
Platán Bisztró - Tata
Bemutatkozás
Tata legnépszerűbb kirándulóhelyét nem csak a látvány miatt érdemes felkutatni, hiszen aki betér az Öreg-tó partján álló Platán Bisztróba, az egy különleges gasztronómiai kalandra is jegyet vált. Hogy mitől lesz az élmény olyan egyedi?
Sok hazai étterem foglalt már állást a helyi alapanyagok mellett, de csak kevés olyan konyha van az országban, ahol a hozzávalók egy része házi termelésű. A Platán egész kínálatára kihat a kertészkedés: ősztől-tavaszig hetente változik az étlap, attól függően, hogy épp milyen növények teremnek.
A minőségelvű vendéglátásnak köszönhetően már több mint 10 éve állandó szereplő a legjobb vidéki éttermek listáján, így aki Tata felé veszi az irányt, az semmiképp se hagyja ki.
A magas színvonalú hozzávalók valamilyen szinten már borítékolják a sikert, de ha ezt innovációval és sokéves szakértelemmel tetézzük, akkor rögvest garantált lesz az ötcsillagos vendégélmény. Szerencsére a tatai Platánban minden adott volt, több mint 6 éve a Michelin-csillagos Pesti István szabja meg a konyha irányvonalát.
Kizárólag fine-dining szintű, virtuóz fogások kerülnek a tányérra, melyek a magyar gasztronómia tradícióit frissítő, új technikákkal ötvözik. Az eredmény magáért beszél: a hagyományosabb ízek kedvelői és az ínyencek is elégedetten fognak távozni.
Speciális étrendet követő (vegetáriánus, vegán és különféle allergiákban szenvedő) vendégeknek külön ételekkel készülnek, amennyiben az asztalfoglalásnál ezt jelzik az étterem felé. Az étterem népszerűsége miatt minden esetben javasolt az asztal foglalás.
Italválasztékára sem lehet panasz, hiszen rostos gyümölcslevek, üdítők, limonádék és kávékülönlegességek kínálják magukat. Az alkoholos vonalat saját névvel fémjelzett koktél, röviditalok, csapolt sörök és helyi borok széles palettája népesíti.
A Platán természeti környezetben és vendégtérben is jelesre vizsgázik, így családi összejöveteleknek, céges találkáknak és rendezvényeknek is csodás helyszínt biztosít. A Jakabffy-terem 10-12 fős csoportoknak teremt meghitt környezetet, a szabadtéri teraszról pedig meseszép kilátás nyílik a tó vizére és a Vértes vonalaira. Akár 40 fős élményesküvők lebonyolítását is vállalják.
A Platán Bisztró az Öreg-tó partján, a Tatai vár és az Esterházy kúria között terül el egy 232 éves platánfa árnyékában. A város Budapesttől mindössze 70 kilométerre található, az M1-es autópálya útvonalán.
Sok hazai étterem foglalt már állást a helyi alapanyagok mellett, de csak kevés olyan konyha van az országban, ahol a hozzávalók egy része házi termelésű. A Platán egész kínálatára kihat a kertészkedés: ősztől-tavaszig hetente változik az étlap, attól függően, hogy épp milyen növények teremnek.
A minőségelvű vendéglátásnak köszönhetően már több mint 10 éve állandó szereplő a legjobb vidéki éttermek listáján, így aki Tata felé veszi az irányt, az semmiképp se hagyja ki.
Konyha
A magas színvonalú hozzávalók valamilyen szinten már borítékolják a sikert, de ha ezt innovációval és sokéves szakértelemmel tetézzük, akkor rögvest garantált lesz az ötcsillagos vendégélmény. Szerencsére a tatai Platánban minden adott volt, több mint 6 éve a Michelin-csillagos Pesti István szabja meg a konyha irányvonalát.Kizárólag fine-dining szintű, virtuóz fogások kerülnek a tányérra, melyek a magyar gasztronómia tradícióit frissítő, új technikákkal ötvözik. Az eredmény magáért beszél: a hagyományosabb ízek kedvelői és az ínyencek is elégedetten fognak távozni.
Speciális étrendet követő (vegetáriánus, vegán és különféle allergiákban szenvedő) vendégeknek külön ételekkel készülnek, amennyiben az asztalfoglalásnál ezt jelzik az étterem felé. Az étterem népszerűsége miatt minden esetben javasolt az asztal foglalás.
Italválasztékára sem lehet panasz, hiszen rostos gyümölcslevek, üdítők, limonádék és kávékülönlegességek kínálják magukat. Az alkoholos vonalat saját névvel fémjelzett koktél, röviditalok, csapolt sörök és helyi borok széles palettája népesíti.