Bemutatkozás
A kecskemétiek számára olyan a pálinka, mint a skótok számára a whiskey vagy a franciák számára a konyak. Az ízletes barackpálinka a világ több táján is ismert és kedvelt rövidital. A Zwack Pálinka Manufaktúra lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy betekintsenek a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs procedúrába, a palackozás folyamatába. A látogatás utolsó állomása a pálinkák megkóstolása, valamint azok megvásárlása a múzeum üzletében.
Történet
Kecskeméten és annak vidékén nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, az írásos emlékek már a 18-19. században is ismertek voltak. A kecskeméti Fütyülős barackpálinkát azonban csak a 20. században, az 1930-as évek közepén készítette el a Zwack család és vált ismertté. A manufaktúra pálinkafőzdéje egy 20. századi épületben kapott helyet, és mára már ipartörténeti emléknek számít.
Látogatási információk
A Zwack Pálinka Manufaktúra kifejezetten csoportokban látogatható, minimum 5 fővel indul és a létszám 35 főre korlátozódik. A látogatásra csak munkanapokon van lehetőség, melyet előzetes bejelentkezés szükséges a manufaktúra hivatalos weboldalán feltüntetett elérhetőségen.
Megközelítés
A pálinkafőzde Kecskemét belvárosától nem messze helyezkedik el, közvetlenül a vasútállomás szomszédságában. Az autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított.