
Bemutatkozás
A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra határozatlan ideig zárva tart!
A magyarok számára a pálinka olyan, mint a skótoknak a whisky vagy a franciáknak a konyak. Az ízletes barackpálinka világszerte ismert és kedvelt rövidital. A kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúra különleges lehetőséget kínál a látogatóknak: bepillantást nyerhetnek a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs eljárásaiba, továbbá a palackozás folyamatába. A túra végén a látogatók megkóstolhatják a különféle pálinkákat és vásárolhatnak is a múzeum boltjában, hogy otthon is élvezhessék a kiváló minőségű italokat.
Történet
Kecskeméten és annak vidékén nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, az írásos emlékek már a 18-19. században is ismertek voltak. A kecskeméti Fütyülős barackpálinkát azonban csak a 20. században, az 1930-as évek közepén készítette el a Zwack család és vált ismertté. A manufaktúra pálinkafőzdéje egy 20. századi épületben kapott helyet, és mára már ipartörténeti emléknek számít.
Látogatási információk
A Zwack Pálinka Manufaktúra kifejezetten csoportokban látogatható, minimum 5 fővel indul és a létszám 35 főre korlátozódik. A látogatásra csak munkanapokon van lehetőség, melyet előzetes bejelentkezés szükséges a manufaktúra hivatalos weboldalán feltüntetett elérhetőségen.
Megközelítés
A pálinkafőzde Kecskemét belvárosától nem messze helyezkedik el, közvetlenül a vasútállomás szomszédságában. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított.