnál finomabb krémekkel bővítette a kínálatot. Emellett ő álmodta meg a nemzetközi szinten ismert konyakmeggy és macskanyelv receptjét is. A kávéház 2010 óta újraszabott, letisztult arculattal várja az édesszájúakat.