Pál Csárda - Tihany
Bemutatkozás
A magyaros ételek szerelmeseinek Tihanyban járva kihagyhatatlan a több, mint 50 éve családi vállalkozásként működő Pál Csárda, hiszen itt tényleg a nagyszülők isteni receptjei alapján készülnek a hazai finomságok. A kitűnő fogások mellett a szívélyes, udvarias kiszolgálás, az érezhető vendégszeretet és a szőlőlugassal árnyékolt kerthelyiség is mind hozzájárulnak egy csodás gasztronómiai élményhez. Az épület belső termeiben kilencvenen, a külső részeken pedig összesen 220 fő fér el, így akár nagyobb rendezvények helyszínéül is szolgálhat.
Konyha
A hagyományos hazai fogások mindegyike nagyon finom a Pál Csárdában, mégis a halételek a specialitásaik. Tökéletes halászlevet készítenek, illetve a fogas filé mandulás panírban, kevert salátával is verhetetlen. A desszertek szintén a tradicionális vonalat képviselik, azonban mindig készítenek időszakosan kapható édességeket is, amiket vétek lenne kihagyni. A pörkölt diós somlói galuska, a fekete-erdő pohárkrém és a házi meggyes pite is egyszerűen utánozhatatlan. Szomjoltók tekintetében az üdítők, kávék, sörök és szeszesitalok mellett ki kell emelni a kitűnő balatoni boraikat. Ha nem autóval vagyunk, akkor mindenképp érdemes megkóstolni őket a finom fogások mellé.
Megközelítés
A Pál Csárda Tihany központjában, a Visszhang-domb közelében, az apátságtól egy rövid sétára található, így a városnézés során tökéletes hely lehet egy finom ebéd elfogyasztásához. Az épülettel szemben található egy nagyobb parkoló is, azonban a használata fizetős.
Konyha
A hagyományos hazai fogások mindegyike nagyon finom a Pál Csárdában, mégis a halételek a specialitásaik. Tökéletes halászlevet készítenek, illetve a fogas filé mandulás panírban, kevert salátával is verhetetlen. A desszertek szintén a tradicionális vonalat képviselik, azonban mindig készítenek időszakosan kapható édességeket is, amiket vétek lenne kihagyni. A pörkölt diós somlói galuska, a fekete-erdő pohárkrém és a házi meggyes pite is egyszerűen utánozhatatlan. Szomjoltók tekintetében az üdítők, kávék, sörök és szeszesitalok mellett ki kell emelni a kitűnő balatoni boraikat. Ha nem autóval vagyunk, akkor mindenképp érdemes megkóstolni őket a finom fogások mellé.
Megközelítés
A Pál Csárda Tihany központjában, a Visszhang-domb közelében, az apátságtól egy rövid sétára található, így a városnézés során tökéletes hely lehet egy finom ebéd elfogyasztásához. Az épülettel szemben található egy nagyobb parkoló is, azonban a használata fizetős.