Rókusfalvy Fogadó - Etyek
Bemutatkozás
A Rókusfalvy Fogadó nem csupán ízletes ételeket, hanem maradandó kulináris élményt is kínál vendégeinek. 2002 óta meghatározó szereplője a hazai éttermi szcénának, ami főként a minőségi alapanyagoknak, a hozzáértő csapatnak és a vendéglátás iránti töretlen szenvedélynek köszönhető.
Már a bejárathoz érve áthatja az érkezőket az épület múltidéző, családias hangulata, amit a belső tér antik berendezése csak magasabb szintre emel. Ha szerencsés az időjárás, akkor érdemes a teraszon megpihenni, hiszen a friss etyeki levegőn még jobban esnek majd a falatok. Az étterem népszerűségéből adódóan szükséges jó előre asztalt foglalni a látogatás előtt.
A Rókusfalvy étterem koncepciója a megszokott vidéki ízek egyszerű, de rafinált újragondolásán alapszik. Hetente változik a kínálat, hogy mindig új ízekkel örvendeztessék meg be- és visszatérő vendégeiket.
A konyha mind a tálalás, mind az elkészítés terén a lehető legtöbbet hozza ki a friss hozzávalókból, így tényleg élményerejű tányérok kerülnek az asztalra. Külön öröm, hogy a gyerekeknek és a vegetáriánusoknak is kedveskednek az étlapon.
Mi mással lehetne tovább fokozni a hangulatot, ha nem egy pohár nemes etyeki borral? Szerencsére a Rókusfalvy Fogadó pincéje rengeteg helyi kincset rejt, de a szortiment igazi ékét a család saját birtokának palackjai adják.
Többek közt Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir és Zöldveltelini áll rendelkezésre. Aki inkább az alkoholmentes italok mellett kötelezi el magát, azt házi limonádé, szörpök, jeges tea és rostos ivólevek várják.
Már a bejárathoz érve áthatja az érkezőket az épület múltidéző, családias hangulata, amit a belső tér antik berendezése csak magasabb szintre emel. Ha szerencsés az időjárás, akkor érdemes a teraszon megpihenni, hiszen a friss etyeki levegőn még jobban esnek majd a falatok. Az étterem népszerűségéből adódóan szükséges jó előre asztalt foglalni a látogatás előtt.
Konyha
A Rókusfalvy étterem koncepciója a megszokott vidéki ízek egyszerű, de rafinált újragondolásán alapszik. Hetente változik a kínálat, hogy mindig új ízekkel örvendeztessék meg be- és visszatérő vendégeiket.A konyha mind a tálalás, mind az elkészítés terén a lehető legtöbbet hozza ki a friss hozzávalókból, így tényleg élményerejű tányérok kerülnek az asztalra. Külön öröm, hogy a gyerekeknek és a vegetáriánusoknak is kedveskednek az étlapon.
Mi mással lehetne tovább fokozni a hangulatot, ha nem egy pohár nemes etyeki borral? Szerencsére a Rókusfalvy Fogadó pincéje rengeteg helyi kincset rejt, de a szortiment igazi ékét a család saját birtokának palackjai adják.
Többek közt Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir és Zöldveltelini áll rendelkezésre. Aki inkább az alkoholmentes italok mellett kötelezi el magát, azt házi limonádé, szörpök, jeges tea és rostos ivólevek várják.