
XIII. Ormánsági Fehérhurka Napja és Pálinkaverseny 2023 - Sellye
Bemutatkozás
2023. február 11-én rendezik meg 20. alkalommal az Ormánsági Fehérhurka Napját és ezzel egyidőben a Pálinkaversenyt is Sellyén. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is sertés alapanyagokból kell elkészíteni a nevezett csapatoknak fehérhurkát, véreshurkát vagy kolbászt, melyet zsűri bírál el. A gasztronómiai rendezvénnyel egy időben tartják az Ormánsági Pálinkaversenyt is, melynek célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, továbbá a régió pálinkájának megismerése, megmérettetése.
A kora reggeltől egészen délutánig tartó esemény kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a kulinária szerelmeseinek. Ezt az garantálja, hogy a csapatok által elkészített ételeket megkóstolhatják, de külön állnak majd rendelkezésre árusok is, akik kézműves sört, kürtöskalácsot, hurkát, kolbászt, fehérhurkát, füstöltárukat, kézműves termékeket és édességeket kínálnak. A jó hangulatról a Forte Brass Band gondoskodik.
8:00 – Megnyitó, kezdődik a sertések versenyszerű feldolgozása. A feldolgozott sertésből kötelezően leadandó kóstoltatás céljából: tetszőlegesen elkészített 10 kg készétel
14:00 – Az elkészült ételek és a terített asztalok zsűrizése
15:30 – Eredményhirdetés
A programok a sellyei kistermelői piacon kerülnek megrendezésre, mely a Bodonyi Nándor utcában található. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított a környéken.
Programok
A kora reggeltől egészen délutánig tartó esemény kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a kulinária szerelmeseinek. Ezt az garantálja, hogy a csapatok által elkészített ételeket megkóstolhatják, de külön állnak majd rendelkezésre árusok is, akik kézműves sört, kürtöskalácsot, hurkát, kolbászt, fehérhurkát, füstöltárukat, kézműves termékeket és édességeket kínálnak. A jó hangulatról a Forte Brass Band gondoskodik.
Részletes programkínálat 2023
2023. február 11., szombat
7:00 – Regisztráció, alapanyagok átadása8:00 – Megnyitó, kezdődik a sertések versenyszerű feldolgozása. A feldolgozott sertésből kötelezően leadandó kóstoltatás céljából: tetszőlegesen elkészített 10 kg készétel
14:00 – Az elkészült ételek és a terített asztalok zsűrizése
15:30 – Eredményhirdetés