Kincses Kerámiaműhely - Bükkzsérc

Bemutatkozás

Bükkzsérc településen található a Bükk lágy ölelésében a Kincses Kerámiaműhely.  Egy igazi élő keramikus- fazekas műhely, ahova belépve nagy vendégszeretettel fogadják az érdeklődőket és engednek bepillantást a már sajnos eltűnő szakma rejtelmeibe. Az itt élő alkotó bájos, festett termékei, legyenek azok mindennapos használatban, vagy csak díszei az otthonunknak, mindegyik egyedi motívum világgal rendelkezik. A  tárgyakon felfedezhető a tájegységre jellemző hagyományos népi motívumok, de a keramikus által tervezett egyedi minták is.


Kincses Kerámiaműhely

A keramikus műhely minden nap nyitva áll az érdeklődők előtt, előzetes bejelentkezést követően a nyitva tartási időben. Helyben megvásárolhatók a kiállított termékek, de az sem kizárt, hogy egy kellemes beszélgetést követően akár a saját elképzelésünknek megfelelő tárgyakat is készítetthetünk. Láthatunk itt fali díszeket, tányérokat, bögréket, de aranyos kis angyalfigurákat is, amelyek az otthon melegét idézik.  Mindenképpen érdemes ide betérni, hiszen manapság kevés olyan műhelybe pillanthatunk be, ahol még aktívan alkotnak.  Alkalmanként helyi rendezvények helyszíne is a Kincsesház, így még közelebb hozva a művészetet az érdeklődőkhöz.

A műhely megtekintése ingyenes.


Megközelítés

Bükkzsérc egy kedves kis falu a Bükk hegység lankái között. Legegyszerűbben Mezőkövesd felől, Bogács irányába lehet megközelíteni. A tömegközlekedést használók autóbusszal tudják megközelíteni a helyszínt. A kultúrház megállótól leszállva egy pár perc sétával elérhető a kerámiaműhely.

Nyitvatartás

hétfő
09:00-17:00
kedd
09:00-17:00
szerda
09:00-17:00
csütörtök
09:00-17:00
péntek
09:00-17:00
szombat
09:00-17:00
vasárnap
09:00-17:00
A nyitvatartási naptár adatai tájékoztató jellegűek!
  • 1Nyitva
  • 1Zárva
  • 1Rendkívüli zárvatartás

Árak

Egész évben
Belépés
Ingyenes